De hoogtepunten van de Noorse Fjorden

REISDETAIL

15-daagse rondreis met eigen wagen door Noorwegen en Denemarken inclusief een uitgebreide verkenning van het fjordengebied. Doordat je geregeld 2 dagen op dezelfde locatie verblijft, is er voldoende tijd om op eigen tempo deze veelzijdige regio te verkennen. Je verblijft in aangename en praktisch gelegen hotels met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Afreis: dagelijks van 01.05.19 t.e.m. 31.10.19
Duur: 15 dagen
Transport: eigen wagen in combinatie met overtochten Kiel-Oslo met Colorline en Bergen-Hirtshals met Fjordline (prijzen op aanvraag)
Formule: ontbijt x 12 + diner x 1
Verblijf: goed gelegen hotels met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

Alternatief kan ook gekozen worden voor een verblijf in een gezellige blokhut bij het Rondane Nationaal Park en aan de Sognefjord: offerte op aanvraag verkrijgbaar!

Via de Duitse autosnelwegen naar Kiel. Inscheping en vertrek om 14u00 naar Oslo. Je vakantie start onmiddellijk aan boord van de comfortabele cruiseschepen van Colorline die over alle mogelijke faciliteiten beschikken waaronder een uitgebreide winkelpromenade en subtropisch zwembad! Diner in één van de restaurants aan boord en overnachting in een comfortabele binnen- of buitenkajuit.
Facultatief kan ook een andere ferryverbinding worden geboekt in aansluiting op deze reis maar wij raden Kiel-Oslo aan omwille van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
Ontscheping om 10u00 in Oslo waar vooral het Rådhuset, het nieuwe Opera House en het imposante Vigelandsparken bezienswaardig zijn. Shoppingfanaten kunnen hun hart ophalen in trendy Aker Brygge of Grünerløkka. Vergeet ook zeker het schiereiland Bygdøy niet met zijn talrijke musea. Overnachting in een centraal gelegen hotel.
Rijd vanuit Oslo noordwaarts richting Lillehammer waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Van langer geleden is de collectie gebouwen in het openluchtmuseum Maihaugen en met kinderen kan je terecht in het Hunderfossen familiepark. Bezoek nog de staafkerk van Ringebu vooraleer de bergen in te rijden. Je logeert 2 nachten in een comfortabel hotel met panoramisch uitzicht over de bergtoppen van Rondane Nationaal Park.
Alternatief kan ook gekozen worden voor een verblijf in een gezellige blokhut in Enden aan de andere kant van het Nationaal Park: offerte op aanvraag verkrijgbaar!
Vrije dag in Kvam. Vanuit het hotel kan je verschillende wandeltochten maken in het Rondane Nationaal Park maar ook een kanotocht of avontuurlijke rafting in de Sjoavallei behoren tot de mogelijkheden. Vanuit het meer noordelijk gelegen Hjerkinn kan je ook deelnemen aan een begeleide wildlife safari op zoek naar elanden, rendieren en muskusossen in het Dovrefjell Nationaal Park.
Rijd noordwaarts tot in Dombås waar je afslaat richting Åndalsnes. Het traject loopt door het desolate Romsdalen en volgt min of meer de oevers van de rivier Rauma. Om Molde te bereiken neem je de korte lokale ferry van Åfarnes naar Solsnes. Alternatief kan je er ook voor kiezen om langs Hjerkinn en het Dovrefjell Nationaal Park tot Oppdal te rijden. Vervolgens neem je de landschappelijk mooie route door het Sunndalen en moet er geen lokale ferry worden genomen om de Molde te bereiken. 1 overnachting in het Scandic Seilet Hotel in Molde dat gebouwd is in de vorm van een zeilschip! Vanuit de superior kamers of de skybar heb je uitzicht op de 80 bergtoppen van het Molde-panorama!
Molde geniet bekendheid als de rozenstad van Noorwegen en organiseert elk jaar een wereldberoemd jazzfestival in de maand juli. Het is verder ook een uitstekend uitgangspunt voor een rondrit langs de imposante Atlantische Weg met zijn talrijke bruggen. Rijd hiervoor tot in Kristiansund waar je optioneel kan inschepen aan boord van een optionele circa 7u durende minicruise met Hurtigruten naar Ålesund. Alternatief kan je ook opteren voor een rit langs de bekende Trollstigveien. Rijd hiervoor naar Åndalsnes en volg het spectaculaire traject met zijn 11 haarspeldbochten en hoog stijgingspercentage. Vanuit Valldal, bekend voor zijn zoete aardbeien, is het tenslotte nog 85km rijden tot Ålesund waar je 2 keer overnacht in een centraal gelegen hotel.
Ålesund is gelegen op verschillende eilanden en bijna volledig opgetrokken in een Noorse variant van de Jugendstil. Je komt er alles over te weten in het art-nouveau centrum. Beklim ook zeker de berg Aksla voor een schitterend uitzicht over het stadje, de zee en de bergen. Ålesund is ook een prima uitgangspunt voor een daguitstap naar het vogeleiland Runde dat o.a. tienduizenden papegaaiduikers huisvest. Je kan er met de auto naartoe rijden via talrijke bruggen of deelnemen aan een optionele zodiacsafari vanuit het centrum van Ålesund. Bij slecht weer vormt een bezoek aan de aquaria van het Atlanterhavsparken een uitstekend alternatief.
Vandaag staat de koninginnenrit van deze rondreis op het programma. Verlaat Ålesund en neem de lokale ferry van Magerholm naar Sykkylven. Rijd vervolgens via Stranda naar Hellesylt. Hier scheep je in aan boord van de circa 1u durende overtocht over de Geirangerfjord, de mooiste fjord van Noorwegen (ticket ter plaatse aan te kopen). Geniet van schitterende watervallen met beroemde namen als Zeven Zusters en Bruidssluier.