Harriniva 3-daagse sneeuwscootersafari

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze uitdagende 3-daagse sneeuwscootersafari verblijf je ook 2 nachten in afgelegen wildernishutten en leer je alle tips en tricks over het rijden met de scooter door eindeloze diepsneeuwlandschappen.

Afreis: 07.01.18 - 14.01.18 - 28.01.18 - 11.03.18 - 18.03.18 - 25.03.18 of andere data op aanvraag vanaf min. 4 personen
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 4 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Stevig ontbijt waarna de thermische uitrustingen worden verdeeld en het programma van de komende dagen wordt overlopen. Je komt vervolgens alles te weten over de techniek van het rijden met de sneeuwscooter alvorens de motoren te starten. Vandaag leg je een afstand van circa 100km af langs de randen van het Pallas Ounastunturi Nationaal Park met wildernislunch onderweg. In de late namiddag bereik je het Galdotieva Fell Centre dat prachtig gelegen is boven de boomgrens niet ver van de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in de gezellige blokhutten of appartementen met sanitair.
Na het ontbijt verken je het boomloze fellgebied in het uiterste noordwesten van Finland. Geregeld wordt afgeweken van de gespoorde sneeuwscootertracks en rijd je door maagdelijke poedersneeuw. De gids geeft uiteraard de nodige tips om dit diepsneeuw-avontuur tot een goed einde te brengen. Een wildernislunch brengt je terug op krachten waarna de terugrit wordt ingezet naar het Galdotieva Fell Centre voor sauna, diner en overnachting.
Na het ontbijt begin je aan het laatste deel van de safari en rijd je circa 100km terug naar het Harriniva Holiday Centre. Na een laatste saunabad wordt er druk naverteld over de fantastische ervaringen van de voorbije dagen genietend van een Laps afscheidsdiner. Afscheidsdrink in de hotelbar en overnachting in een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.