Hondenslede expeditie op Spitsbergen

REISDETAIL

Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens deze 5-daagse hondensledetocht op Spitsbergen beleef je het ultieme buitengevoel. Je overnacht in het Isfjord Radio Station en in een tentenkamp temidden van de Arctische wildernis maar toch met alle comfort.

Afreizen: 15.03.21 en 26.04.21
Duur: 7 dagen
Formule: 6 x ontbijt - 5 x lunch - 4 x diner
Deelnemers: minimaal 3 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Longyearbyen (LYR)
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Longyearbyen en met de luchthavenbus naar het Basecamp Hotel in het centrum voor overnachting in de comfortabele kamers.
Om 10u00 zal je de gids ontmoeten in het Basecamp hotel en volgt er een transfer naar de de enthousiaste honden. Hier zal je je eigen hondenteam toegewezen krijgen waar je de komende dagen voor zal zorgen en alle nodige informatie over het mushen. Dan is het tijd om te beginnen aan de expeditie die begint in het Bolterdalen met imposante berglandschappen. De lunch zal onderweg voorzien worden temidden van deze arctische wildernis. De overnachting en het avondmaal zal gebeuren in een tentenkamp halverwege de route naar het Isfjord Radio Station.
Ontbijt en verzorging van de honden alvorens een nieuwe dag vol avontuur aanbreekt. Tijdens de hondensledetocht kan je genieten van de stilte die enkel onderbroken zal worden door het gekraak van de slede in de sneeuw en het gehijg van de honden. Lunch is onderweg voorzien. Overnachting en driegangen diner in een comfortabele kamer van het Isfjord Radio Station.
Na het ontbijt staat er een korte tocht met de hondenslede op het programma. 's Middags zal je terugkeren naar het Isfjord Radio Station voor de lunch en een gegidst bezoek aan dit desolate station. Mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in de Arctische Zee gevolgd door sauna. Overnachting en driegangen diner in het Isfjord Radio Station.
Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Onderweg zullen er enkele interessante stops gemaakt worden. Deze dag is een echt avontuur door de arctische wildernis en je zal de onbetreden paden ontdekken. Lunch is onderweg voorzien. In de namiddag zal het tentenkamp opgezet worden en is er tijd met de honden te socializen. Overnachting en diner in het tentenkamp.
Vroeg ontbijt zodat het maximum uit de laatste dag gehaald kan worden. De terugtocht naar Longyearbyen wordt ingezet en het zijn de laatste momenten om te genieten van de desolate landschappen. Lunch onderweg voorzien.
Aankomst in de namiddag en tijd om je hondenteam te bedanken voor de ongelofelijke tijd samen. Overnachting in het Basecamp Hotel.
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Basecamp Hotel

Ligging: in het centrum van Longyearbyen dichtbij de cafés, restaurants en het shoppingcentrum.
Beschrijving: zonder twijfel het bijzonderste hotel in Longyearbyen ingericht als een echte jagershut met drijfhout uit de Russische mijnstad Barentsburg en talrijke pelzen. Het ontbijt wordt geserveerd in de Travellers Club en het atrium biedt een ideaal uitzicht op het noorderlicht.
Kamers: alle 16 kamers zijn verschillend ingericht maar beschikken allemaal over comfortabele bedden en privé-badkamers.

Isfjord Radio Station

Ligging: gelegen op Kapp Linné aan de Nordenskiöld-kust met de Svalbard Mountains op de achtergrond. Longyearbyen ligt op ongeveer 95km.
Beschrijving: een voormalig radiostation dat recent gerenoveerd is en beschikt over een gezellige eetruimte en een lounge met open haard. Tot voor kort was dit een belangrijke schakel voor de telecommunicatie tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen. In de omgeving van het station leeft een rijke fauna met vogels, rendieren, arctische vossen en natuurlijk ook ijsberen.
Kamers: de 23 mooi ingerichte kamers hebben gedeelde badkamers.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Hondenslede expeditie € 3815
Prijs
Hondenslede expeditie € 4050

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • 2 overnachtingen in het Basecamp Hotel
 • 2 overnachtingen in het Isfjord Radio Station
 • 2 overnachtingen in een tentenkamp
 • Maaltijden volgens programma (6 x ontbijt - 5 x lunch - 4 x diner)
 • Het vermelde programma per hondenslede
 • De diensten van een professionele gids
 • Thermische uitrusting gedurende de expeditie
 • Klimaatbijdrage (250 NOK)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Aansluitende vluchten: tarieven op aanvraag
 • Extra overnachtingen in Longyearbyen: tarieven op aanvraag
 • Verzekering

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • De minimumleeftijd voor dit programma bedraagt 18 jaar.
 • Dit programma is geschikt voor beginners en je hebt geen eerdere ervaring met hondensledetochten nodig. Het is wel een echte expeditie en deelnemers dienen dus te beschikken over een behoorlijke fysieke conditie. Een flexibele instelling en goed functioneren in teamverband zijn vereist.
 • Naargelang de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag zou verlengen. Er zijn verschillende optionele excursies vanuit Longyearbyen mogelijk.

Contacteer ons

Karin