Fly & drive mooiste eilanden

REISDETAIL

13-daagse rondreis met huurwagen langs de mooiste eilanden van Noord-Noorwegen en verblijf in comfortabele hotels, vakantiewoningen en appartementen. Doordat je regelmatig meerdere dagen op dezelfde locatie verblijft, is er voldoende tijd om op eigen tempo de streek te verkennen. Twee inbegrepen minicruises met Hurtigruten maken deze reis extra bijzonder!

Afreis: dagelijks van 14.06.21 tot 25.08.21
Duur: 13 dagen
Formule: 4 x ontbijt - 1 x diner
Verblijf: combinatie van sfeervolle hotels, vakantiewoningen en appartementen op de allermooiste locaties

SAS-vluchten Brussel-Oslo en Oslo-Evenes en afhalen van de huurwagen. 1 overnachting in Harstad op basis van kamer en ontbijt in een comfortabel hotel gelegen tegenover de Hurtigruten-terminal.
Inscheping om 08u00 voor een minicruise met Hurtigruten van Harstad naar Tromsø. Aankomst om 14u30 in het 'Parijs van het noorden' met zijn prachtige ligging tussen zee en bergen. Bezoek de IJszeekathedraal of kom alles te weten over de arctische gebieden in het Poloria Museum. Vervolgens naar het eiland Kvaløya dat door een brug met Tromsø verbonden is. Hier vind je prehistorische graven, rotstekeningen en verschillende oude boerderijen. Je overnacht 2 keer in een comfortabele aan de fjordoever gelegen vakantiewoning in Kattfjord op basis van logies.
Vrije dag op Kvaløya waar je tal van buitenactiviteiten kan ondernemen: wandelen of fietsen in de prachtige omgeving, zeevissen of vogels observeren. Je kan ter plaatse een vissersbootje en fietsen huren of gebruikmaken van de heerlijke sauna op privé-basis (100 NOK per persoon).
Rijd eerst nog even naar Sommarøy met zijn paradijselijke witte zandstranden en helder blauw water. Neem vervolgens de ferry van Brensholmen naar Botnhamn op het eiland Senja, het op één na grootste eiland van het land en volgens velen Noorwegen in het klein. Terwijl afgeronde bergtoppen het oostelijke deel van het eiland domineren, wordt de westelijke helft gekenmerkt door ruig hooggebergte en spectaculaire fjorden. Hier bevinden zich eigenaardig genoeg ook de levendige vissersdorpen die tot voor kort bijna afgesloten waren van de buitenwereld. 2 overnachtingen op basis van appartement met ontbijt in een prachtig resort dat recent geïntegreerd werd in het oude vissersdorpje Hamn.
Vrije dag op het mooie Senja met mogelijkheid tot het maken van dagtochten of safari's op zoek naar zeehonden en walvissen. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich ook ongerepte strandjes waar het heerlijk genieten is op een mooie zomerdag.
Je verlaat Senja vanuit Gryllefjord waar de ferry vertrekt richting Andenes, pittoresk gelegen op de uiterste noordpunt van de Vesterålen en een populaire uitvalsbasis voor het maken van walvissafari's (zie verder). Vanuit Andenes volg je daarna de idyllische route met prachtige vergezichten over de oceaan om uit te komen in Risøyhamn waar je 2 keer overnacht in een gezellige en typisch Noorse blokhut met grasdak.
Vrije dag op de Vesterålen om een walvissafari vanuit Andenes te maken. Alternatief behoort ook een mooie rondrit naar de westelijke Vesterålen tot de mogelijkheden. Hier loont vooral een bezoek aan het oude havenplaatsje Nyksund beslist de moeite. Wandelaars kunnen hier de zogenaamde dronningruta naar Stø aanvatten (15km heen en terug - circa 6u00 wandelen). Deze tocht staat bekend als de koninginnenroute aangezien ook de Noorse koningin Sonja hier regelmatig de benen strekt. De directe omgeving van Risøyhamn heeft wandelaars ook veel mogelijkheden te bieden.
Rijd zuidwaarts naar Sortland dat bekend staat om zijn vele blauw geschilderde huizen. Je kan er ook een bezoek brengen aan de rendierboerderij van Sami Inga. Daarna verder tot Stokmarknes waar zich het Hurtigruten-museum bevindt. Rijd vervolgens naar de Hurtigruten-terminal in Stokmarknes waar je een tweede keer inscheept om 15u15 aan boord van een statig schip voor een minicruise naar Svolvaer. Onderweg vaart het schip de spectaculaire Trollfjord in die enkel over water bereikbaar is. Het is ongelooflijk hoe het schip hier om zijn as draait in de smalle fjord. Het is ook een uitstekende plek om zeearenden de observeren die hier veelvuldig voorkomen. Tenslotte komen de steile bergpieken van de Lofoten in het vizier. Aankomst om 18u30 in Svolvaer waar je 2 keer overnacht in een typische vissershuisje op basis van logies, gelegen op een eiland dat met een brug verbonden wordt met het centrum.
Vrije dag in Svolvaer op de Lofoten. Bezoek het witte visserstadje Henningsvaer op een boogscheut van Svolvaer of het Lofotr museum in Borg waar je alles te weten komt over de oude Vikingcultuur.
Via talrijke bruggen en tunnels rijd je naar de westelijke eilanden van de archipel. Bezoek het vikingmuseum van Borg en het kleurrijke Nusfjord waar je vaak vissers aan het werk kan zien. Vervolgens naar Å op de uiterste westpunt van de Lofoten en tevens het dorpje met de kortste plaatsnaam ter wereld. Je overnacht 2 keer in het nabijgelegen Reine in een authentieke rorbu op één van de mooiste locaties van Noorwegen!
In Reine kan je een bootje of kajaks huren voor prachtige tochtjes op het water maar ook fietsen staan ter beschikking van de gasten.
De omgeving leent zich ook perfect voor het maken van mooie wandelingen zoals de beroemde beklimming van de Reinebringen of naar het witte zandstrand van Kvalvika.
De gloednieuwe Lofast-autoweg verbindt sinds eind 2007 de Lofoten-archipel met het Noorse vasteland. Een ingenieuze aaneenschakeling van bruggen en tunnels vormt een prachtige route met schitterende vergezichten in het tot voor kort ontoegankelijke Møysalen Nationaal Park. De oevers van de Tjeldsundet voeren je vervolgens naar het Sandtorgholmen Hotel waar je een laatste maal overnacht op basis van kamer en halfpension. Het bestaat uit verschillende charmante gebouwen die dateren uit de 18de eeuw.
Laatste rit terug naar Evenes waar je de huurwagen inlevert. SAS-vluchten Evenes-Oslo en Oslo-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Je kan deelnemen aan volgende optionele excursies: