Fly & drive langs de klassieke route

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis met huurwagen op de Faeröer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers. Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke geïsoleerde dorpjes, de mooie diepe kloven en de mystieke sfeer die deze eilandengroep uitstraalt.

Afreis: dagelijks van 01.01.18 t.e.m. 31.12.18
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

  • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
  • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten​

 

 

 

 

Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar gevolgd door het ophalen van de huurwagen. De rest van de dag wordt gevuld met een verkenning van dit eiland. Bezoek de dorpjes Bøur en Gásadalur met prachtig uitzicht over de eilandjes van Tindhólmur en breng een bezoek aan de waterval. Overnachting op het eiland Vágoy.
Noordwaarts met mogelijkheid tot een optionele boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna. Zeil dichtbij de kliffen en in enkele grotten (totale duur 2u00). Bezoek hierna het Sagamuseum en rijd naar het dorpje Tjørnuvík gelegen tussen de steile bergwanden. Van hieruit zijn zeer bizarre rotsformaties te zien. Maak dan de oversteek via de brug over de Atlantische oceaan naar de dorpjes Eidi en Gjógv op het eiland Eysturoy. Vlakbij bevindt zich de hoogste berg van de Faeröer Eilanden (de Slættaratindur met 882m hoogte). Overnachting op het eiland Eysturoy.
Geniet van een vrije dag in de omgeving van Gjógv dat bekend staat voor zijn natuurlijke haven. Hier zijn ook verschillende wandelingen mogelijk waaronder een 2u durende tocht naar de vogelkliffen van Djúpini en de prachtige vallei van Ambadalur. Overnachting op het eiland Eysturoy.
Via Leirvik en de onderzeese tunnel bereik je Klaksvík, de tweede grootste plaats op de Faeröer Eilanden. In de tunnel bevinden zich kunstwerken van enkele lokale kunstenaars. Klaksvík is een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de omliggende eilanden zoals Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svínoy en Fugloy elk met hun eigen dramatische landschap. Op Vidoy bevindt zich Vidareidi, het meest noordelijke dorpje van de Faeröer Eilanden waar je kan genieten van een drankje/maaltijd in het plaatselijke café/restaurant. Overnachting op de noordelijke eilanden.