Fly & drive dwars door IJsland

REISDETAIL

Ontdek tijdens deze 9-daagse rondreis de verscheidenheid van het IJslandse landschap. Van verlaten zandvlaktes tot de groene weilanden langs de kustlijn. Een 4x4 is bij deze tocht zeker geen overbodige luxe aangezien ook enkele uitdagende routes door het binnenland op het programma staan.

Afreis: dagelijks van 25.06.20 t.e.m. 15.09.20
Duur: 9 dagen
Formule: ontbijt x 8
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel of Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en ophalen van de huurwagen voor de eerste rit langs de zuidkust van het Reykjanes-schiereiland naar Hveragerdi dat bekend staat voor zijn vele natuurlijk verwarmde serres. Optioneel kan je onderweg reeds halt houden bij de beroemde Blue Lagoon voor een natuurlijk warmwaterbad.
Ontbijt gevolgd door een rit naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Daarna verkenning van de impressionante Gulfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen, en de meest actieve geisers van het land. Optioneel kan hier gekozen worden voor een raftingtocht nabij Geysir of een quadsafari in Haukadalur.
Vandaag maak je kennis met het echte binnenland. De rit gaat via de Kjölur-route naar Skagafjördur. Onderweg doorkruis je het kleurrijke geothermische gebied van Hveravellir gelegen tussen de Langjökull gletsjer en de Hofsjökull gletsjer. Optioneel kan je deelnemen aan een paardrijdtocht en bijhorende show in Skagafjördur.
Breng een bezoek aan Akureyri, de hoofdstad van het noorden, alvorens verder te reizen naar de Godafoss-waterval. Daarna bereik je het prachtige merendistrict van Mývatn dat bekend staat voor zijn vele natuurwonderen waaronder de pseudokraters van Skútustadir, de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard en het vulkaangebied Krafla.
Van Mývatn naar het schiereiland Tjörnes. Rijd via Húsavik richting Jökulsárgljúfor Nationaal Park. Ontdek hier de bizarre rotsformaties van Hljódaklettar en de hoefijzervormige vallei van Ásbyrgi. Vergeet zeker geen bezoek aan de Dettifoss-waterval, de krachtigste van Europa. Deze dag eindigt in Egilsstadir. Optioneel kan er in Húsavik deelgenomen worden aan een walvissafari.
Rijd zuidelijk langs de spectaculaire kustlijn van de oostelijke fjorden. Voorzie tijd voor een bezoek aan de Almannaskard waar je geniet van een adembenemend uitzicht op de Vatnajökull-gletsjer en de kustlijn. Combineer deze tocht met een optionele boottocht naar het eiland Papey waar 's zomers duizenden papegaaiduikers broeden (€ 54 per persoon ter plaatse te betalen).
Ontdek het glinsterende ijsbergenmeer van Jökulsárlón gelegen nabij de Vatnajökull gletsjer. De drijvende ijsformaties in het hemelsblauwe water laten gegarandeerd een diepe indruk na. Bezoek vervolgens het Skaftafell Nationaal Park en kies hier uit talrijke wandelmogelijkheden. Optioneel kan gekozen worden voor een rondvaart op het Jökulsárlón ijsbergenmeer of een superjeepsafari/sneeuwscootersafari/gletsjerwandeling op de Vatnajökull-gletsjer.
Op weg naar Kirkjubæjarklaustur passeer je de spectaculaire zuidkust. De watervallen van Skógafoss en Seljalandfoss, het lavalandschap van Eldhraun en de zwarte stranden van Vík zijn maar enkele van de vele hoogtepunten die deze streek rijk is. Je kan ook opteren voor een alternatieve 4x4 bergroute langs de Fjallabaksleid naar het prachtige natuurreservaat van Landmannalaugar. Beide routes eindigen in Reykjavik.
Laatste rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

OPGELET! Prijzen 2018!

Tijdens deze individuele fly & drive kan deelgenomen worden aan volgende optionele excursies:

Extra info

Huurwagencategorieën

  • Cat. 5.0: Toyota RAV4 of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 3 koffers
  • Cat. 5.1: Toyota RAV4 (automaat) of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 3 koffers
  • Cat. 7.1: Toyota Landcruiser 4WD (automaat) of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 5 koffers

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro: