Fly & drive langs de winterse Faeröer Eilanden

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis met huurwagen op de Faeröer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van de rust en de stilte, de kleurrijke geïsoleerde dorpjes en het ruwe landschap, uitgesleten door de noordelijke Atlantische oceaan. Op deze roadtrip ontdek je de mystieke en afgelegen eilandengroep in al zijn winterse schoonheid.

Afreis: dagelijks van 01.09.20 t.e.m. 30.04.21
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

 • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
 • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten​

 

 

 

 

 

 

Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar (prijs op aanvraag) gevolgd door het ophalen van de huurwagen. De rest van de dag wordt gevuld met een verkenning van het eiland Vágar. Bezoek de dorpjes Bøur en Gásadalur met prachtig uitzicht over de eilandjes van Tindhólmur en breng een bezoek aan de Mulafossur waterval. Overnachting op het eiland Vágar.
Als het weer het toelaat, kan je de dag starten met een verkwikkende wandeling.
Wandel langs het grootste meer van de eilanden, het Sørvagsvatn, naar de impressionante Bøsdalafossur die recht de Atlantische Oceaan in dendert.
Daarna zet je koers richting het dorpje Tjørnuvik dat omgeven is door steile bergwanden. Van hieruit kan je de bekende rotsformaties 'de Reus en de Heks' zien, die verwijzen naar een oude legende.
Ook een rit naar het afgelegen dorpje Saksun is de moeite waard. Dit ligt diep in een dal verscholen, waardoor alleen al de rit ernaartoe de moeite waard is.
Maak dan de oversteek via de brug over de Atlantische oceaan naar het eiland Eysturoy, waar je zal overnachten.
Geniet van een vrije dag in de omgeving van Gjógv, dat bekend staat voor zijn natuurlijke haven. Als je het dorpje graag eens vanuit een ander perspectief bekijkt kan je een pad volgen dat je naar boven voert, zodat je een heel ander zicht krijgt op de gekleurde huisjes en hun barre omgeving. Mag het wat uitdagender? Dan kan je ook kiezen om de hoogste berg van de Faeröer Eilanden te beklimmen, de Slættaratindur (882m hoog). Overnachting op het eiland Eysturoy.
Via Leirvik en de onderzeese tunnel bereik je Klaksvík, de tweede grootste plaats op de Faeröer Eilanden. In de tunnel bevinden zich kunstwerken van enkele lokale kunstenaars. Klaksvík is de 2e grootste stad van de Faeröer Eilanden en een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de omliggende eilanden zoals Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svínoy en Fugloy. Elk hebben ze hun eigen dramatische landschap. Rij nog even door naar het eiland Vidoy en het dorpje Vidareidi. Dit is het meest noordelijke dorpje van de Faeröer Eilanden waar je kan genieten van een drankje/maaltijd in het plaatselijke café/restaurant. Overnachting op de noordelijke eilanden.
's Ochtends kunnen we een bezoek aan het eiland Kunoy aanraden van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het eiland Kalsoy. Als je zin hebt om de benen nog wat te strekken, kan je ook wandelen naar de top van de Klakkur, waar je een prachtig zicht hebt op Klaksvik en de omliggend eilanden.
Je verlaat de noordelijke eilanden en rijdt terug naar Eysturoy via het dorpje Søldafjørdur, hier kan er optioneel gestopt worden om op de koffie te gaan bij de locals. Vervolg je weg naar Tórshavn, met nog een mogelijke stop in het dorpje Nes voor een bezoek aan de charmante lokale pastorie of in het dorpje Toftir om in de wolspeciaalzaak van Navia -de laatste Faeröerse mode te bewonderen of te kopen.
Na aankomst in Torshavn, kan je nog even de sfeer van de hoofdstad opsnuiven. Struin door het stadscentrum en spring even een gezellig café binen om het lokale bier van Føroya Bjór te proeven. Overnachting in Tórshavn.
Korte rit naar Gamlaraett waar je inscheept aan boord van de lokale overtocht naar Skopun op Sandoy. Dit eiland is relatief vlak is t.o.v. de andere eilanden en staat bekend om zijn vele saga's of volksvertellingen. Maak er een rondrit naar de dorpjes Dalur en Húsavik die omgeven worden door prachtige landschappen. In het dorp Sandur kan je terecht voor een begeleid bezoek van de oudste houten kerk op de eilanden. Ondertussen word je ondergedompeld in één van de vele saga's, het dramatische verhaal over de priester Kalvur Little. Terugkeer per ferry naar Tórshavn. Optioneel kan je hier ook kiezen om je nog wat verder te laten meeslepen door de cultuur van de eilanden en te dineren bij locals. Overnachting in Tórshavn.
Bezoek vandaag eerst de Faeröerse hoofdstad alvorens koers te zetten naar Kirkjubøur. Dit is het oudste centrum van cultuur en geschiedenis op de Faeröer Eilanden. Het omvat ook een oude pittoreske boerderij die al meer dan 17 generaties in het bezit is van dezelfde familie. Wandel ook tussen de ruïnes van de Sint-Magnus kathedraal en de Middeleeuwse Sint-Olav kerk. Laatste overnachting in Tórshavn.
Rit terug naar de luchthaven. Inleveren van de huurwagen en terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1541
Single € 2231
Extra bed kind 2-11j. € 1025
Prijs
Dubbel € 1301
Single € 1890
Extra bed kind 2-11j. € 910

Inbegrepen:

 • Huurwagen categorie A gedurende 7x24u met onbeperkt aantal km
 • Omnium en diefstalverzekering voor de huurwagen
 • Verblijf in het gekozen logiestype voor 7 nachten
 • 7 x ontbijt 
 • Roadbook
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
 • Standaard is wagencategorie A (Nissan Micra of gelijkwaardig) voorzien voor deze reis maar een upgrade naar een hogere wagencategorie is mogelijk op aanvraag.
 • Het voorleggen van een geldige kredietkaart is vereist voor het ophalen van de huurwagen.
 • De prijs voor de registratie van een tweede of jonge chauffeur kan door ons worden meegedeeld maar dient altijd ter plaatse betaald te worden.
 • De tol voor de onderzeese tunnels is niet inbegrepen en bedraagt (100 DKK) € 13 voor een heen- en terugrit door de tunnel. In deze reis maak je 2 keer gebruik van zo'n tunnel. Dit is ter plaatse te betalen aan de huurwagenmaatschappij.
 • Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in T-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in T-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Karin