Fly & drive avontuur in Zweden

REISDETAIL

Combineer een 3-daagse kanotocht in Färnebofjärden Nationaal Park met een verblijf in een typisch Zweeds vakantiehuisje in het kleine dorpje Åmot temidden van uitgestrekte meren en bossen. Deze 7-daagse reis afsluiten doe je met een stadsbezoek aan het bruisende Stockholm.

Afreis: elke maandag van 14.05.18 t.e.m. 10.09.18
Duur: 7 dagen
Formule: hoofdzakelijk selfcatering uitgezonderd 1 x ontbijt in Avesta + 1 x diner in Åmot
Verblijf: 1 overnachting in de bed & breakfast van Avesta – 2 nachten wildkamperen in een tent aan de oever van de rivier – 3 overnachtingen in een comfortabel vakantiehuis in Åmot.

 

Alternatief kan ook gekozen worden voor een formule met eigen wagen inclusief overtochten Kiel-Göteborg en Oslo-Fredrikshavn. Contacteer ons voor een offerte op maat!

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines van Brussel naar Stockholm en ophalen van de huurwagen. Rit naar het kanocentrum in By Kyrkby nabij Avesta. Stop onderweg even in Avesta waar je inkopen kan doen voor de kanotocht. Maak hiervan gebruik want er is geen mogelijkheid om proviand aan te kopen in het nationaal park.
Aangekomen in Avesta word je verwelkomd door de gastheer die je naar je kamer in de bed & breakfast zal begeleiden. Nadat je geïnstalleerd bent kan je de omgeving verkennen voor een eerste kennismaking. 's Avonds kook je je eigen potje in de gemeenschappelijke keuken.
Na een lekker ontbijt, is het tijd om aan je kanoavontuur te beginnen. Voorafgaandelijk wordt een briefing gehouden waarop je de beschrijving van de route, weersvoorspellingen en het Zweedse allemansrecht wordt uitgelegd.
Vervolgens word je naar het startpunt gebracht dat zich in het Färnebofjärden Nationaal Park bevindt. In dit park ontmoeten de unieke fauna en flora van Noord- en Zuid-Zweden elkaar. Je vindt hier meer dan 200 kleine eilandjes waarop je kan luilekkeren onderweg maar wildkamperen/vuur maken is enkel toegestaan op speciaal aangeduide plaatsen.
Je kan tot 's namiddags kanovaren en wordt ten laatste om 15u00 op het eindpunt verwacht bij Tyttbo voor de transfer terug naar het kanocentrum. Nadien trek je verder noordwaarts richting Åmot. Je kan onderweg in Sandviken nog inkopen doen voor de komende dagen. Er is ook een kleine supermarkt in Åmot waar je dagelijks verse producten kan kopen. Bij aankomst in Åmot word je door de gastheer getrakteerd op een typisch Zweedse maaltijd zodat je de eerste avond kan wennen aan de rust en de stilte die Åmot te bieden heeft. Overnachten doe je in één van de charmante roodgekleurde vakantiehuisjes.
2 vrije dagen om heerlijk te genieten van je comfortabele vakantiehuis of uitstappen te maken in de regio's Gävleborg, Dalarna of Hälsingland. Verken het historische centrum van Falun en de kopermijn die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Nog nooit een eland gezien? Ga dan zeker ook langs het nabijgelegen elandenpark en kom oog in oog te staan met de koning van het Zweedse woud. Wandelaars kunnen opteren voor een dagtocht langs het berenpad op eigen houtje of onder begeleiding (betalend).
Volgende zaken kunnen op voorhand of ter plaatse worden gehuurd voor tochtjes op eigen houtje in de omgeving:
- Wandel-GPS = € 40 per dag
- Kano = € 30 per volwassene en € 20 per kind 2-11 jaar per halve dag (4u00)
- Mountainbike of fatbike = € 90 per volwassene en € 50 per kind 2-11 jaar per dag (24u00)
Naargelang het vertrekuur van je terugvlucht kan je de laatste dag nog even genieten van de stilte in Åmot of een kort bezoek aan Stockholm brengen. De huurwagen lever je dan in op de luchthaven of in het stadscentrum naargelang je dagplannen.
Het vele groen en de unieke ligging verspreid over 14 eilanden creëren een bijzondere cocktail van natuur en cultuur die zelfs de meest fervente citytripper zal weten te bekoren. Niet te missen wijken zijn het oude stadsdeel Gamla Stan, trendy Södermalm en Östermalm met zijn modieuze winkels.
Na je bezoek aan Stockholm ga je op eigen kracht naar de luchthaven + rechtstreekse vlucht Stockholm-Brussel met Brussels Airlines.