Fietsvakantie in de Finse archipel

REISDETAIL

Deze volledig uitgestippelde fietsvakantie voert van eiland naar eiland door de schitterende archipel van Turku, één van de mooiste streken in Finland. De unieke combinatie van fietsen met bagagetransport, verschillende lokale overtochten, pittoreske havenstadjes en ongerepte natuur garandeert beslist een ontspannende vakantie.

Afreis:

  • juni: 10.06.18 - 17.06.18 - 24.06.18
  • juli: 08.07.18 - 15.07.18 - 22.07.18
  • augustus: 05.08.18 - 12.08.18 - 19.08.18

Duur: 7 dagen
Conditie: voor deze fietstocht volstaat een normale fysieke conditie. De meeste stukken zijn vlak maar af en toe zijn er ook lichte hoogteverschillen. De reis gaat voor het overgrote deel over verharde wegen met uitzondering van enkele korte onverharde stukken (gravel).

Aankomst op eigen kracht in Turku, de voormalige Finse hoofdstad aan de zuidwestkust van Finland. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren het middeleeuwse kasteel en de kathedraal. Turku staat verder ook bekend om zijn vele winkels, restaurants en bars. Overnachting in het centrum van de stad op basis van kamer met ontbijt.
Ophalen van de fietsen en vertrek in noordwestelijke richting voor een afwisselend traject door het Finse platteland. Vervolgens neem je de eerste ferry (45 minuten) om tenslotte nog een stukje te fietsen naar Kustavi voor de overnachting in huisjes aan de rand van het water.
Vandaag staat volledig in het teken van eilandhoppen met maarliefst 5 verschillende overtochten onderweg. Het fietsgedeelte voert hoofdzakelijk over de kleine eilanden Iniö en Houtskär. Doormiddel van een laatste ferry (30 minuten) bereik je het eiland Korppoo gelegen in het hart van de Finse archipel. Diner en overnachting.
Vrije keuze uit verschillende fietsroutes. Je kan bijvoorbeeld oversteken naar het eiland Nauvo, het grootste in de Finse archipel. Het eigenlijke dorp Nauvo beschikt over een kleurrijke haven. Overnachting op basis van kamer en ontbijt.
Neem de ferry noordwaarts terug naar het vasteland en fiets vervolgens via Rymättylä naar Naantali, een idyllisch kuststadje met kasseistraatjes en vele oude houten huizen rondom een levendige haven. Overnachting in het Naantali Spa Hotel met vrije keuze uit talrijke plaatselijke restaurantjes voor het diner.
Vrije tijd om Naantali verder te verkennen gevolgd door een korte laatste rit terug naar Turku. Inleveren van de fietsen en overnachting in het centrum van de stad op basis van kamer met ontbijt.
Na het ontbijt eindigt de reis.