Groepsreis IJsland volledig

REISDETAIL

Tijdens deze 9-daagse groepsreis komen alle hoogtepunten van IJsland aan bod. Onder deskundige Engelstalige begeleiding verken je talrijke bezienswaardigheden waaronder gletsjers, vulkanen, warmwaterbronnen tot het ijsbergenmeer van Jökulsárlon. Kortom IJsland op zijn best!

Afreizen met Engelstalige begeleiding:
- April: 29.04.20
- Mei: 06.05.20 - 13.05.20 - 20.05.20 - 27.05.20
- Juni: 03.06.20 - 10.06.20 - 17.06.20 - 24.06.20
- Juli: 01.07.20 - 08.07.20 - 13.07.20 - 15.07.20 - 29.07.20
- Augustus: 05.08.20 - 12.08.20 - 19.08.20
- September: 02.09.20 - 09.09.20 - 16.09.20 - 23.09.20 - 30.09.20
Duur: 9 dagen
Formule: 8 x ontbijt – 5 x diner op het platteland
Deelnemers: maximaal 16/36 personen (afhankelijk van de reisperiode)
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en met de luchthavenbus naar het hotel in Reykjavik voor overnachting.
De dag start met een korte sightseeing in Reykjavik. Daarna richting de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen en de meest actieve geisers van het land. Onderweg naar het zuiden passeer je de magnifieke watervallen Seljalandfoss en Skógafoss om vervolgens door te rijden naar het wondermooie uitzicht over de kaap van Dyrhólaey waar 's zomers duizenden papegaaiduikers broeden. Overnachting in de streek van Vík.
Ter info: de kaap van Dyrhóleay is niet toegankelijk t.e.m. 23/06 omwille van het vogelbroedseizoen.
Doorkruis het katholieke stadje Kirkjubæjarklaustur en ontdek verderop het Skaftafell Nationaal Park gelegen aan de voet van de Vatnajökull-gletsjer omgeven door zwarte lavawoestijnen. Daarna verder naar het havenstadje Höfn met onderweg bezoek aan het befaamde ijsbergenmeer van Jökulsárlón.
Optioneel:
- Boottocht op het ijsbergenmeer van Jökulsárlon
- Superjeepexcursie op de Vatnajökull-gletsjer
Rit langs de grillige fjordenkust van Oost-IJsland met haar talrijke vissersdorpjes. De steile verticale rotswanden die verdwijnen in de woeste zee vormen een ideaal kader voor een aantal unieke fotomomenten. Er worden dan ook voldoende stops ingelast om deze overweldigende landschappen op beeld vast te leggen. Onderweg bezoek aan de uitgebreide stenen- en mineralencollectie van Petra. Overnachting in de omgeving van Egilsstadir.
Via het woestijnachtige hoogland van Mödrudalsöraefi, bereik je vandaag het Mývatn-merengebied. Bezoek er de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard, de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustadir en de zalmrivier Laxá. Dit gebied staat trouwens wereldwijd bekend om zijn talrijke vogel- en eendensoorten die hier jaar in jaar uit vertoeven. Overnachting in de omgeving van het Mývatn-merengebied.
Optioneel:
- Bezoek aan de thermische Myvatn Nature Baths
- Paardrijden nabij Mývatn
Vandaag richting Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Met zijn oude getimmerde huizen die prachtig gerestaureerd werden naar hun originele staat, straalt deze stad een bijzondere charme uit. Maak tijd voor een wandeling of geniet gewoon van de couleur locale vanop een IJslands terrasje. Onderweg stop bij de Godafoss (waterval van de Goden) en bezoek aan de mooie turfboerderij van Laufás. Overnachting in Akureyri.
Optioneel:
- Zeevissen vanuit Akureyri
- Walvissafari vanuit Akureyri
Vanuit Akureyri trek je door naar het Skagafjördur-gebied dat vooral bekend is omwille van de talrijke saga's die dit gebied rijk is en omwille van zijn paardenkwekerij. Verder richting het stadje Blönduós gebouwd aan de andere kant van de Blanda-rivier. Tussen de 2 oevers ligt het Hrútey eiland beschermd als natuurpark. De Blanda-rivier staat verder ook bekend vanwege de overvloedige hoeveelheid zalmen. Daarna over het Holtavörduheidi-plateau langs de fjorden van Borgarfjördur om te eindigen in Borgarnes waar je de nacht zal doorbrengen.
Rit door het Deildartunguhver naar de krachtigste warmwaterbron van de wereld. En IJsland zou IJsland niet zijn als er onderweg geen watervallen te bewonderen zouden zijn. Er wordt dan ook gestopt bij de prachtige uitgestrekte Hraunfossar-waterval. Iets verder stroomopwaarts vind je ook nog de Branafoss-waterval. De reis wordt voortgezet naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Laatste overnachting in Reykjavik.
Optioneel: avondlijk bezoek aan de beroemde Blue Lagoon
Met de luchthavenbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2195
Single € 2765
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1695
Prijs
Dubbel € 2450
Single € 2195
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1885
Prijs
Dubbel € 2605
Single € 3175
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1995
Prijs
Dubbel € 2615
Single € 3450
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 2010
Prijs
Dubbel € 2905
Single € 3665
Extra bed kind 6-11j. € 2230
Prijs
Dubbel € 3050
Single € 3890
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 2335

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in S-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 7-daagse rondreis met Engelstalige begeleiding 
 • 8 overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 8 x ontbijt
 • 5 x diner op het platteland (diners in Akureyri en Reykjavik zijn niet inbegrepen)
 • Toegang tot het Herring Museum
 • Toegang tot het volksmuseum bij de turfboerderij in Laufás (inclusief drankje)
 • Paardenshow in Skagafjördur
 • Luchthaventaksen (€ 125.21)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Optionele excursies (zie reisbeschrijving)

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Voor deze reis is geen extra bed voor een volwassene op de kamer mogelijk en maximaal 1 extra bed voor een kind t.e.m. 11 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk.
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in S-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in S-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons