Groepsreis Natuurwonderen & Noorderlicht West-IJsland

REISDETAIL

Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek je talrijke natuurwonderen langsheen de kustlijn van het Snaefellsnes schiereiland. Het staat bekend voor zijn mysterieuze gletsjer en oude saga's. Tijdens deze reis bezoek je de typische IJslandse paarden, wandel je langs de geologische wonderen van de Golden Circle en kan je relaxen in de Krauma Geothermal Baths.

Afreis:
19.10.18 - 02.11.18 - 07.12.18 - 25.01.19 - 01.02.19 - 15.02.19 - 22.02.19 - 08.03.19 - 22.03.19 - 29.03.19 - 05.04.19 - 12.04.19
Steeds vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 5 dagen
Begeleiding: Engelstalig
Deelnemers: minimaal 2 en maximaal 36 personen per afreis
Verblijf: comfortabele driesterren toeristenklasse hotels
Formule: 5 x ontbijt - 3 x diner
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus van/naar hotel in Reykjavik

Rechtstreekse vlucht naar Reykjavik met Icelandair vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs. Aankomst in de namiddag in IJsland. Individuele bustransfer naar Reykjavik centrum en inchecken in een centraal gelegen hotel.
Na het ontbijt begint het programma met een begeleide stadswandeling door Reykjavik. In de namiddag vertrek je naar Akranes waar je het lokale museum bezoekt en de ruige kust vanaf de top van de vuurtoren kunt aanschouwen. Vervolgens bezoek je Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa. In het naastgelegen Krauma Geothermal Baths kan je relaxen in het warme water rechtstreeks uit de bron. De dag eindigt bij de unieke Hraunfoss en Barnafoss watervallen. Vanwege de ideale locatie staat er deze avond een noorderlichtexcursie gepland. Diner en overnachting in Borgarnes.
Vandaag scheep je in aan boord van een schip voor een tocht over de Breidafjordur-baai. Aan boord kan je enkele vikingspecialiteiten proeven vers uit de zee. Snaefellsnes is een schiereiland met verschillende kleine vissersdorpjes geflankeerd door de berg Kirkjufell, basaltformaties, imposante kliffen en de Snaefellsjökull-gletsjer waaronder zich een vulkaan schuilhoudt. Diner en tweede overnachting in Borgarnes.
Je vertrekt naar het Nationale Park Thingvellir waar je de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar ziet schuiven. Op deze plek bevindt zich ook het oudste parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Vervolgens via het platteland naar het geothermisch gebied van Geysir waar je de Strokkur op geregelde tijdstippen ziet spuiten en talrijke mudpots en andere heetwaterbronnen kan bewonderen. Onderweg stop je bij een IJslandse boerderij waar je de lokale lekkernijen kan proeven. Tenslotte naar de Gullfoss of Gouden Waterval en een bezoek aan de serres en paardenstallen van de Fridheimar boerderij. Overnachting in Reykjavik.