Engholm Husky Week

REISDETAIL

Na een kort verblijf in de Engholm Husky Lodge, vertrek je voor een vierdaagse hondensledetocht over de Finnmarksvidda met als eindbestemming de fjorden en het Alta Igloo Hotel. De lodge is gebouwd door Sven Engholm zelf die elfvoudig winnaar is van 's werelds langste hondenslederace: de Finnmarksløppet. Een adembemend avontuur in één van de mooiste streken van Lapland.

Afreis: op aanvraag voor privé-gezelschappen tussen 01.01.20 en 30.04.20
Duur: 7 dagen
Deelnemers: de vermelde prijzen gelden op basis van minimaal 7 deelnemers per afreis - contacteer ons voor prijzen als je met een kleiner gezelschap reist
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Alta (ALF) op 200km van Karasjok
Transfers:
- Op eigen kracht van Alta naar Karasjok: tarieven op aanvraag
- Inbegrepen van het Alta Igloo Hotel naar de luchthaven

Transfer op eigen kracht van de luchthaven van Alta naar de lodge en inchecken. Avondmaal in de Barta en informatievergadering over het weekprogramma. Overnachting in de gezellige blokhutten met gedeelde faciliteiten (of privé-sanitair mits toeslag).
Stevig ontbijt, verdeling van de thermische kledij en verkenning van de lodge. Vandaag staat er geen vaste activiteit geprogrammeerd maar er is altijd genoeg te doen. Maak alvast kennis met de huskies die je de volgende dagen zullen vergezellen of breng een bezoek aan het 6km verderop gelegen Karasjok. Hier zijn vooral het Samisch parlement en het Samenmuseum interessant evenals de plaatselijke souvenirwinkeltjes. Optioneel kan je ook tochtjes op eigen houtje maken met sneeuwschoenen, langlaufski's of kicksledes of deelnemen aan een circa 2u durende sneeuwscootersafari (dagelijks - € 215 p.p. en € 55 single driver supplement) of circa 5u durende sneeuwscootersafari incl. lunch (dagelijks - € 300 p.p. en € 100 single driver supplement).
Ontbijt waarna de hondenteams worden samengesteld en de sledes bepakt voor een vierdaagse expeditie die direct vanuit de lodge van start gaat. Na een steile klim naar het bergplateau, volgt een golvend parcours over bevroren meren, moerassen en boomloze vlaktes. Overnachting in de Gardin berghut. Bij aankomst steekt iedereen een handje toe bij het voeden van de honden en koken van de maaltijd.
Na het ontbijt worden de huskies opnieuw ingespannen en gaat het richting toendra met haar eindeloze landschappen. Onderweg wordt gestopt voor de bereiding van een wildernislunch. 's Avonds bereik je de prachtig gelegen Mollisjok berghut.
Klaarmaken van het ontbijt en voederen van de huskies gevolgd door een spectaculaire tocht over Jiesjavvre, het grootste meer van Finnmark. Je geniet onderweg ook van prachtige vergezichten in alle richtingen. Overnacht in de Jotka berghut.
Het laatste traject voert richting noordwesten waarna je voor het eerst de fjorden aan de Arctische Oceaan te zien krijgt. Aan het einde van de dag wacht een heerlijke sauna en afscheidsdiner alvorens de nacht door te brengen op een bedje met rendiervellen in het Alta Igloo Hotel.
Laatste ontbijt, transfer naar de luchthaven van Alta en afscheid van Noors Lapland.

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 2 heb je een vrije dag en kan je optioneel deelnemen aan een excursie naar een rondtrekkende rendierkudde op (ter plaatse te regelen) of een sneeuwscootersafari op de Finnmarksvidda.

Verblijf

Engholm Husky Lodge

Ligging: de bijzonder charmante Engholm Husky Lodge ligt 6km buiten Karasjok aan de oever van de Karasjohka-rivier. De lodge wordt uitgebaat door Sven Engholm die al 11 keer 's werelds langste hondenslederace won, de beroemde 1000km lange Finnmarksløppet. Het complex bestaat uit een hondenkennel en verschillende door de eigenaar zelf gebouwde Noorse blokhutten (design cabins).
Faciliteiten:
- De hondenkennel huisvest een veertigtal uitstekend getrainde huskies die popelen om je de prachtige natuur rond Karasjok en de uitgestrekte Finnmarksvidda (hoogvlakte) te laten zien.
- Je verblijft in gezellige dubbel of single kamers die verdeeld liggen over de acht blokhutten in wildernisstijl (design cabins). Ze hebben elk een unieke inrichting en 1 tot 2 slaapkamers + kitchenette. Het sanitair is gemeenschappelijk maar mits supplement kan je ook beschikken over een blokhut met privé-sanitair.
- De “Barta” is een traditionele turfhut waar je kan opwarmen rondom een open vuur al zittend op rendiervellen terwijl je geniet van een hapje en drankje.
- De gezellige musherbibliotheek is “the place to be” om tijdens vrije momenten na te genieten van de verschillende dagactiviteiten.
- Naast de houtgestookte sauna bevindt zich een relaxruimte en hot tub van waaruit je bij helder weer het noorderlicht kan gadeslaan.
Beoordeling: zeer gezellige lodge in uniek kader voor wie op zoek is naar dé ultieme wilderniservaring.

Wildernishutten

Tijdens de 4-daagse hondensledetocht overnacht je in eenvoudige maar zeer gezellige wildernishutten op prachtige locaties. Ze worden doorgaans gebruikt door rendierhoeders op doortocht en beschikken over gedeelde slaapkamers met stapelbedden, stoof/open haard, elektriciteit en een buitentoilet.

Alta Igloo Hotel

De laatste nacht wordt doorgebracht in het bijzondere Alta Igloo Hotel dat gelegen is in Sorrisniva op 20km van Alta. Het is het grootste ijshotel in Noorwegen en het meest noordelijke ter wereld! Er zijn meer dan 50 bedden verdeeld over over verschillende kamers waaronder een bruidssuite en juniorsuite. Daarnaast zijn ook een ijskapel, ijsbar en ijsgalerij aanwezig. De temperatuur binnen in het ijshotel schommelt altijd tussen de -4 en -7 graden.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Geen singletoeslag indien bereid om de kamer met een vreemde te delen.
De vermelde prijzen gelden op basis van minimaal 7 deelnemers per afreis - contacteer ons voor prijzen als je met een kleiner gezelschap reist.

Prijs
Dubbel € 3160
Single € 3220

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in een design cabin van de lodge
 • 3 overnachtingen in wildernishutten
 • 1 overnachting in het Alta Igloo Hotel
 • Bedlinnen en handdoeken (geen dagelijkse schoonmaak)
 • 6 x ontbijtbuffet
 • 5 x lunch
 • 6 x diner
 • Dranken (behalve alcoholische en frisdranken)
 • Volledige thermische uitrusting
 • Alle vermelde activiteiten met uitzondering van de activiteiten op dag 2
 • Transfer naar van het Alta Igloo Hotel naar de luchthaven van Alta op de laatste dag
 • Engelstalige begeleiding
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Facultatieve excursies op dag 2
 • Thermische slaapzak tijdens de hondensledetocht (€ 40 of zelf mee te brengen)

SPECIALE ANNULERINGSVOORWAARDEN: 100% annuleringskosten van zodra de reservatie bevestigd is

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Internationaal gezelschap met Engelstalige begeleiding.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk. Een sportieve instelling is natuurlijk wel aangewezen.
 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt maximaal €800 per bestuurder per ongeval. De minimumleeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter bedraagt 18 jaar en een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Karin