Groepsreis desolate westfjorden

REISDETAIL

De westkust van IJsland herbergt een ongewone en ongerepte natuur. Wandel langs rode zandstranden en vaar over de fjorden langs kleine vissersdorpjes. Spot de schattige papegaaiduikers en relax in de warmwaterbronnen onder de middernachtzon. Laat je verrassen door dit onbekende en nog ongerepte deel van IJsland.

Gegarandeerde afreizen:
- Engelstalige begeleiding: 21.06.18 - 02.08.18
- Frans- en Engelstalige begeleiding: 14.06.18 - 05.07.18 - 19.07.18
Duur: 8 dagen
Deelnemers: maximaal 17 deelnemers
Formule: 7 x ontbijt – 1 x lunch - 4 x diner op het platteland
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten.

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en met de luchthavenbus naar het hotel in Reykjavik voor overnachting.
De groepsreis begint met een rit langs het Hvalfjördur wat letterlijk walvissenfjord betekent. Daarna verder naar de Hraunfossar en Barnafoss watervallen en de Deildartunghuhver warmwaterbron die tot wel 97 graden heet wordt. 's Namiddags neem je een ferry die je over het Breidarfjördur naar de Westfjorden brengt. Deze baai is bezaaid met talrijke kleine eilandjes en is de thuis van meer dan 50 vogelsoorten. Ze wordt geflankeerd door verschillende bergen waaronder de Snaefellsjökull-vulkaan.
Vandaag verken je de de desolate Westfjorden. Maak een wandeling over het speciale Raudisandur-strand met zijn gouden, oranje en rode schakeringen omgeven door ruige zwarte kliffen. Er bevindt zich ook een lagune waar zeehonden graag vertoeven. Daarna volgt een cultureel bezoek aan het volksmuseum van Hnjötur. In de namiddag kan je vanop de Latrabjarg vogels spotten waaronder talrijke papegaaiduikers. Dit is Europa's grootste vogelklif en tevens meest westelijke punt.
Je rijdt langs de kustlijn met adembenemende uitzichten naar Isafjördur, de hoofdplaats van de Westfjorden. Onderweg bezoek je de spectaculaire Dynjandi-waterval die tot de mooiste van IJsland behoort. Er is ook gelegenheid om te zwemmen in een warmwaterbron. De geschiedenis van Isafjördur gaat terug tot 1580 wat nog te zien is in de charmante oude stadskern met zijn typische houten huizen. De haven toont het dagelijkse leven van de visnijverheid.
Gisteren kon je het stadscentrum reeds verkennen en vandaag maak je kennis met de omgeving vanop het water. Je vaart langs steile kliffen en maakt een stop op het eiland Hesteyri met zijn zandstrand. Dit is het woongebied van de arctische vos die hier leeft tussen de kleurrijke bloemenvelden. Na de middag vaar je terug naar Isafjördur met zicht op de Drangjökull-gletsjer.
De dag start met een bezoek aan het Arctic Fox Center. De route naar Holmavik gaat langs fjorden en uitgestrekte groene valleien waar de IJslandse saga's tot de verbeelding spreken. Deze regio is rijk aan warmwaterbronnen die uitnodigen om ervan te genieten.
Je gaat vandaag terug in de tijd. Je bezoekt het huis uit de Vikingtijd van Erik de Rode. Hij is de stichter van de eerste Scandinavische nederzetting op Groenland. Zijn zoon Leif Eriksson was de eerste Europeaan die aan wal ging in Noord-Amerika. Je komt oog in oog te staan met echte Vikingen die de meer dan 1.000 jaar oude levensstijl zullen toelichten. Onderweg naar Reykjavik krijg je de kans om zelf artisanaal roomijs maken op een typische IJslandse boerderij. 's Namiddags maak je nog een wandeling over het lavalandschap van de 3.500 jaar oude Grabrok-vulkaan. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Glanni-waterval die beter bekend staat als het huis van elven en trollen. Laatste overnachting in Reykjavik.
Optioneel kan je nog deelnemen aan een avondlijk bezoek aan de beroemde Blue Lagoon (prijs op aanvraag verkrijgbaar).
Met de luchthavenbus naar Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene € 3295
Extra bed kind 0-11j. als derde persoon € 2520
Prijs
Volwassene € 3960

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in O-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 8-daagse begeleide rondreis in de gekozen taal met een (mini)bus
 • 7 overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 7 x ontbijt
 • 4 x diner op het platteland (diners in Reykjavik en Isafjördur op dag 5 zijn niet inbegrepen)
 • 1 x lunchpakket
 • Toegang tot het Hnjótur Museum
 • Toegang tot het Eiriksstadir Museum
 • Toegang tot het Arctic Fox Center
 • Boottocht naar Hesteyri
 • Ferry van Stykkishólmur naar Brjánslækur
 • Luchthaventaksen (€ 118.84)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Voor deze reis is geen extra bed voor een volwassene op de kamer mogelijk en maximaal 1 extra bed voor een kind t.e.m. 11 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk.
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in O-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in O-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Laura