Groepsreis IJsland klassiek

REISDETAIL

Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlandstalige begeleiding en volgt grotendeels het traject van de ringweg rondom IJsland. Onderweg passeer je de meeste hoogtepunten waaronder gletsjers, vulkanen, warmwaterbronnen tot het ijsbergenmeer van Jökulsárlon. Een ideale reis voor een eerste kennismaking met IJsland.

Gegarandeerde afreizen met Nederlandstalige begeleiding:
27.05.20 - 02.09.20 - 24.06.20 - 08.07.20 - 22.07.20 - 19.08.20
Duur: 8 dagen
Deelnemers: maximaal 36 deelnemers
Formule: 7 x ontbijt – 4 x diner op het platteland
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels of boerderijen op basis van kamer met privé-faciliteiten

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en met de luchthavenbus naar het hotel in Reykjavik voor overnachting.
Vanuit Reykjavik gaat het via Nesjavellir naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Daarna richting de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen en de meest actieve geisers van het land. De dag eindigt met een diner en overnachting nabij Hveragerdi dat bekendheid geniet voor zijn vele serres.
Vandaag verken je de prachtige IJslandse Zuidkust. Onderweg passeer je de magnifieke watervallen Seljalandfoss en Skógafoss om vervolgens door te rijden naar het wondermooie uitzicht over de kaap van Dyrhólaey waar 's zomers duizenden papegaaiduikers broeden. Daarna doorkruis je Eldhraun, één van de grootste lavavelden van IJsland, om uiteindelijk te belanden in het katholieke stadje Kirkjubaejarklaustur voor diner en overnachting.
Ter info: de kaap van Dyrhóleay is niet toegankelijk t.e.m. 23/06 omwille van het vogelbroedseizoen.
We rijden eerst naar het Skaftafell Nationaal Park gelegen aan de voet van de Vatnajökull-gletsjer omgeven door zwarte lavawoestijnen. Daarna verder naar het havenstadje Höfn met onderweg bezoek aan het befaamde ijsbergenmeer van Jökulsárlón. Vervolgens rit langs de grillige fjordenkust van Oost-IJsland met haar talrijke vissersdorpjes. De steile verticale rotswanden die verdwijnen in de woeste zee vormen een ideaal kader voor een aantal unieke fotomomenten. Er worden dan ook voldoende stops ingelast om deze overweldigende landschappen op beeld vast te leggen. Diner en overnachting in de omgeving van Egilsstadir.
Optioneel: boottocht op het ijsbergenmeer van Jökulsárlon
Via het woestijnachtige hoogland van Mödrudalsöraefi, bereik je vandaag het Mývatn-merengebied. Bezoek eerst de Dettifoss, IJslands meest krachtige waterval gevolgd door de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard, de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustadir en de zalmrivier Laxá. Dit gebied staat trouwens wereldwijd bekend om zijn talrijke vogel- en eendensoorten die hier jaar in jaar uit vertoeven. De laatste etappe voert naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden, met een stop bij de Godafoss onderweg. Overnachting in de omgeving van Akureyri (geen diner voorzien).
Optioneel: avondlijke paardrijtocht vanuit Akureyri
Vanuit Akureyri trek je door naar het Skagafjördur-gebied dat vooral bekend is omwille van de talrijke saga's die dit gebied rijk is en omwille van zijn paardenkwekerij. Verder richting het stadje Blönduós gebouwd aan de andere kant van de Blanda-rivier. Tussen de 2 oevers ligt het Hrútey eiland beschermd als natuurpark. De Blanda-rivier staat verder ook bekend vanwege de overvloedige hoeveelheid zalmen. Daarna over het Holtavörduheidi-plateau langs de fjorden van Borgarfjördur om te eindigen in Borgarnes voor diner en overnachting.
Rit door het Deildartunguhver naar de krachtigste warmwaterbron van de wereld. En IJsland zou IJsland niet zijn als er onderweg geen watervallen te bewonderen zouden zijn. Er wordt dan ook gestopt bij de prachtige uitgestrekte Hraunfossar-waterval. Iets verder stroomopwaarts vind je ook nog de Branafoss-waterval. Daarna terugkeer naar Reykjavik voor overnachting in het Radisson Blu Saga Hotel.
Optioneel:
- Toegang tot de Krauma Natural Geothermal Spa incl. handdoek
- Avondlijke walvissafari vanuit Reykjavik
- Avondlijk bezoek aan de beroemde Blue Lagoon
Met de luchthavenbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2045
Single € 2570
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1570
Prijs
Dubbel € 2235
Single € 2900
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1720
Prijs
Dubbel € 2150
Single € 2775
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 1655

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in S-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 6-daagse rondreis met Nederlandstalige begeleiding
 • 7 overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 7 x ontbijt
 • 4 x diner op het platteland (diners in Akureyri en Reykjavik zijn niet inbegrepen)
 • Luchthaventaksen (€ 125.21)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Optionele excursies (zie reisbeschrijving)

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Voor deze reis is geen extra bed voor een volwassene op de kamer mogelijk en maximaal 1 extra bed voor een kind t.e.m. 11 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk. Naar eigen keuze kan je muggenspray meenemen (in sommige periodes is dit nuttig rondom het Myvatn merengebied).
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in S-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in S-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Karin