Hondenslede expeditie op Spitsbergen

REISDETAIL

Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens deze 5-daagse hondensledetocht op Spitsbergen beleef je het ultieme buitengevoel. Je overnacht in het Isfjord Radio Station en in een tentenkamp temidden van de Arctische wildernis maar toch met alle comfort.

Afreizen: 22.03.18 en 05.04.18
Duur: 7 dagen
Formule: 6 x ontbijt - 5 x lunch - 4 x diner
Deelnemers: minimaal 3 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Longyearbyen (LYR)
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Longyearbyen en met de luchthavenbus naar het Basecamp Hotel in het centrum voor overnachting in de comfortabele kamers.
Om 10u00 zal je de gids ontmoeten in het hotel en volgt er een transfer naar de de enthousiaste honden. Hier zal je je eigen hondenteam toegewezen krijgen waar je de komende dagen voor zal zorgen en alle nodige informatie over het mushen.
Dan is het tijd om te beginnen aan de expeditie die begint in het Bolterdalen met imposante berglandschappen. De lunch zal onderweg voorzien worden temidden van deze arctische wildernis.
De overnachting en het avondmaal zal gebeuren in een tentenkamp halverwege de route naar het Isfjord Radio Station.
Ontbijt en verzorging van de honden alvorens een de nieuwe dag vol avontuur aanbreekt.
Tijdens de hondensledetocht kan je genieten van de stilte die enkel onderbroken zal worden door het geluid van de slede in de sneeuw. Lunch is onderweg voorzien.
Overnachting en 3-gangen diner in het Isfjord Radio Station.
Na het ontbijt staat er een korte tocht met de hondenslede op het programma. 's Middags zal je terugkeren naar het Isfjord Radio Station voor de lunch en een gegidst bezoek aan dit imposante station. Mogelijkheid om een duik te nemen in de Arctische Zee.
Overnachting en 3-gangen diner in het Isfjord Radio Station.
Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Onderweg zullen er enkele interessante stops gemaakt worden. Deze dag is een echt avontuur door de arctische w