Harriniva Shortbreak

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze shortbreak neem je deel aan een opwindende sneeuwscootertocht en een hondensledetocht. Een uiterst voordelig programma dat je laat proeven met de absolute hoogtepunten van Lapland!

Afreis: elke maandag, dinsdag en zondag van 05.01.20 t.e.m. 14.04.20
Duur: 5 dagen
Formule: halfpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. In de namiddag bezoek je het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Per duo krijg je een eigen hondenspan en 4 tot 5 honden toegewezen (2 personen per slede). Vervolgens maak je een circa 15km lange tocht in het Fins-Zweedse grensgebied (totale duur = 3u00). 's Avonds wacht een heerlijke sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Dit is een vrije dag waarbij je de keuze hebt uit een aantal facultatieve activiteiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen of alpineskiën in het nabijgelegen Olos. 's Avonds wachten sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je ook deelnemen aan een avondlijke rendiersledetocht op zoek naar het noorderlicht.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. Na de middag geeft een ervaren gids instructies over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een uitdagende 2 à 3u durende sneeuwscootersafari door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter en totale afstand 30km - €35 singlesupplement). Nadien terugkeer naar het hotel voor sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail