Fly & drive avontuur in Zweden

REISDETAIL

Combineer een 3-daagse kanotocht in Färnebofjärden Nationaal Park met een verblijf in een typisch Zweeds vakantiehuisje in het kleine dorpje Åmot temidden van uitgestrekte meren en bossen. Deze 7-daagse reis afsluiten doe je met een stadsbezoek aan het bruisende Stockholm.

Afreis: elke maandag van 14.05.18 t.e.m. 10.09.18
Duur: 7 dagen
Formule: hoofdzakelijk selfcatering uitgezonderd 1 x ontbijt in Avesta + 1 x diner in Åmot
Verblijf: 1 overnachting in de bed & breakfast van Avesta – 2 nachten wildkamperen in een tent aan de oever van de rivier – 3 overnachtingen in een comfortabel vakantiehuis in Åmot.

 

Alternatief kan ook gekozen worden voor een formule met eigen wagen inclusief overtochten Kiel-Göteborg en Oslo-Fredrikshavn. Contacteer ons voor een offerte op maat!

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines van Brussel naar Stockholm en ophalen van de huurwagen. Rit naar het kanocentrum in By Kyrkby nabij Avesta. Stop onderweg even in Avesta waar je inkopen kan doen voor de kanotocht. Maak hiervan gebruik want er is geen mogelijkheid om proviand aan te kopen in het nationaal park.
Aangekomen in Avesta word je verwelkomd door de gastheer die je naar je kamer in de bed & breakfast zal begeleiden. Nadat je geïnstalleerd bent kan je de omgeving verkennen voor een eerste kennismaking. 's Avonds kook je je eigen potje in de gemeenschappelijke keuken.
Na een lekker ontbijt, is het tijd om aan je kanoavontuur te beginnen. Voorafgaandelijk wordt een briefing gehouden waarop je de beschrijving van de route, weersvoorspellingen en het Zweedse allemansrecht wordt uitgelegd.
Vervolgens word je naar het startpunt gebracht dat zich in het Färnebofjärden Nationaal Park bevindt. In dit park ontmoeten de unieke fauna en flora van Noord- en Zuid-Zweden elkaar. Je vindt hier meer dan 200 kleine eilandjes waarop je kan luilekkeren onderweg maar wildkamperen/vuur maken is enkel toegestaan op speciaal aangeduide plaatsen.
Je kan tot 's namiddags kanovaren en wordt ten laatste om 15u00 op het eindpunt verwacht bij Tyttbo voor de transfer terug naar het kanocentrum. Nadien trek je verder noordwaarts richting Åmot. Je kan onderweg in Sandviken nog inkopen doen voor de komende dagen. Er is ook een kleine supermarkt in Åmot waar je dagelijks verse producten kan kopen. Bij aankomst in Åmot word je door de gastheer getrakteerd op een typisch Zweedse maaltijd zodat je de eerste avond kan wennen aan de rust en de stilte die Åmot te bieden heeft. Overnachten doe je in één van de charmante roodgekleurde vakantiehuisjes.