Groepsreis Hoogtepunten Zuid-Oost IJsland

REISDETAIL

Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek je de talrijke ijsbergen, warme bronnen en vulkanen van IJsland in een winters kleedje. Met een speciaal uitgeruste minibus rijd je door fantastische natuurlijke landschappen. Er zijn ook Nederlandstalig begeleide afreizen!

Afreis:

Nederlandstalig begeleid: 31.01.19 - 21.02.19

Engelstalig begeleid: 09.10.18 - 18.10.18 - 23.10.18 - 25.10.18 - 01.11.18 - 06.11.18 - 13.11.18 - 22.11.18 - 29.11.18 - 06.12.18 - 11.12.18 - 08.01.19 - 10.01.19 - 17.01.19 - 22.01.19 - 31.01.19 - 05.02.19 - 12.02.19 - 14.02.19 - 19.02.19 - 21.02.19 - 28.02.19 - 05.03.19 - 12.03.19 - 19.03.19 - 28.03.19 - 02.04.19 - 04.04.19

Steeds vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 6 dagen
Begeleiding: Nederlands- of Engelstalig
Deelnemers: minimaal 2 en maximaal 36 personen per afreis
Verblijf: comfortabele driesterren toeristenklasse hotels
Formule: 5 x ontbijt en 3 x diner
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus van/naar hotel in Reykjavik

Rechtstreekse vlucht naar Reykjavik met Icelandair vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs. Aankomst in de namiddag in IJsland. Individuele bustransfer naar Reykjavik centrum.
Ontbijt in het hotel gevolgd door een bezoek aan het pas geopende Northern Lights Centre in Reykjavik waar je alles te weten komt over het fascinerende noorderlicht. Daarna vertrek naar het Nationale Park Thingvellir waar je de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar ziet schuiven. Op deze plek bevindt zich ook het oudste parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Vervolgens via het platteland naar het geothermisch gebied van Geysir waar je de Strokkur op geregelde tijdstippen ziet spuiten en talrijke mudpots en andere heetwaterbronnen kan bewonderen. Verderop bezoek je de Middeleeuwse nederzetting en kerkje van Skalholt. Nadien ga je naar Laugarvatnshellir waar zich een kleine nederzetting in een grot bevindt. Tenslotte naar de Gullfoss (Gouden Waterval) alvorens te dineren en overnachten aan de Zuidkust. Na zonsondergang is het tijd om zelf op zoek te gaan naar het magische noorderlicht.
Ontbijt en rit langsheen de zuidkust met talrijke interessante stopplaatsen waaronder het Lava Centre, de Skógafoss en Seljalandsfoss-watervallen. Op het strand van Reynisfjara staan merkwaardige rotsformaties geboetseerd door de golven van de Atlantische Oceaan. Diner en overnachting in het hotel te Kirkjubæjarklaustur waarna je opnieuw op zoek kan gaan naar het noorderlicht.
Ontbijt en bezoek aan Skaftafell Nationaal park, één van Ijslands grootste natuurlijke monumenten. Het park ligt aan de voet van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Nadien naar de 180m diepe glaciale lagune van Jökulsárlón voor een adembenemend uitzicht op de drijvende ijsbergen. Terug naar het hotel te Kirkjubæjarklaustur voor diner en overnachting.
Ontbijt gevolgd door een rit naar het geothermische stadje Hveragerdi. Het wordt de bloemenstad van IJsland genoemd omwille van de vele serres die verward worden met heet bronwater uit de vele natuurlijke bronnen. Verderop bezoek je Strandarkirkja, een bijzonder kerkje waarvan in de volksmond verteld wordt dat het zijn bezoekers geluk zou brengen. Vervolgens naar het Reykjanes-schiereiland en de beroemde Blue Lagoon om te relaxen in dit azuurblauwe en mineraalrijke warmwaterbad. Tenslotte naar Reykjavik voor de laatste overnachting.
Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

*PROMOTIE afreis 31/01 (Nederlandstalig) = 20% korting

 

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1505
Single € 1865
Kind 6-11j. in extra bed € 1150
Prijs
Dubbel € 1465
Single € 1805
Kind 6-11j. in extra bed € 1115

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel, Amsterdam of Parijs-Reykjavik met Icelandair in U-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus
 • 2 nachten in een hotel in Reykjavik op basis van kamer en ontbijt
 • 3 nachten in hotels op het platteland op basis van halfpension (ontbijt + hoofdgerecht)
 • Programma per minibus zoals beschreven van dag 2 tot 5
 • Toegang tot het Northern Lights Centre
 • Toegang tot Laugarvatnshellir Cave
 • Toegang tot het Lava centre
 • Noorderlichtexcursie met speciale noorderlichtkit (zaklamp, deken en thermos met warme chocolademelk)
 • Bezoek van een lokale verteller
 • Noorderlicht 'wake up call' in de hotels op het platteland (indien gewenst)
 • Toegang tot de Blue Lagoon incl. handdoek, silica masker en een drankje
 • Luchthaventaksen (€ 112.46)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Verlenging van het verblijf in IJsland. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Het is niet mogelijk om een extra bed voor volwassenen op de kamer te plaatsen tijdens de reis. Dit is enkel mogelijk voor kinderen t.e.m. 11j.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in U-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in U-klasse op de gevraagde data.
 • Het programma van deze reis kan uit veiligheidsoverwegingen aangepast worden naargelang de weersomstandigheden en wegcondities.
 • Voor deze reis volstaat een normale fysieke conditie. Geregeld wordt een stukje gewandeld maar de afstanden zijn nooit lang.
 • Het is mogelijk om deze reis te combineren met de groepsreis natuurwonderen & noorderlicht West-IJsland.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag zou aanpassen of verlengen. Wij geven ook graag advies omtrent andere optionele excursiemogelijkheden vanuit Reykjavik.

Contacteer ons

Laura