Fly & drive IJsland Express

REISDETAIL

8-daagse rondreis langs de ringweg rondom IJsland met optionele mogelijkheid om het ongerepte binnenland te verkennen via de Kjølur hooglandroute. Tijdens deze reis krijg je een maximum aan bezienswaardigheden te zien in een beperkte tijdspanne.

Afreis: dagelijks van 01.05.20 t.e.m. 30.09.20
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met gedeelde of privé-faciliteiten mits supplement

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel of Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en ophalen van de huurwagen voor de eerste rit langs de zuidkust van het Reykjanes-schiereiland naar Hveragerdi dat bekend staat voor zijn vele natuurlijk verwarmde serres. Optioneel kan je onderweg reeds halt houden bij de beroemde Blue Lagoon voor een natuurlijk warmwaterbad.
Ontbijt gevolgd door een rit naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Daarna verkenning van de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen, en de meest actieve geisers van het land. Rijd verder langs de zuidkust met stop aan de prachtige Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen. Ook de zwarte lavastranden van Vík met de Mýrdalsjökull gletsjer op de achtergrond is zeer de moeite waard.
Doorkruis het stadje Kirkjubæjarklaustur en ontdek verderop het Skaftafell Nationaal Park gelegen aan de voet van de Vatnajökull gletsjer omgeven door zwarte lavawoestijnen. Daarna verder naar het havenstadje Höfn met onderweg bezoek aan het befaamde ijsbergenmeer van Jökulsárlón. Optionele sneeuwscootersafari of jeepsafari op de Vatnajölull, boottocht op het ijsbergenmeer of een gletsjertrekking in de omgeving van Skaftafell mogelijk.
Rit langs de grillige fjordenkust van Oost-IJsland met haar talrijke vissersdorpjes. Overnachting in de omgeving van Egilsstadir.
Doorkruis het gebergte van Mödrudalsöræfi op weg naar de Dettifoss waterval, de krachtstige waterval van Europa. Verken het wondermooie Jökulsárgljúfur Nationaal Park met de bizarre rotsformaties van Hljódaklettar en de hoefijzervormige vallei van Ásbyrgi. Rijd tenslotte langs het schiereiland Tjörnes naar het charmante kuststadje Húsavik dat bekendheid geniet als uitstekende uitvalsbasis om een optionele walvissafari te maken.
Ontdek de vele natuurwonderen van het Mývatn-meer en zijn directe omgeving. Breng een bezoek aan de verschillende hoogtepunten die deze streek rijk is waaronder de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustadir, de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard en het vulkaangebied van Krafla. De dag eindigt in Akureyri, de hoofdstad van het noorden, of in de streek rond Skagafjördur.
Er zijn 2 mogelijkheden voor het traject terug naar Reykjavik:
- Volg de ringweg en doorkruis de historische regio van Skagafjördur via de Húnaflói-baai over het Holtavörduheidi plateau om in de late namiddag aan te komen in Reykjavik. Je kan hier optioneel deelnemen aan een raftingsafari, paardrijdtocht of zeehondensafari.
- Beschik je over een 4x4-terreinwagen? Trek dan vanaf midden juni tot eind september door het ruige binnenland via de Kjölur-route naar de geothermische oase van Hveravellir alvorens te eindigen in Reykjavik.
Overnachting in Reykjavik.
Laatste rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Extra info

Huurwagencategorieën

  • Cat. 1.0: Toyota Yaris of gelijkwaardig - 4 plaatsen - 2 koffers
  • Cat. 2.0: Toyota Auris of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 3 koffers
  • Cat. 4.0: Skoda Octavia Station Wagon 4X4 of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 4 koffers
  • Cat. 5.0: Toyota RAV4 4X4 of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 3 koffers
  • Cat. 7.1: Toyota Landcruiser 4WD 4X4 of gelijkwaardig (automaat) - 5 plaatsen - 5 koffers
  • Cat. 9.9: Volkswagen Caravelle 4X4 minibus of gelijkwaardig - 9 plaatsen - 9 koffers

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro: