De terugkeer van het zonlicht op Spitsbergen

REISDETAIL

Spitsbergen ligt op een steenworp van de Noordpool en 's winters verschijnt de zon daardoor maandenlang niet boven de horizon. Midden februari komt aan deze poolnacht een einde en keert het zonlicht langzaam terug met prachtige kleurschakeringen. Een bijzonder fenomeen dat uitgebreid gevierd wordt en hét ideale moment voor een uitdagende sneeuwscootersafari!

Afreizen: 16.02.18 - 23.02.18
Duur: 4 dagen
Formule: 3 x ontbijt – 2 x lunch – 1 x diner
Deelnemers: minimaal 4 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Longyearbyen (LYR)
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus

Aankomst in Longyearbyen en met de luchthavenbus naar het Basecamp Hotel in het centrum van Longyearbyen voor overnachting in de comfortabele kamers.
Na het ontbijt wordt de thermische uitrusting verdeeld en krijg je een veiligheidsinstructie over het rijden met een sneeuwscooter. Dan kan het avontuur beginnen en rijd je richting Cap Linné. Onderweg wordt geregeld gestopt op interessante plaatsen en voor een heerlijke wildernislunch. Via spectaculaire valleien omgeven door steile bergen en gletsjers ga je vervolgens naar de Russische nederzetting Barentsburg als de weersomstandigheden het toelaten. Tenslotte naar het Isfjord Radio Station voor een lekker 3-gangen diner en overnachting.
Na een stevig ontbijt is het opnieuw tijd om de prachtige landschappen verder te verkennen met de sneeuwscooter. De gids zal een route voorstellen afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. Bij helder weer zijn de kleurschakeringen van de lucht prachtig en dit is ook de tijd van het jaar dat de ijsbergen langzaam ontwaken uit hun lange winterslaap. Onderweg wordt opnieuw gestopt voor de lunch. In de late namiddag terugkeer naar Longyearbyen voor de laatste overnachting in het Basecamp Hotel.
Laatste ontbijt en vrije voormiddag om Longyearbyen verder te verkennen. Facultatief kan je ook deelnemen aan een hondensledetocht (4u -
koffie/thee - € 120 per volw. en € 90 per kind <15j.) alvorens de transfer terug naar de luchthaven te nemen.

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 4 heb je een vrije voormiddag om Longyearbyen verder te verkennen. Facultatief kan je ook deelnemen aan een hondensledetocht alvorens de transfer terug naar de luchthaven te nemen.