Engholm Adventure Week

REISDETAIL

Tijdens deze avonturenweek verblijf je in de unieke Engholm Husky Lodge in Karasjok. Ze werd eigenhandig gebouwd door de elfvoudig winnaar van 's werelds langste hondenslederace: de Finnmarksløppet. Je maakt o.a. een onvergetelijke excursie per sneeuwscooter naar een Lapse winternederzetting en een 3-daagse expeditie per hondenslede door één van de meest desolate streken in Lapland.

Gegarandeerde afreisdata: elke maandag van 07.01.19 t.e.m. 15.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Lakselv (LKL) op 75km of Alta (ALF) op 200km of Ivalo (IVL) op 155km
Transfers: niet inbegrepen (prijzen op aanvraag)

Transfer van de luchthaven naar de lodge (niet inbegrepen) en inchecken. Avondmaal in de lodgekeuken en informatievergadering over het weekprogramma. Overnachting in de gezellige blokhutten op basis van kamers met of zonder privé-faciliteiten.
Noors ontbijt en verdeling van de thermische kledij. Maak vervolgens kennis met je eigen hondenteam bestaande uit 4 tot 6 huskies (1 persoon per slede). Je komt ook alles te weten over de techniek om een hondenslede te besturen. Daarna vertrek voor een introductietocht over gevarieerd terrein met wildernislunch op een mooie locatie. Onderweg vertelt de gids over de bijzondere natuur en overlevingstechnieken in deze afgelegen streek (totale duur = 4 tot 5u00). Avondmaal en overnachting in de lodge.
Vandaag staat een memorabele dag op het programma. Per sneeuwscooter (bestuurd door de gids) gaat het buiten de platgetreden paden naar een winternederzetting van de Lappen of Samen die nog op de traditionele manier rendieren hoeden. Je neemt deel aan hun dagelijkse activiteiten en maakt kennis met de unieke levensstijl van het laatste oervolk van Europa. Dit is een bijzondere belevenis die slechts beperkt toegankelijk is en exclusief mogelijk voor gasten van de Engholm Husky Lodge (totale duur = 4 tot 6u00). Avondmaal en overnachting in de lodge.
Vandaag staat er geen activiteit geprogrammeerd. Ontbijt, lunch en diner zijn wel voorzien en worden geserveerd in de lodgekeuken. Een ideale gelegenheid dus om op eigen houtje een bezoek te brengen aan het 6km verderop gelegen Karasjok. Hier zijn vooral het Samisch parlement en het Samenmuseum interessant evenals de plaatselijke souvenirwinkeltjes. Alternatief staan ook sneeuwschoenen, langlaufski's of kicksledes ter beschikking waarmee je de omgeving kan verkennen. Optioneel kan je ook deelnemen aan een circa 2u durende sneeuwscootersafari (dagelijks - € 215 p.p. en € 55 single driver supplement) of circa 5u durende sneeuwscootersafari incl. lunch (dagelijks - € 300 p.p. en € 100 single driver supplement).
Ontbijt waarna de hondensledes worden bepakt voor een driedaagse expeditie (1 persoon per slede). Ze begint met een steile klim naar de desolate Finnmarksvidda waar de komende 2 nachten worden doorgebracht in een gezellig tentenkamp of wildernishut naargelang de weersomstandigheden. Er wordt verwacht dat iedereen een handje toesteekt bij het bereiden van de maaltijden, het hakken van brandhout en de verzorging van de honden. Daarbuiten is het genieten geblazen van de oorverdovende stilte of het magische noorderlicht (aurora borealis) bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg is er vaak een goede kans om rendieren of elanden te spotten die hier veelvuldig voorkomen.
Na 3 dagen hondensleeën in de wildernis keer je terug naar de lodge op dag 7. De liefhebbers kunnen na aankomst genieten van een heerlijke houtgestookte sauna en/of hot-tub (ter plaatse te regelen). Diner en overnachting in de lodge.