Engholm Husky Week

REISDETAIL

Na een kort verblijf in de Engholm Husky Lodge, vertrek je voor een vierdaagse hondensledetocht over de Finnmarksvidda met als eindbestemming de fjorden en het Alta Igloo Hotel. De lodge is gebouwd door Sven Engholm zelf die elfvoudig winnaar is van 's werelds langste hondenslederace: de Finnmarksløppet. Een adembemend avontuur in één van de mooiste streken van Lapland.

Afreis: op aanvraag voor groepjes tussen 01.01.19 en 30.04.19
Duur: 7 dagen
Deelnemers: de vermelde prijzen gelden op basis van minimaal 7 deelnemers per afreis - contacteer ons voor prijzen als je met een kleiner gezelschap reist
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Alta (ALF) op 200km van Karasjok
Transfers:
- Op eigen kracht van Alta naar Karasjok: tarieven op aanvraag
- Inbegrepen van het Alta Igloo Hotel naar de luchthaven

Transfer op eigen kracht van de luchthaven van Alta naar de lodge en inchecken. Avondmaal in de Barta en informatievergadering over het weekprogramma. Overnachting in de gezellige blokhutten met gedeelde faciliteiten (of privé-sanitair mits toeslag).
Stevig ontbijt, verdeling van de thermische kledij en verkenning van de lodge. Vandaag staat er geen vaste activiteit geprogrammeerd maar er is altijd genoeg te doen. Maak alvast kennis met de huskies die je de volgende dagen zullen vergezellen of breng een bezoek aan het 6km verderop gelegen Karasjok. Hier zijn vooral het Samisch parlement en het Samenmuseum interessant evenals de plaatselijke souvenirwinkeltjes. Optioneel kan je ook deelnemen aan een circa 2u durende sneeuwscootersafari (dagelijks - € 215 p.p. en € 55 single driver supplement) of circa 5u durende sneeuwscootersafari incl. lunch (dagelijks - € 300 p.p. en € 100 single driver supplement).
Ontbijt waarna de hondenteams worden samengesteld en de sledes bepakt voor een vierdaagse expeditie die direct vanuit de lodge van start gaat. Na een steile klim naar het bergplateau, volgt een golvend parcours over bevroren meren, moerassen en boomloze vlaktes. Overnachting in de Gardin berghut. Bij aankomst steekt iedereen een handje toe bij het voeden van de honden en koken van de maaltijd.
Na het ontbijt worden de huskies opnieuw ingespannen en gaat het richting toendra met haar eindeloze landschappen. Onderweg wordt gestopt voor de bereiding van een wildernislunch. 's Avonds bereik je de prachtig gelegen Mollisjok berghut.
Klaarmaken van het ontbijt en voederen van de huskies gevolgd door een spectaculaire tocht over Jiesjavvre, het grootste meer van Finnmark. Je geniet onderweg ook van prachtige vergezichten in alle richtingen. Overnacht in de Jotka berghut.
Het laatste traject voert richting noordwesten waarna je voor het eerst de fjorden aan de Arctische Oceaan te zien krijgt. Aan het einde van de dag wacht een heerlijke sauna en afscheidsdiner alvorens de nacht door te brengen op een bedje met rendiervellen in het Alta Igloo Hotel.