Drielanden sneeuwscooterexpeditie

REISDETAIL

Droom je van een uitdagende expeditie per sneeuwscooter door Lapland? Dan is deze safari echt het neusje van de zalm! Gedurende 5 dagen doorkruis je de meest ongerepte gebieden van zowel Fins, Noors als Zweeds Lapland inclusief bezoek aan het drielandenpunt. Geniet van heerlijke maaltijden en overnacht in comfortabele wildernishutten op fantastische locaties. Klaar voor het ultieme avontuur?

Afreizen: 16.02.20 - 23.02.20 - 01.03.20 - 22.03.20 of andere data op aanvraag vanaf min. 4 personen
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 4 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en overnachting in een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Stevig ontbijt waarna de thermische uitrustingen worden verdeeld en het programma van de komende dagen wordt overlopen. Je komt vervolgens alles te weten over de techniek van het rijden met de sneeuwscooter alvorens de motoren te starten. Vandaag leg je een afstand van circa 100km af langs de randen van het Pallas Ounastunturi Nationaal Park met wildernislunch onderweg. In de late namiddag bereik je het Galdotieva Fell Centre dat prachtig gelegen is boven de boomgrens niet ver van de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in de gezellige blokhutten of appartementen met sanitair.
Na het ontbijt wordt de safari verdergezet door het woeste berggebied van Noordwest-Finland. Het weer kan zeer veranderlijk zijn van stralende zon tot een heuse sneeuwstorm. Volg de instructies van de gids nauwgezet want er schuilt geregeld gevaar onder dikke laag poedersneeuw. Je legt vandaag circa 150km met lunch onderweg af naar het dorpje Kilpisjärvi op een steenworp van zowel Noorwegen als Zweden. Sauna, diner en overnachting in kamers met sanitair wachten na aankomst.
Vandaag maak je een onvergetelijke dagtocht door het hooggebergte in de laatste echte wildernis van Europa. Je bereikt al snel de top van Halti, de hoogste berg van Finland met een prachtig uitzicht op de Noorse bergketens. Na de pick-nick gaat het verder richting Zweedse bergen om uiteindelijk het monument bij het drielandenpunt van Treriksröset te bereiken. Terugkeer naar Kilpisjärvi voor sauna, diner en overnachting.
Je verlaat Kilpisjärvi en rijdt terug naar het Galdotieva Fell Centre over een afstand van circa 150km. Geregeld wordt afgeweken van de gespoorde sneeuwscootertracks en rijd je door maagdelijke poedersneeuw. De gids geeft uiteraard de nodige tips om dit diepsneeuw-avontuur tot een goed einde te brengen. Een wildernislunch brengt je terug op krachten en sauna, diner en overnachting wachten bij aankomst.
Het laatste traject brengt je terug naar Muonio en volgt lange tijd de Victoria-trail op de grens tussen Finland en Zweden. Terug aangekomen in Harriniva kan je genieten van een heerlijke sauna of jezelf verwennen met een sportmassage (facultatief). 's Avonds kan je terugblikken op de avontuurlijke belevenissen van de voorbije dagen terwijl je geniet van een Laps specialiteitendiner. Ook de in sfeervolle bar kan uitgebreid nagekaart worden alvorens te overnachten in een gezellige hut met gedeeld sanitair.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene € 2680
Prijs
Volwassene € 2580

Inbegrepen:

 • Transfers van luchthaven naar Harriniva en terug
 • 6 overnachtingen in de vermelde accommodaties
 • Volpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 7
 • Dagelijks gebruik van de sauna indien aanwezig
 • Het vermelde programma per single sneeuwscooter met brandstof
 • De diensten van een professionele Engelstalige gids
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse programma
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Facultatieve excursies
 • Van 22.12.19 t.e.m. 31.03.20 kan je 1 nacht van het pakket doorbrengen in een sneeuwiglo bij Torasieppi = supplement van € 60 persoon inclusief transfers. Het bed is gemaakt van sneeuw en rendierhuiden, een thermische slaapzak en warm vruchtensap houden je lekker warm.
 • Van 01.12.19 t.e.m. 12.04.20 kan je 1 nacht van het pakket doorbrengen in een verwarmde aurora dome bij Torasieppi = € 240 per dome per nacht inclusief transfers en ontbijt. Extra bed vanaf 3de persoon = € 50 per bed per nacht.

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • Dit programma is geschikt voor beginners en je hebt geen eerdere ervaring met sneeuwscootertochten nodig. Het is wel een echte expeditie en deelnemers dienen dus te beschikken over een goede fysieke conditie gezien de totale lengte van de expeditie ongeveer 640km bedraagt. Een flexibele instelling en goed functioneren in teamverband zijn vereist.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt steeds €800 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Omwille van organisatorische of weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kan het traject worden aangepast.
 • Het is ook mogelijk om deze reis te verlengen en andere activiteiten toe te voegen.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Laura