Harriniva 3-daagse sneeuwscootersafari

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze uitdagende 3-daagse sneeuwscootersafari verblijf je ook 2 nachten in afgelegen wildernishutten en leer je alle tips en tricks over het rijden met de scooter door eindeloze sneeuwlandschappen.

Afreis: 13.01.19 - 27.01.19 - 03.02.19 - 10.02.19 - 10.03.19 - 17.03.19 - 24.03.19 of andere data op aanvraag vanaf min. 4 personen
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 4 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Stevig ontbijt waarna de thermische uitrustingen worden verdeeld en het programma van de komende dagen wordt overlopen. Je komt vervolgens alles te weten over de techniek van het rijden met de sneeuwscooter alvorens de motoren te starten. Vandaag leg je een afstand van circa 100km af langs de randen van het Pallas Ounastunturi Nationaal Park met wildernislunch onderweg. In de late namiddag bereik je het Galdotieva Fell Centre dat prachtig gelegen is boven de boomgrens niet ver van de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in de gezellige blokhutten of appartementen met sanitair.
Na het ontbijt verken je het boomloze fellgebied in het uiterste noordwesten van Finland. Geregeld wordt afgeweken van de gespoorde sneeuwscootertracks en rijd je door maagdelijke poedersneeuw. De gids geeft uiteraard de nodige tips om dit diepsneeuw-avontuur tot een goed einde te brengen. Een wildernislunch brengt je terug op krachten waarna de terugrit wordt ingezet naar het Galdotieva Fell Centre voor sauna, diner en overnachting.
Na het ontbijt begin je aan het laatste deel van de safari en rijd je circa 100km terug naar het Harriniva Holiday Centre. Na een laatste saunabad wordt er druk naverteld over de fantastische ervaringen van de voorbije dagen genietend van een Laps afscheidsdiner. Afscheidsdrink in de hotelbar en overnachting in een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Verblijf

Harriniva Holiday Centre

Ligging: gelegen aan de rivier in het plaatsje Muonio die de grens vormt tussen Finland en Zweden. De Poolcirkel ligt ongeveer 230km ten zuiden van het hotel en ook het mooie Pallas-Ounastunturi Nationaal Park ligt niet veraf.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar, gezellig restaurant, themarestaurants in lavvu en kota, open haard, 3 sauna's in het hoofdgebouw en 2 sauna's in een apart gebouw aan de rivier, hot tubs en aurora wellness centrum met talrijke behandelingen (betalend).
Kamers: 46 standaard kamers voor maximaal 3 personen en 6 ruime kamers met privé-sauna voor maximaal 6 personen. Daarnaast 12 duplex-appartementen voor maximaal 6 personen die beschikken over badkamer en kitchenette. Tenslotte nog 28 kampeerhutten voor maximaal 5 personen in de omgeving van het hotel.

Aurora Dome

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een verwarmde Aurora Dome waar je met een beetje geluk het magische noorderlicht kan waarnemen. De Aurora Dome is een uniek glamping concept met een comfortabel bed, een gezellige kachel met zithoek en prachtig uitzicht op het Toras-Sieppi meer. Op 50m van de domes kan je gebruik maken van de faciliteiten: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

Snow Igloo

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een Snow Igloo. Overnachten in een iglo gemaakt uit sneeuw en slapen op een bed van ijs is een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel je slaapt tussen muren van sneeuw blijft de temperatuur stabiel. Bovendien zal je voorzien worden met zachte dekens en een thermische slaapzak. Nabij de iglo's kan je gebruik maken van faciliteiten zoals douche en toilet. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

PRIJZEN

Andere data op aanvraag vanaf min. 4 personen

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene € 1680
Prijs
Volwassene € 1595

Inbegrepen:

 • Transfers van/naar de luchthaven
 • 2 overnachtingen in het Harriniva Holiday Centre in een hut met gedeeld sanitair
 • 2 overnachtingen in het Galdotieva Fell Centre in een 4 tot 6-persoons blokhut
 • Volpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 5
 • 3-daagse sneeuwscootersafari o.l.v. een ervaren gids
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
 • € 50 duurzaamheidsbijdrage die geïnvesteerd wordt in bosbehoud in Muonio
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Facultatieve excursies
 • Van 22.12.18 t.e.m. 31.03.19 kan je 1 nacht van het pakket doorbrengen in een sneeuwiglo bij Torasieppi = supplement van € 60 persoon inclusief transfers. Het bed is gemaakt van sneeuw en rendierhuiden, een thermische slaapzak en warm vruchtensap houden je lekker warm.
 • Van 01.12.18 t.e.m. 21.04.19 kan je 1 nacht van het pakket doorbrengen in een verwarmde aurora dome bij Torasieppi = € 240 per dome per nacht inclusief transfers en ontbijt. Extra bed vanaf 3de persoon = € 50 per bed per nacht.

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is Engelstalig maar kan op aanvraag ook in Nederlands, Duits of Frans. Gelieve je voorkeurtaal bij boeking door te geven.
 • De 3-daagse sneeuwscootersafari wordt steeds voorzien met 1 persoon per scooter (minimaal 600cc). De minimumleeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter bedraagt 15 jaar en je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 • Een gehandtekende kredietkaart moet achtergelaten worden aan de receptie voor vertrek als garantie. Het eigen risico voor schade aan de sneeuwscooter bedraagt steeds €800 per bestuurder per ongeval.
 • Omwille van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.
 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons

Karin