Harriniva Shortbreak

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze shortbreak neem je deel aan een opwindende sneeuwscootertocht en een hondensledetocht. Een uiterst voordelig programma dat je laat proeven met de absolute hoogtepunten van Lapland!

Afreis: elke maandag en zondag van 03.01.21 t.e.m. 11.04.21
Duur: 5 dagen
Formule: halfpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. In de namiddag bezoek je het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Per duo krijg je een eigen hondenspan en 4 tot 5 honden toegewezen (2 personen per slede). Vervolgens maak je een circa 15km lange tocht in het Fins-Zweedse grensgebied (totale duur = 3u00). 's Avonds wacht een heerlijke sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Dit is een vrije dag waarbij je de keuze hebt uit een aantal facultatieve activiteiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen of alpineskiën in het nabijgelegen Olos. 's Avonds wachten sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je ook deelnemen aan een avondlijke rendiersledetocht op zoek naar het noorderlicht.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. Na de middag geeft een ervaren gids instructies over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een uitdagende 2 à 3u durende sneeuwscootersafari door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter en totale afstand 30km - €35 singlesupplement). Nadien terugkeer naar het hotel voor sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Harriniva Holiday Centre

Ligging: gelegen aan de rivier in het plaatsje Muonio die de grens vormt tussen Finland en Zweden. De Poolcirkel ligt ongeveer 230km ten zuiden van het hotel en ook het mooie Pallas-Ounastunturi Nationaal Park ligt niet veraf.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar, gezellig restaurant, themarestaurants in lavvu en kota, open haard, 3 sauna's in het hoofdgebouw en 2 sauna's in een apart gebouw aan de rivier, hot tubs en aurora wellness centrum met talrijke behandelingen (betalend).
Kamers: 46 standaard kamers voor maximaal 3 personen en 6 ruime kamers met privé-sauna voor maximaal 6 personen. Daarnaast 12 duplex-appartementen voor maximaal 6 personen die beschikken over badkamer en kitchenette. Tenslotte nog 28 blokhutten voor maximaal 5 personen in de omgeving van het hotel.

Aurora Dome

Je kan desgewenst een nacht verblijven in een verwarmde Aurora Dome waar je met een beetje geluk het magische noorderlicht kan waarnemen. De Aurora Dome is een uniek glamping concept met een comfortabel bed, een gezellige kachel met zithoek en prachtig uitzicht op het Torassieppi meer. Op 50m van de domes kan je gebruik maken van het gemeenschappelijk sanitair: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

Sneeuwiglo

Je kan desgewenst een nacht verblijven in een Sneeuwiglo. Overnachten in een iglo gemaakt uit sneeuw en slapen op een bed van ijs is een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel je slaapt tussen muren van sneeuw blijft de temperatuur stabiel. Bovendien zal je voorzien worden met zachte dekens en een thermische slaapzak. Nabij de iglo's kan je gebruik maken van het gemeenschappelijk sanitair: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene in dubbel € 775
Volwassene in single € 995
Extra bed volwassene als 3de persoon € 715
Kind 5-12 jaar vergezeld van 2 volwassenen in dezelfde kamer € 465
Kind 5-12 jaar vergezeld van 1 volwassene in dezelfde kamer € 582
Prijs
Volwassene in dubbel € 685
Volwassene in single € 905
Extra bed volwassene als 3de persoon € 625
Kind 5-12 jaar vergezeld van 2 volwassenen in dezelfde kamer € 411
Kind 5-12 jaar vergezeld van 1 volwassene in dezelfde kamer € 514

Inbegrepen:

 • Transfers van luchthaven naar hotel en terug
 • 4 overnachtingen in het Harriniva Holiday Centre in kamer met douche/wc
 • Halfpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 5
 • Alle vermelde activiteiten o.l.v. ervaren gidsen
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
 • Dagelijks gebruik van de sauna
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Supplement voor verblijf in superior kamers met sauna of blokhutten: op aanvraag
 • Supplement voor een single sneeuwscooter = € 35 per persoon (verplicht voor single reizigers)
 • Facultatieve excursies
 • Van 03.01.21 t.e.m. 31.03.21 kan je de eerste of laatste nacht van het pakket doorbrengen in een sneeuwiglo bij Torasieppi = supplement van € 60 persoon inclusief transfers. Het bed is gemaakt van sneeuw en rendierhuiden, een thermische slaapzak en warm vruchtensap houden je lekker warm.
 • Van 01.12.20 t.e.m. 11.04.21 kan je de eerste of laatste nacht van het pakket doorbrengen in een verwarmde aurora dome bij Torasieppi = € 240 per dome per nacht inclusief transfers en ontbijt. Extra bed vanaf 3de persoon = € 50 per bed per nacht.
 • Van 01.12.20 t.e.m. 11.04.21 kan je de eerste of de laatste nacht van het pakket doorbregen in de spiksplinternieuwe Arctic Firefox Lodge in Jeris. Een luxeverblijf met glazen dak, sauna en slaapkamer met dubbel bed. Incl. toegang tot arctic sauna world, badjas en slippers = € 510 per lodge.
 • Upgrade naar volpension voor het gehele verblijf: € 60 per persoon.

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Maximaal 1 extra bed op de kamer is mogelijk.
 • Minimumleeftijd voor dit programma is 5 jaar.
 • De begeleiding is Engelstalig.
 • De excursies worden steeds voorzien met 2 personen per slede/scooter. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier op een sneeuwscooter plaatsnemen en kunnen doorgaans zelf een hondenslede besturen maar het is de gids die hierover zal beslissen. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd. 
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt steeds €800 per bestuurder per ongeval. Voor een bedrag van € 25 per persoon kan je de franchise verlagen tot € 400 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht en de minimumleeftijd is 18 jaar.
 • Omwille van organisatorische of weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
 • Dit programma kan voor dezelfde prijs ook aangeboden worden met verblijf in een hotelkamer van het Jeris Hotel dat beschreven staat op deze link. Mits supplement kan er ook voor een verblijf in een blokhut worden gekozen. Prijzen op aanvraag.

Contacteer ons