De terugkeer van het zonlicht op Spitsbergen

REISDETAIL

Spitsbergen ligt op een steenworp van de Noordpool en 's winters verschijnt de zon daardoor maandenlang niet boven de horizon. Midden februari komt aan deze poolnacht een einde en keert het zonlicht langzaam terug met prachtige kleurschakeringen. Een bijzonder fenomeen dat uitgebreid gevierd wordt en hét ideale moment voor een uitdagende sneeuwscootersafari!

Afreizen: 15.02.19 - 22.02.19
Duur: 4 dagen
Formule: 3 x ontbijt – 2 x lunch – 1 x diner
Deelnemers: minimaal 4 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Longyearbyen (LYR)
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus

Aankomst in Longyearbyen en met de luchthavenbus naar het Basecamp Hotel in het centrum van Longyearbyen voor overnachting in de comfortabele kamers.
Na het ontbijt wordt de thermische uitrusting verdeeld en krijg je een veiligheidsinstructie over het rijden met een sneeuwscooter. Dan kan het avontuur beginnen en rijd je richting Cap Linné. Onderweg wordt geregeld gestopt op interessante plaatsen en voor een heerlijke wildernislunch. Via spectaculaire valleien omgeven door steile bergen en gletsjers ga je vervolgens naar de Russische nederzetting Barentsburg als de weersomstandigheden het toelaten. Tenslotte naar het Isfjord Radio Station voor een lekker 3-gangen diner en overnachting.
Na een stevig ontbijt is het opnieuw tijd om de prachtige landschappen verder te verkennen met de sneeuwscooter. De gids zal een route voorstellen afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. Bij helder weer zijn de kleurschakeringen van de lucht prachtig en dit is ook de tijd van het jaar dat de ijsbergen langzaam ontwaken uit hun lange winterslaap. Onderweg wordt opnieuw gestopt voor de lunch. In de late namiddag terugkeer naar Longyearbyen voor de laatste overnachting in het Basecamp Hotel.
Laatste ontbijt en vrije voormiddag om Longyearbyen verder te verkennen. Facultatief kan je ook deelnemen aan een hondensledetocht (4u - koffie/thee - € 150 per volw. en € 85 per kind 6-12j.) alvorens de transfer terug naar de luchthaven te nemen.

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 4 heb je een vrije voormiddag om Longyearbyen verder te verkennen. Facultatief kan je ook deelnemen aan een hondensledetocht alvorens de transfer terug naar de luchthaven te nemen.

Verblijf

Thon Hotel Gardermoen

Afhankelijk van de vluchturen is het soms nodig om voor of na het programma in Oslo te overnachten. Wij stellen dan het Thon Hotel Gardermoen voor nabij de luchthaven maar desgewenst kan dit uiteraard ook een hotel in het centrum zijn. Prijzen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Ligging: gelegen op 5 minuten rijden van de luchthaven en bereikbaar met de shuttlebus.
Beschrijving: 260 kamers, lobby, receptie, ontbijtruimte en draadloze internettoegang.
Kamers: modern ingerichte kamers met 2 aparte bedden die beschikken over flatscreen-TV met filmkanaal (betalend), draadloze internettoegang, telefoon, haardroger en een badkamer met douche/wc.

Basecamp Hotel

Ligging: in het centrum van Longyearbyen dichtbij de cafés, restaurants en het shoppingcentrum.
Beschrijving: zonder twijfel het bijzonderste hotel in Longyearbyen ingericht als een echte jagershut met drijfhout uit de Russische mijnstad Barentsburg en talrijke pelzen.
Kamers: alle 16 kamers zijn verschillend ingericht maar beschikken allemaal over comfortabele bedden en privé-badkamers.

Isfjord Radio Station

Ligging: gelegen op Kapp Linné aan de Nordenskiöld-kust met de Svalbard Mountains op de achtergrond. Longyearbyen ligt op ongeveer 95km.
Beschrijving: een voormalig radiostation dat recent gerenoveerd is en beschikt over een gezellige eetruimte en een lounge met open haard. Tot voor kort was dit een belangrijke schakel voor de telecommunicatie tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen. In de omgeving van het station leeft een rijke fauna met vogels, rendieren, arctische vossen en natuurlijk ook ijsberen.
Kamers: de 23 mooi ingerichte kamers hebben gedeelde badkamers.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel kamer met 2 personen/scooter € 1220
Dubbel kamer met 1 persoon/scooter € 1420
Single kamer met 1 persoon/scooter € 1660

Inbegrepen:

 • Transfers met de luchthavenbus
 • 2 overnachtingen in het Basecamp Hotel
 • 1 overnachting in het Isfjord Radio Station
 • 4 x ontbijt
 • 2 x lunch (dag 3 en 4)
 • 1 x diner (dag 3)
 • Het vermelde activiteitenprogramma
 • De diensten van een professionele gids
 • Thermische uitrusting gedurende de activiteiten
 • Verzekering voor de sneeuwscooter (175 NOK per dag)
 • Klimaatbijdrage (250 NOK)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Aansluitende vluchten: tarieven op aanvraag
 • Facultatieve hondensledetocht voor vertrek

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • Minimumleeftijd = 18 jaar.
 • Dit programma is geschikt voor beginners en je hebt geen eerdere ervaring met hondensledetochten of sneeuwscootersafaris nodig. Een sportieve ingesteldheid is natuurlijk wel wenselijk.
 • Het wordt sterk aanbevolen om te kiezen voor een single sneeuwscooter. Dit is trouwens verplicht bij 4 of minder deelnemers aan de reis.
 • Naargelang de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag zou verlengen. Er zijn verschillende optionele excursies vanuit Longyearbyen mogelijk.

Contacteer ons

Kiki