Fly & drive IJsland volledig

REISDETAIL

14-daagse rondreis langs alle hoogtepunten die IJsland te bieden heeft. Ontdek op een comfortabel tempo het unieke en diverse landschap met onder andere de legendarische Snæfellsjökull gletsjer en het Skaftafell National Park.

Afreis: dagelijks van 01.05.20 t.e.m. 30.09.20
Duur: 14 dagen
Formule: ontbijt x 13
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met gedeelde of privé-faciliteiten mits supplement

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel of Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en ophalen van de huurwagen voor de eerste rit langs de zuidkust van het Reykjanes-schiereiland naar Hveragerdi dat bekend staat voor zijn vele natuurlijk verwarmde serres. Optioneel kan je onderweg reeds halt houden bij de beroemde Blue Lagoon voor een natuurlijk warmwaterbad.
Ontbijt gevolgd door een rit naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Daarna verkenning van de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen en de meest actieve geisers van het land. Optioneel kan hier gekozen worden voor een raftingtocht nabij Geysir of een quadsafari in Haukadalur.
Rijd langs de spectaculaire zuidkust waar je een bezoek brengt aan de Skógafoss-waterval, de Mýrdalsjökull-gletsjer, de rotsformaties van Dyrhólaey en de zwarte lavastranden van Vík. Vervolgens rijd je tot Kirkjubæjarklaustur. Hier kan ook geopteerd worden voor een alternatieve 4x4 bergroute die je brengt langs de Fjallabaksleid door het schitterende natuurreservaat van Landmannalaugar.
Bezoek het Skaftafell Nationaal Park gelegen aan de voet van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, met uitgebreide wandelmogelijkheden. Daarna ontdek je het glinsterende ijsbergenmeer van Jökulsárlón en het schilderachtige havenstadje Höfn. Optionele rondvaart op het Jökulsárlón-ijsbergenmeer mogelijk.
Rit langs de grillige fjordenkust van Oost-IJsland met haar talrijke vissersdorpjes. Onderweg heb je de mogelijkheid om optioneel een boottocht te maken naar het eiland Papey waar in de zomer duizenden papegaaiduikers broeden (€ 54 per persoon ter plaatse te betalen). Overnachting in de omgeving van Egilsstadir.
Doorkruis het gebergte van Mödrudalsöræfi op weg naar de Dettifoss waterval, de krachtstige waterval van Europa. Verken het wondermooie Jökulsárgljúfur Nationaal Park met de bizarre rotsformaties van Hljódaklettar en de hoefijzervormige vallei van Ásbyrgi. Rijd tenslotte langs het schiereiland Tjörnes naar het charmante kuststadje Húsavik dat bekendheid geniet als uitstekende uitvalsbasis om een walvissafari te maken.
Ontdek de vele natuurwonderen van het Mývatn-meer en zijn directe omgeving. Breng een bezoek aan de verschillende hoogtepunten die deze streek rijk is waaronder de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustadir, de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard en het vulkaangebied van Krafla. De dag eindigt in Akureyri, de hoofdstad van het noorden, of in de streek rond Skagafjördur.
Bezoek aan Akureyri. Rijd vervolgens door de vruchtbare vallei van Skagafjördur verder naar het Hrútafjördur-gebied. Optioneel kan deelgenomen worden aan een raftingtocht of paardrijden in Skagafjördur. Ook een bezoek aan de oude turfboerderij van Glaumbær loont beslist de moeite.
Via Hólmavik door Steingrimsfjardarheidi naar de spectaculaire westkust, het oudste gedeelte van IJsland. Rijd hier langs de ontelbare onbewoonde fjorden van Ísafjardardjúp met hun prachtige kustlijn om uiteindelijk Ísafjördur te bereiken, de grootste stad van deze streek. Optioneel kan er een bezoek gebracht worden aan het heksenmuseum in Hólmavik.
Neem de tijd om Ísafjördur en zijn omgeving te verkennen. Sla ook de omliggende dorpjes Bolungarvik en Sudureyri niet over. Optioneel kan deelgenomen worden aan een bootsafari naar het eiland Vigur of een kajaktocht vanuit Ísafjordur. Alternatief is ook een bezoek aan het natuurhistorisch museum van Bolungarvik mogelijk.
De tocht wordt vervolgd naar Flókalundur. Stop zeker bij de mooie Dynjandi-waterval en zet de rit daarna voort naar de 444m hoge Látrabjarg-zeekliffen. Deze laatste worden tijdens de zomer bewoond door miljoenen zeevogels.
Overtocht met de ferry Baldur over de Breidafjördur-baai langs ontelbare eilanden met hun rijke vogelpopulatie naar het pittoreske stadje Stykkishólmur. Verken hierna het schiereiland van Snæfellsnes. Maak onderweg zeker een stop aan de prachtige basaltformaties in Arnarstapi en het rotsstrand van Djúpalónssandur. Optioneel zijn volgende activiteiten mogelijk: walvissafari vanuit Ólafsvik op zoek naar de blauwe vinvis of een sneeuwscootersafari op de Snæfellsjökull-gletsjer.
Ontdek het gebied van Borgarfjördur met de wondermooie watervallen van Hraunfossar en Barnafoss en de warmwaterbronnen van Deildertunguhver. Vervolg de dag met een rit langs de Hvalfjördur-fjord met als eindbestemming Reykjavik.
Laatste rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES