Harriniva Husky Week

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze 5-daagse huskysafari doorheen het Pallas-Ylläs Nationaal Park leg je dagelijks tussen 25 en 40km af met je eigen hondenteam.

Afreis: elke zondag van 02.12.18 t.e.m. 14.04.19
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: maximaal 7 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Muonio. Welkomstdiner en overnachting in een gezellige hut of gedeelde kamers met gemeenschappelijk sanitair van het Harriniva, Jeris of Torassieppi Holiday Centre (naargelang beschikbaarheid).
Na het ontbijt wordt het safarimateriaal verdeeld en wordt het programma van de komende dagen toegelicht. Daarna bezoek aan het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondeslede. Elkieder krijgt een eigen hondenspan en 4 tot 6 honden toegewezen. Gepakt en gezakt vertrek je voor een 5-daagse hondensledetocht waarbij tussen 25 en 40km per dag zal worden afgelegd. Het traject is afhankelijk van de sneeuwcondities maar gaat zowel door het woud, over boomloze bergtoppen als over bevroren meren. Onderweg wordt gepicknickt in de vrije natuur en 's avonds dineren en overnachten we in een eenvoudige maar oergezellige wildernishutten met sauna. Iedereen steekt een handje toe bij de verzorging van de dieren en het bereiden van de maaltijden.
Op dag 6 keer je terug naar het hotel waar je geniet van een Laps specialiteitendiner. Overnachting in een gezellige hut met gemeenschappelijk sanitair van het Harriniva Holiday Centre.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.

OPTIONELE EXCURSIES

's Avonds kan op bepaalde dagen ook optioneel deelgenomen worden aan een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht waartijdens je circa 20km scootert naar een heuveltop met weids uitzicht over de omgeving (min. 4 personen vereist).