Harriniva Adventure Week

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze multi-activiteitenweek neem je deel aan een authentieke rendiersafari, een opwindende sneeuwscootertocht en een 2-daagse hondensledetocht.

Afreis: elke zaterdag en zondag van 02.12.18 t.e.m. 14.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimum 4 en maximaal 12 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Samenkomst met de groep en briefing over het weekprogramma. Welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Bezoek aan een rendierboerderij waar de rendierhouders enthousiast vertellen over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. De rendieren worden met een lasso gevangen en voor de sledes gespannen. Vervolgens rendiersledetocht (7km) gedurende 2 à 3u in de bossen. Op deze manier verplaatsen de Lappen zich al vele duizenden jaren maar voor ons is het een bijzondere ervaring! Lunch in een lavvu of rondom open vuur alvorens terug te keren naar het hotel. Je geniet er van een heerlijke sauna en een stevig diner.
De ervaren gids geeft instructies over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een uitdagende 5u durende sneeuwscootersafari (60-80km) door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter). Een heerlijke wildernislunch wordt bereid rondom open vuur. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.
Bezoek aan het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondeslede. Iedereen krijgt een eigen hondenspan en 4 tot 5 honden toegewezen. Gepakt en gezakt vertrek je voor een 2-daagse hondensledetocht waarbij ongeveer 25km per dag zal worden afgelegd. Onderweg wordt gepicknickt in de vrije natuur en 's avonds dineren en overnachten we in een eenvoudige maar oergezellige wildernishut met gedeeld sanitair met sauna. Op het einde van de twee dag keer je terug naar het hotel waar je geniet van een Laps afscheidsdiner.
2 vrije dagen waarop je de keuze hebt uit een aantal facultatieve activeiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen, alpineskiën in het nabijgelegen Olos of Levi of gewoon genieten van de sauna en de prachtige omgeving. Optioneel kan ook deelgenomen worden aan optionele excursies (zie verder).
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op de vrije dagen kan je optioneel deelnemen aan volgende excursies (afhankelijk van vertrekdag):

Verblijf

Harriniva Holiday Centre

Ligging: gelegen aan de rivier in het plaatsje Muonio die de grens vormt tussen Finland en Zweden. De Poolcirkel ligt ongeveer 230km ten zuiden van het hotel en ook het mooie Pallas-Ounastunturi Nationaal Park ligt niet veraf.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar, gezellig restaurant, themarestaurants in lavvu en kota, open haard, 3 sauna's in het hoofdgebouw en 2 sauna's in een apart gebouw aan de rivier, hot tubs en aurora wellness centrum met talrijke behandelingen (betalend).
Kamers: 46 standaard kamers voor maximaal 3 personen en 6 ruime kamers met privé-sauna voor maximaal 6 personen. Daarnaast 12 duplex-appartementen voor maximaal 6 personen die beschikken over badkamer en kitchenette. Tenslotte nog 28 kampeerhutten voor maximaal 5 personen in de omgeving van het hotel.

Aurora Dome

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een verwarmde Aurora Dome waar je met een beetje geluk het magische noorderlicht kan waarnemen. De Aurora Dome is een uniek glamping concept met een comfortabel bed, een gezellige kachel met zithoek en prachtig uitzicht op het Toras-Sieppi meer. Op 50m van de domes kan je gebruik maken van de faciliteiten: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

Snow Igloo

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een Snow Igloo. Overnachten in een iglo gemaakt uit sneeuw en slapen op een bed van ijs is een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel je slaapt tussen muren van sneeuw blijft de temperatuur stabiel. Bovendien zal je voorzien worden met zachte dekens en een thermische slaapzak. Nabij de iglo's kan je gebruik maken van faciliteiten zoals douche en toilet. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

PRIJZEN

*van 29.11.2020 tot 09.04.2021: incl. supplement voor speciaal kerst/eindejaarsdiner en festiviteiten

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Dubbel € 1760
Single € 2225
3de persoon in extra bed € 1655
Prijs
Dubbel € 2060
Single € 2525