Fly & drive langs de klassieke route

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis met huurwagen op de Faeröer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers. Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke geïsoleerde dorpjes, de mooie diepe kloven en de mystieke sfeer die deze eilandengroep uitstraalt.

Afreis: dagelijks van 01.01.19 t.e.m. 31.12.19
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

 • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
 • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten

 

Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar gevolgd door het ophalen van de huurwagen. De rest van de dag wordt gevuld met een verkenning van dit eiland. Bezoek de dorpjes Bøur en Gásadalur met prachtig uitzicht over de eilandjes van Tindhólmur en breng een bezoek aan de waterval. Overnachting op het eiland Vágoy.
Noordwaarts met mogelijkheid tot een optionele boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna. Zeil dichtbij de kliffen en in enkele grotten (totale duur 2u00). Bezoek hierna het Sagamuseum en rijd naar het dorpje Tjørnuvík gelegen tussen de steile bergwanden. Van hieruit zijn zeer bizarre rotsformaties te zien. Maak dan de oversteek via de brug over de Atlantische oceaan naar de dorpjes Eidi en Gjógv op het eiland Eysturoy. Vlakbij bevindt zich de hoogste berg van de Faeröer Eilanden (de Slættaratindur met 882m hoogte). Overnachting op het eiland Eysturoy.
Geniet van een vrije dag in de omgeving van Gjógv dat bekend staat voor zijn natuurlijke haven. Hier zijn ook verschillende wandelingen mogelijk waaronder een 2u durende tocht naar de vogelkliffen van Djúpini en de prachtige vallei van Ambadalur. Overnachting op het eiland Eysturoy.
Via Leirvik en de onderzeese tunnel bereik je Klaksvík, de tweede grootste plaats op de Faeröer Eilanden. In de tunnel bevinden zich kunstwerken van enkele lokale kunstenaars. Klaksvík is een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de omliggende eilanden zoals Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svínoy en Fugloy elk met hun eigen dramatische landschap. Op Vidoy bevindt zich Vidareidi, het meest noordelijke dorpje van de Faeröer Eilanden waar je kan genieten van een drankje/maaltijd in het plaatselijke café/restaurant. Overnachting op de noordelijke eilanden.
's Ochtends kunnen we een bezoek aan het eiland Kunoy aanraden van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het eiland Kalsoy. Bovenaan het dorp ligt een klein park waar volgens een legende een deel van de Ark van Noah ligt. Vervolgens zet je terug koers naar Eysturoy via het dorpje Söldafjördur. Op weg naar Tórshavn kan er optioneel nog gestopt worden in het dorpje Nes voor een bezoek aan de charmante lokale pastorie. Stop ook aan de wolspeciaalzaak Navia in Toftir om er de laatste Faeröerse mode te bewonderen of zelfs te kopen. Overnachting in Tórshavn.
Korte rit naar Gamlaraett waar je inscheept aan boord van de lokale overtocht naar Skpoun op Sandoy. Dit eiland is relatief vlak is t.o.v. de andere eilanden en staat bekend om zijn vele saga's of volksvertellingen. Maak er een rondrit naar de dorpjes Dalur en Húsavik die omgeven worden door prachtige landschappen. In Skálavik kan je terecht voor een typische lunch in het nieuwe bezoekerscentrum. Terugkeer per ferry naar Tórshavn voor overnachting.
Bezoek vandaag eerst de Faeröerse hoofdstad alvorens koers te zetten naar Kirkjubøur. Dit is het oudste centrum van cultuur en geschiedenis op de Faeröer Eilanden. Het omvat ook een oude pittoreske boerderij die al meer dan 17 generaties in het bezit is van dezelfde familie. Wandel ook tussen de ruïnes van de Sint-Magnus kathedraal en de Middeleeuwse Sint-Olav kerk. Laatste overnachting op het eiland Vágoy.
Inleveren van de huurwagen en terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1915
Single € 2655
Extra bed kind 2-11j. € 1050
Prijs
Dubbel € 1655
Single € 2285
Extra bed kind 2-11j. op aanvraag - extra bed niet altijd mogelijk

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Kopenhagen met SAS in T-klasse
 • Retourvluchten Kopenhagen-Tórshavn met Atlantic Airways
 • Huurwagen categorie A gedurende 7x24u met onbeperkt aantal km
 • Omnium en diefstalverzekering voor de huurwagen
 • Verblijf in het gekozen logiestype voor 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Retourticket voor de ferry naar Sandoy
 • Luchthaventaksen (€ 92.30)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Standaard is wagencategorie A (Nissan Micra of gelijkwaardig) voorzien voor deze reis maar een upgrade naar een hogere wagencategorie is mogelijk op aanvraag.
 • Het voorleggen van een geldige kredietkaart is vereist voor het ophalen van de huurwagen.
 • De prijs voor de registratie van een tweede of jonge chauffeur kan door ons worden meegedeeld maar dient altijd ter plaatse betaald te worden.
 • De tol voor de onderzeese tunnels is niet inbegrepen en bedraagt (100 DKK) € 14 voor deze reis en is ter plaatse te betalen aan de huurwagenmaatschappij.
 • Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in T-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in T-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Kiki