Fly & drive charmerondreis Noorse Fjorden

REISDETAIL

12-daagse fly & drive naar de Noorse fjorden met verblijf in uiterst comfortabele charmehotels. Alle hoogtepunten van het fjordengebied en de mooiste toeristische routes staan op het programma. Je verblijf meestal 2 nachten op dezelfde locatie zodat je ook volop kan genieten van de vele faciliteiten en uitstekende gastronomie in de luxehotels.

Afreis: dagelijks van 01.05.18 t.e.m. 31.10.18
Duur: 12 dagen
Formule: ontbijt x 11
Verblijf: eersteklasse charmehotels met veel faciliteiten op de allermooiste locaties in het westelijke fjordengebied

SAS-vlucht Brussel-Bergen via Oslo of Kopenhagen en afhalen van de huurwagen. Vervolgens rijd je via Voss en het panoramapunt van Stalheimskleiva naar Flåm dat idyllisch gelegen is aan de Aurlandsfjord. 1 overnachting in het historische Fretheim Hotel.
In Flåm kan je inchecken voor één van de mooiste en steilste treintrajecten ter wereld gevolgd door een afdaling al wandelend, per mountainbike of opnieuw met de trein. Daarna heb je de keuze tussen de langste tunnel ter wereld of de veel mooiere bergpas van Aurland. In Laerdal kan je een bezoekje brengen aan het Norsk Villakssenter of een omweg maken naar de bijzondere staafkerk van Borgund. Neem tenslotte de lokale ferry van Fodnes naar Mannheller om via de oevers van de Sognefjord naar het Tørvis Hotell in Marifjøra te rijden waar je 2 keer overnacht.
Vrije dag in Marifjøra waar vanalles te beleven valt. Je kan de berg Molden beklimmen voor een schitterend uitzicht over de fjord of de kleinste staafkerk van Noorwegen bezoeken in het dorpje Urnes. Snelheidsduivels zullen beslist onder de indruk raken van een zodiacsafari over de Sognefjord met stop aan de imposante Feigefossen-waterval. Iets verderop lonkt ook het Jostedalen met zijn talrijke gletsjertongen waaronder de bekende Nigardsbreen. Hier raden we aan om deel te nemen aan een gletsjerwandeling al dan niet gecombineerd met kajakken over een meer.
Vandaag staat eerst de spectaculaire Sognefjellsvegen op het programma. Haarspeldbochten leiden tot op 1.440m hoogte en garanderen met sneeuw bedekte landschappen tot eind augustus! De bergtoppen van Jotunheimen Nationaal Park vormen een spectaculaire achtergrond op dit hoogste bergtraject in heel Scandinavië. Via Lom en Grotli bereik je het begin van de zogenaamde Gouden Route die naar Geiranger voert. Houd even halt bij de bekende uitzichtpunten van Dalsnibba en Flydalsjuvet die je zeker al eens op postkaarten hebt gezien. De laatste etappe voert over het Arendspad met fabuleuze uitzichten over de beroemde Geirangerfjord. Kort voorbij de lokale ferry van Eidsdal naar Linge bereik je het dorpje Valldal dat bekendheid geniet om zijn zacht microklimaat waardoor er zich vele aardbijentelers hebben gevestigd. Je vindt hier ook het unieke Juvet Landskapshotell waar je de komende 2 nachten verblijft in futuristische kamers die volledig werden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, ongetwijfeld het meest tot de verbeelding sprekende hotel in deze rondreis!
We raden aan om een prachtige wandeling te maken in de buurt van Juvet of te kiezen voor een heerlijke minicruise over de Geirangerfjord. Onderweg passeer je beroemde watervallen waaronder de Bruidssluier en Zeven Zusters.
Je vervolgt de Gouden Route verder noordwaarts en rijdt over de beroemde Trollstigen-bergpas die met zijn 11 haarspeldbochten tot de meest spectaculaire van Noorwegen behoort. Vanuit Åndalsnes blijf je de oevers van de Romsdalsfjord volgen tot in Ålesund waar je 2 keer overnacht in Hotel Brosundet, gehuisvest in een historisch pakhuis langs de oude haven Bryggen.
Ålesund is gelegen op verschillende eilanden en bijna volledig opgetrokken in een Noorse variant van de Jugendstil. Je komt er alles over te weten in het art-nouveau centrum. Beklim ook zeker de berg Aksla voor een schitterend uitzicht over het stadje, de zee en de bergen. Ålesund is ook een prima uitgangspunt voor een daguitstap naar het vogeleiland Runde dat o.a. tienduizenden papegaaiduikers huisvest. Je kan er met de auto naartoe rijden via talrijke bruggen of deelnemen aan een optionele zodiacsafari vanuit het centrum van Ålesund. Bij slecht weer vormt een bezoek aan de aquaria van het Atlanterhavsparken een uitstekend alternatief.
Neem de lokale ferry van Magerholm naar Ørsneset en rijd verder zuidwaarts naar Stryn en Olden. Het loont de moeite om van hieruit het Oldendalen te verkennen waar zich de gletsjer van Briksdal bevindt. Je kan er een mooie wandeling maken naar de gletsjertong of je laten vervoeren door de paardenkoets. Via Byrkjelo en Skei rijd je naar Førde waar zich een mooi openluchtmuseum bevindt. Tenslotte opnieuw tot aan de Sognefjord waar je 2 keer overnacht in het statige Kvikne's Hotel in Balestrand.
Balestrand is een heerlijk fjordenstadje met kleurrijke huisjes, een mooi kerkje en verschillende cafés/restaurants. Je kan er ook motorbootjes huren voor een tochtje op de fjord of een bezoek brengen aan het plaatselijke aquarium.
Rijd westwaarts langs de oevers van de hier erg brede Sognefjord en neem de lokale ferry van Lavik naar Oppedal. Nog een honderdtal afwisselende kilometers scheiden je van Bergen, de onbetwiste hoofdstad van het fjordengebied. Het Solstrand Hotel & Bad bevindt zich echter nog wat zuidelijker in Os aan de oever van de Bjørnafjorden. Dit hotel, waar je de laatste 2 nachten doorbrengt, is een echt pareltje en een waardige afsluiter van deze prachtige reis.
Vrije dag voor een verkenning van Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied, met haar gezellige kleinsteedse atmosfeer. De eerste huizen werden hier gebouwd op Bryggen, de oude Hanzekade en nog altijd het kloppende hart van de stad. Op Torget vindt elke dag een verse vismarkt plaats. Met de kabelbaan bereik je de top van de berg Fløien met uitzicht over de stad, de fjorden en de zee. Ook langs de weg tussen Os en Bergen bevinden zich verschillende bezienswaardigheden waaronder Troldhaugen, de woning van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg.
Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en SAS-vlucht Bergen-Brussel via Kopenhagen of Oslo.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 3 en 7 kan je deelnemen aan volgende optionele excursies: