Groepsreis door de IJslandse wildernis

REISDETAIL

Reis met een speciaal uitgeruste autocar onder Nederlands- of Engelstalige begeleiding door IJsland en ontdek op een avontuurlijke manier zowel de klassieke route als het verlaten ruige hoogland. Deze tocht voert je weg van het gewone op zoek naar het ongewone en laat je kennis maken met de ontelbare contrasten van de IJslandse natuur.

Gegarandeerde afreizen:
- Engelstalige begeleiding: 25.06.20 - 09.07.20 - 16.07.20 - 06.08.20 - 20.08.20 - 27.08.20
- Engelstalige en Nederlandstalige begeleiding: 02.07.20 - 23.07.20 - 13.08.20
Duur: 11 dagen
Deelnemers: maximaal 19 deelnemers
Formule: 10 x ontbijt – 8 x diner op het platteland
Verblijf: overnachtingen in hotels op basis van kamer met privé-faciliteiten

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en transfer met de luchthavenbus naar Reykjavik voor overnachting.
De dag begint met een verkenning van het Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Vervolgens heb je de kans om een groene afdruk na te laten op IJsland en zullen er vijf bomen geplant worden in de Haukadalur vallei. Zo draag je bij aan het Iceland Travel's Reforestation Programme. Daarna richting de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen en de meest actieve geisers van het land. Overnachting in de streek van Hvolsvöllur.
Bewonder de magnifieke watervallen Skógafoss en Seljalandfoss om vervolgens door te rijden naar het wondermooie uitzicht over de kaap van Dyrhóleay waar 's zomers duizenden papegaaiduikers broeden. Maak daarna een korte stop in het stadje Vík en rijd door de zandvlaktes van Mýrdalssandur met de Katla-vulkaan op de achtergrond. De dag eindigt met een tocht door het Eldhraun-lavaveld daterend van het einde van de laatste ijstijd. 2 overnachtingen in het gebied rond Kirkjubæjarklaustur.
Start de dag met een rit door het mooie IJslandse landschap naar de Vatnajökull, de grootste ijskap in Europa. Tocht naar de Hvannadalshnjúkur, de hoogste berg van IJsland. Op de terugweg stop aan het beroemde ijsbergenmeer van Jökulsárlón met mogelijkheid voor een optionele boottocht op het meer met een rupsvoertuig. Het laatste stuk gaat langs het Skaftafell nationaal park. Dit nationale park omvat onder andere één van de zeldzame bossen op IJsland en is met zijn overweldigend natuur zeker een bezoek waard!
Één van de mooiste plekjes op IJsland bevindt zich in het binnenland. Landmannalaugar wordt omringd door kleurrijke riolietbergen en heerlijke warmwaterbronnen. Deze streek geniet ook bekendheid omwille van de talrijke wandel- en trekkingmogelijkheden. Neem zeker een relaxerende duik in één van de natuurlijke bronnen. Overnachting in het Thjórsárdalur-gebied.
Ontdek vandaag nog meer verborgen schoonheid van het IJslandse binnenland tijdens een verkenning van de Sprengisandur hooglandroute. Rijd over het ruige landschap, geniet van de desolate grootsheid, doorkruis enkele rivieren en verken Ódádahraun, het grootste lavaveld van IJsland. Overnachting in de buurt van het Mývatn-merengebied waar je opnieuw 2 nachten zal verblijven.
Een dag vol unieke landschappen. De tocht begint langs Húsavik naar het prachtige Tjörnes schiereiland, het meest noordelijke punt van de reis. Ontdek er de serene hoefijzervormige vallei van Ásbyrgi die volgens een mythe de afdruk zou zijn van Sleipnir, het magische achtpotige paard van de god Odin. Vervolgens naar de Dettifoss waterval, de krachtigste in heel Europa, gelegen in de uitgestrekte Jökulsárgljúfur canyon. De dag eindigt opnieuw in het Mývatn-merengebied, een waar paradijs voor vogelliefhebbers.
Eerst stop op het programma van vandaag is de Godafoss of waterval van de Goden. Daarna gaat de rit verder naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Maak tijd voor een wandeling door de stad of geniet gewoon van de sfeer vanop een IJslands terrasje. Vanuit Akureyri trek je door naar het Skagafjördur-gebied dat vooral bekend is omwille van de talrijke saga's die dit gebied rijk is en omwille van zijn paardenkwekerij. 's Avonds kan je optioneel paardrijden. Overnachting nabij Hvammstangi.
De reis wordt verdergezet doorheen het glooiende platteland van Laxárdalsheidi richting het Vikingmuseum in Eiríksstadir, de voormalige boerderij van Erik De Rode en het geboortehuis van zijn zoon Leifur Eiriksson, 2 van de bekendste vikings ter wereld. Alvorens op de eindbestemming aan te komen, passeer je nog enkele schilderachtige vissersdorpjes aan de noordkust van het Snæfellsnes-schiereiland.
Ochtendrit naar het nationaal park Snæfellsnes aan de zuidkant van het gelijknamige schiereiland. Vervolgens naar de rotsachtige kustlijn bij Djúpalónssandur en ontdekking van de legendarische Snæfellsjökull-gletsjer. Deze gletsjer lig bovenop een krachtige vulkaan en wordt beschouwd als hét kroonjuweel van dit schiereiland. Volgende stop is voorzien in het gezellige vissersdorpje Arnarstapi waar prachtige basaltformaties te zien zijn. Maak van hieruit nog een unieke wandeling naar het vissersdorpje Hellnar alvorens terug te keren naar Reykjavik voor de laatste overnachting. Optioneel kan je deelnemen aan een walvissafari vanuit Reykjavik of baden in de Blue Lagoon.
Transfer met de luchthavenbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene € 3610
Extra bed kind 6-11j. als 3de persoon € 2765
Prijs
Volwassene € 4420

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in S-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 9 daagse begeleide rondreis in de gekozen taal met een aangepaste 4x4 bus
 • 10 overnachtingen in hotels op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 10 x ontbijt
 • 8 x diner op het platteland
 • Toegang tot het museum van Erik de Rode
 • Luchthaventaksen (€ 119.13)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Maximaal 1 extra bed op de kamer voor kinderen t.e.m. 11 jaar.
 • Meest geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk. Naar eigen keuze mee te nemen: wandelstokken en muggenspray (in sommige periodes kan dit handig zijn rondom het Myvatn meer).
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in S-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in S-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Karin