Groepsreis watervallen, vulkanen en gletsjers

REISDETAIL

6-daagse begeleide rondreis waarbij watervallen, vulkanen, warmwaterbronnen, gletsjers en ijsbergen de hoogtepunten van de reis vormen. Laat je meevoeren door de prachtige zuidelijke IJslandse landschappen en geniet van alle magische natuurwonderen die er op het eiland te vinden zijn. Een ideale reis voor wie op korte tijd de hoogtepunten van IJsland wil verkennen!

Afreizen met Engelstalige begeleiding:

- Mei: 12.05.19 - 26.05.19
- Juni: 09.06.19 - 25.06.19 - 30.06.19
- Juli: 09.07.19 - 14.07.19 - 21.07.19 - 28.07.19
- Augustus: 11.08.19 - 18.08.19 - 25.08.19
- September: 01.09.19 - 08.09.19 - 13.09.19 - 15.09.19

Duur: 6 dagen
Formule: 5 x ontbijt – 2 x diner op het platteland
Deelnemers: maximaal 36 personen
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten

*Kan optioneel verlengd worden met de groepsreis naar de desolate Westfjorden. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en met de luchthavenbus naar Reykjavik. Overnachting in Reykjavik.
De bus brengt je tot in het havenstadje Landeyjarhöfn waar de ferry naar de Westman-Eilanden wacht. De oversteek neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Eens aangekomen verkenning van het Heimaey Eiland, het grootste eiland van deze eilandengroep. Ontdek er de papegaaiduiker in zijn natuurlijke habitat, wandel tot op de krater van de vulkaan die nog maar enkele jaren geleden voor het laatst is uitgebarsten en breng een bezoek aan het Eldheimar-museum. Na de middag wordt er tijd voorzien om het eiland nog verder te verkennen. Overnachting op de Westman-Eilanden.
Je neemt de ferry terug naar het vasteland en rijdt in oostelijke richting naar het stadje Skógar en de Skógafoss-waterval. Niet ver hiervandaan ligt de recent uitgebarsten Eyjafjallajökull-vulkaan. Je bezoekt er de lokale boerderij van Thorvaldseyri gelegen aan de voet van de vulkaan en het recent geopende bezoekerscentrum. Voor wie de alombekende uitbarsting nog een keer opnieuw wil beleven, is er een 20-minuten durende documentaire over dit spectaculaire natuurevenement. Volgende stop wordt voorzien in het Skogar-volksmuseum waarna de rit wordt verdergezet naar de Sólheimajökull-gletsjertong. Mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele gletsjerwandeling om de dag af te sluiten. Overnachting wordt voorzien in de omgeving van Vík.
Van Vík naar het Skaftafell Nationaal Park via het katholieke dorpje Kirkjubaejarklaustur. Dit is één van de mooiste natuurlijke gebieden in IJsland gedomineerd door de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Vervolgens naar het ijsbergenmeer van Jökulsárlón waar je kan deelnemen aan een facultatieve boottocht op de lagune (best op voorhand te reserveren). Tweede overnachting in de omgeving van Vík.
Verkenning van de impressionante Gullfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen, en de meest actieve geisers van het land. Daarna richting Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Laatste overnachting in Reykjavik.
Met de luchthavenbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1675
Single € 2030
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 1300
Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2405
Extra bed kind 5-11j. als derde persoon € 1430
Prijs
Dubbel € 1805
Single € 2275
Extra bed kind 5-11j. als derde persoon € 1395

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in O-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 4 daagse begeleide rondreis in taal afhankelijk van vertrekdatum
 • 5 overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 5 x ontbijt
 • 2 x diner op het platteland
 • Toegang tot het museum van Eldheimar
 • Ferry + bezoek aan de Westmann Eilanden
 • Boottocht op het Jökulsárlón ijsbergenmeer
 • Toegang het het Lava Center inclusief film
 • Luchthaventaksen (€ 119.13)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Voor deze reis is geen extra bed voor een volwassene op de kamer mogelijk en maximaal 1 extra bed voor een kind t.e.m. 11 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk.
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in O-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in O-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Laura