Drielanden sneeuwscooterexpeditie

REISDETAIL

Droom je van een uitdagende expeditie per sneeuwscooter door Lapland? Dan is deze safari echt het neusje van de zalm! Gedurende 5 dagen doorkruis je de meest ongerepte gebieden van zowel Fins, Noors als Zweeds Lapland inclusief bezoek aan het drielandenpunt. Geniet van heerlijke maaltijden en overnacht in comfortabele wildernishutten op fantastische locaties. Klaar voor het ultieme avontuur?

Afreizen: 18.02.18 - 04.03.18 - 25.03.18 - 01.04.18 of andere data op aanvraag vanaf min. 4 personen
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 4 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en overnachting in een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Stevig ontbijt waarna de thermische uitrustingen worden verdeeld en het programma van de komende dagen wordt overlopen. Je komt vervolgens alles te weten over de techniek van het rijden met de sneeuwscooter alvorens de motoren te starten. Vandaag leg je een afstand van circa 100km af langs de randen van het Pallas Ounastunturi Nationaal Park met wildernislunch onderweg. In de late namiddag bereik je het Galdotieva Fell Centre dat prachtig gelegen is boven de boomgrens niet ver van de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in de gezellige blokhutten of appartementen met sanitair.
Na het ontbijt wordt de safari verdergezet door het woeste berggebied van Noordwest-Finland. Het weer kan zeer veranderlijk zijn van stralende zon tot een heuse sneeuwstorm. Volg de instructies van de gids nauwgezet want er schuilt geregeld gevaar onder dikke laag poedersneeuw. Je legt vandaag circa 150km met lunch onderweg af naar het dorpje Kilpisjärvi op een steenworp van zowel Noorwegen als Zweden. Sauna, diner en overnachting in kamers met sanitair wachten na aankomst.
Vandaag maak je een onvergetelijke dagtocht door het hooggebergte in de laatste echte wildernis van Europa. Je bereikt al snel de top van Halti, de hoogste berg van Finland met een prachtig uitzicht op de Noorse bergketens. Na de pick-nick gaat het verder richting Zweedse bergen om uiteindelijk het monument bij het drielandenpunt van Treriksröset te bereiken. Terugkeer naar Kilpisjärvi voor sauna, diner en overnachting.
Je verlaat Kilpisjärvi en rijdt terug naar het Galdotieva Fell Centre over een afstand van circa 150km. Geregeld wordt afgeweken van de gespoorde sneeuwscootertracks en rijd je door maagdelijke poedersneeuw. De gids geeft uiteraard de nodige tips om dit diepsneeuw-avontuur tot een goed einde te brengen. Een wildernislunch brengt je terug op krachten en sauna, diner en overnachting wachten bij aankomst.
Het laatste traject brengt je terug naar Muonio en volgt lange tijd de Victoria-trail op de grens tussen Finland en Zweden. Terug aangekomen in Harriniva kan je genieten van een heerlijke sauna of jezelf verwennen met een sportmassage (facultatief). 's Avonds kan je terugblikken op de avontuurlijke belevenissen van de voorbije dagen terwijl je geniet van een Laps specialiteitendiner. Ook de in sfeervolle bar kan uitgebreid nagekaart worden alvorens te overnachten in een gezellige hut met gedeeld sanitair.