Engholm Adventure Week

REISDETAIL

Tijdens deze avonturenweek verblijf je in de unieke Engholm Husky Lodge in Karasjok. Ze werd eigenhandig gebouwd door de elfvoudig winnaar van 's werelds langste hondenslederace: de Finnmarksløppet. Je maakt o.a. een onvergetelijke excursie per sneeuwscooter naar een Lapse winternederzetting en een 3-daagse expeditie per hondenslede door één van de meest desolate streken in Lapland.

Gegarandeerde afreisdata: elke maandag van 06.01.20 t.e.m. 13.04.20
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Lakselv (LKL) op 75km of Alta (ALF) op 200km of Ivalo (IVL) op 155km
Transfers: niet inbegrepen (prijzen op aanvraag)

Transfer van de luchthaven naar de lodge (niet inbegrepen) en inchecken. Avondmaal in de lodgekeuken en informatievergadering over het weekprogramma. Overnachting in de gezellige blokhutten op basis van kamers met of zonder privé-faciliteiten.
Noors ontbijt en verdeling van de thermische kledij. Maak vervolgens kennis met je eigen hondenteam bestaande uit 4 tot 6 huskies (1 persoon per slede). Je komt ook alles te weten over de techniek om een hondenslede te besturen. Daarna vertrek voor een introductietocht over gevarieerd terrein met wildernislunch op een mooie locatie. Onderweg vertelt de gids over de bijzondere natuur en overlevingstechnieken in deze afgelegen streek (totale duur = 4 tot 5u00). Avondmaal en overnachting in de lodge.
Vandaag staat een memorabele dag op het programma. Per sneeuwscooter (bestuurd door de gids) gaat het buiten de platgetreden paden naar een winternederzetting van de Lappen of Samen die nog op de traditionele manier rendieren hoeden. Je neemt deel aan hun dagelijkse activiteiten en maakt kennis met de unieke levensstijl van het laatste oervolk van Europa. Dit is een bijzondere belevenis die slechts beperkt toegankelijk is en exclusief mogelijk voor gasten van de Engholm Husky Lodge (totale duur = 4 tot 6u00). Avondmaal en overnachting in de lodge.
Vandaag staat er geen activiteit geprogrammeerd. Ontbijt, lunch en diner zijn wel voorzien en worden geserveerd in de lodgekeuken. Een ideale gelegenheid dus om op eigen houtje een bezoek te brengen aan het 6km verderop gelegen Karasjok. Hier zijn vooral het Samisch parlement en het Samenmuseum interessant evenals de plaatselijke souvenirwinkeltjes. Alternatief staan ook sneeuwschoenen, langlaufski's of kicksledes ter beschikking waarmee je de omgeving kan verkennen. Optioneel kan je ook deelnemen aan een circa 2u durende sneeuwscootersafari (dagelijks - € 215 p.p. en € 55 single driver supplement) of circa 5u durende sneeuwscootersafari incl. lunch (dagelijks - € 300 p.p. en € 100 single driver supplement).
Ontbijt waarna de hondensledes worden bepakt voor een driedaagse expeditie (1 persoon per slede). Ze begint met een steile klim naar de desolate Finnmarksvidda waar de komende 2 nachten worden doorgebracht in een gezellig tentenkamp of wildernishut naargelang de weersomstandigheden. Er wordt verwacht dat iedereen een handje toesteekt bij het bereiden van de maaltijden, het hakken van brandhout en de verzorging van de honden. Daarbuiten is het genieten geblazen van de oorverdovende stilte of het magische noorderlicht (aurora borealis) bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg is er vaak een goede kans om rendieren of elanden te spotten die hier veelvuldig voorkomen.
Na 3 dagen hondensleeën in de wildernis keer je terug naar de lodge op dag 7. De liefhebbers kunnen na aankomst genieten van een heerlijke houtgestookte sauna en/of hot-tub (ter plaatse te regelen). Diner en overnachting in de lodge.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven (niet inbegrepen). Afscheid van de unieke Engholm Husky Lodge en Noors Lapland.

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 4 heb je een vrije dag en kan je deelnemen aan een optionele sneeuwscootersafari.

Verblijf

Engholm Husky Lodge

Ligging: de bijzonder charmante Engholm Husky Lodge ligt 6km buiten Karasjok aan de oever van de Karasjohka-rivier. De lodge wordt uitgebaat door Sven Engholm die al 11 keer 's werelds langste hondenslederace won, de beroemde 1000km lange Finnmarksløppet. Het complex bestaat uit een hondenkennel en verschillende door de eigenaar zelf gebouwde Noorse blokhutten (design cabins).
Faciliteiten:
- De hondenkennel huisvest een veertigtal uitstekend getrainde huskies die popelen om je de prachtige natuur rond Karasjok en de uitgestrekte Finnmarksvidda (hoogvlakte) te laten zien.
- Je verblijft in gezellige dubbel of single kamers die verdeeld liggen over de acht blokhutten in wildernisstijl (design cabins). Ze hebben elk een unieke inrichting en 1 tot 2 slaapkamers + kitchenette. Het merendeel beschikt over privé-sanitair.
- De “Barta” is een traditionele turfhut waar je kan opwarmen rondom een open vuur al zittend op rendiervellen terwijl je geniet van een hapje en drankje.
- De gezellige musherbibliotheek is “the place to be” om tijdens vrije momenten na te genieten van de verschillende dagactiviteiten.
- Naast de houtgestookte sauna bevindt zich een relaxruimte en hot tub van waaruit je bij helder weer het noorderlicht kan gadeslaan.
Beoordeling: zeer gezellige lodge in uniek kader voor wie op zoek is naar dé ultieme wilderniservaring.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Geen singletoeslag indien bereid om de kamer met een vreemde te delen.

Prijs
Dubbel € 2370
Single € 2520

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in de lodge (design cabin)
 • 2 overnachtingen in een tentenkamp of wildernishut
 • Bedlinnen en handdoeken (geen dagelijkse schoonmaak)
 • 7 x ontbijtbuffet
 • 6 x lunch
 • 7 x diner
 • Dranken (behalve alcoholische en frisdranken)
 • Volledige thermische uitrusting
 • Alle vermelde activiteiten met uitzondering van de activiteiten op dag 4
 • Engelstalige begeleiding
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Facultatieve excursies op dag 4 (zie beschrijving van de reis)
 • Thermische slaapzak tijdens de hondensledetocht (€ 40 of zelf mee te brengen)

SPECIALE ANNULERINGSVOORWAARDEN: 100% annuleringskosten van zodra de reservatie bevestigd is

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Internationaal gezelschap met Engelstalige begeleiding.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk. Een sportieve instelling is natuurlijk wel aangewezen.
 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt maximaal €800 per bestuurder per ongeval. De minimumleeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter bedraagt 18 jaar en een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Kiki