Harriniva Adventure Week

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze multi-activiteitenweek neem je deel aan een authentieke rendiersafari, een opwindende sneeuwscootertocht en een 2-daagse hondensledetocht.

Afreis: elke zaterdag en zondag van 02.12.18 t.e.m. 14.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimum 4 en maximaal 12 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Samenkomst met de groep en briefing over het weekprogramma. Welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Bezoek aan een rendierboerderij waar de rendierhouders enthousiast vertellen over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. De rendieren worden met een lasso gevangen en voor de sledes gespannen. Vervolgens rendiersledetocht (7km) gedurende 2 à 3u in de bossen. Op deze manier verplaatsen de Lappen zich al vele duizenden jaren maar voor ons is het een bijzondere ervaring! Lunch in een lavvu of rondom open vuur alvorens terug te keren naar het hotel. Je geniet er van een heerlijke sauna en een stevig diner.
De ervaren gids geeft instructies over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een uitdagende 5u durende sneeuwscootersafari (60-80km) door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter). Een heerlijke wildernislunch wordt bereid rondom open vuur. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.
Bezoek aan het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondeslede. Iedereen krijgt een eigen hondenspan en 4 tot 5 honden toegewezen. Gepakt en gezakt vertrek je voor een 2-daagse hondensledetocht waarbij ongeveer 25km per dag zal worden afgelegd. Onderweg wordt gepicknickt in de vrije natuur en 's avonds dineren en overnachten we in een eenvoudige maar oergezellige wildernishut met gedeeld sanitair met sauna. Op het einde van de twee dag keer je terug naar het hotel waar je geniet van een Laps afscheidsdiner.
2 vrije dagen waarop je de keuze hebt uit een aantal facultatieve activeiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen, alpineskiën in het nabijgelegen Olos of Levi of gewoon genieten van de sauna en de prachtige omgeving. Optioneel kan ook deelgenomen worden aan optionele excursies (zie verder).
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op de vrije dagen kan je optioneel deelnemen aan volgende excursies (afhankelijk van vertrekdag):