City Break Oslo - Bergen

REISDETAIL

Combineer een city trip naar Oslo met een bezoek aan Bergen, de prachtige hoofdstad van het fjordengebied. Je reist van Oslo naar Bergen per trein over de Bergensbanen, één van de mooiste treintrajecten ter wereld. Onderweg staat een tussenstop in Flam op het programma, een prachtige minicruise op de Sognefjord en een beklimming van de spectaculaire Stalheimskleiva.

Afreis: dagelijks van 01.01.18 t.e.m. 31.12.18
Duur: 6 dagen
Verblijf: comfortabele toeristenklassehotels met centrale ligging
Formule: 5 x ontbijt - 1 x diner

 

Oslo Card:
In dit pakket is de Oslo Card inbegrepen. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer en de meeste attracties en bezienswaardigheden.


Opgelet: de transfers van/naar de luchthaven zijn niet inbegrepen en zijn ter plaatse te betalen:
Oslo: 170 NOK per persoon met de luchthavenbus of 180 NOK per persoon met de luchthaventrein.
Bergen: 105 NOK per persoon met de luchthavenbus.

 

 

SAS-vlucht Brussel-Oslo (soms via Kopenhagen) en transfer met de luchthavenbus of trein naar het centrum. Overnachting in Comfort Hotel Grand Central, een recent designhotel met centrale ligging naast het station en de busterminal.
Ganse dag om de vele bezienswaardigheden van Oslo te verkennen dat vooral bekend staat omwille van het vele groen dat de stad omringt. Attracties die je zeker niet mag overslaan zijn het Vigelandsparken, het gloednieuwe Opera House, Fort Akershus, het Historisch Museum en het Norsk Folkemuseum. Proef ook van het maritieme verleden en de bekende ontdekkingsreizigers van Noorwegen in het Fram Museum, het Kon-Tiki Museum, het Vikingschip Museum en het Noors Maritiem Museum. Tweede overnachting in het Comfort Hotel Grand Central.
Vertrek per trein vanuit Oslo naar Bergen. Over de Bergensbanen spoor je via het mooie Hallingdal naar Geilo, een belangrijk wintersportcentrum aan de voet van de Hallingskarvet. Nadien begint de trein aan de beklimming van de Hardangervidda om vervolgens halt te houden in Myrdal, een bergplaatsje met aansluiting op de trein naar Flåm. Tijdens de afdaling geniet je van prachtige uitzichten op verschillende watervallen en de spectaculaire Aurlandsfjord. Overnachting in het comfortabele Flåmsbrygga Hotel op basis van kamer met halfpension.
Vandaag scheep je in aan boord van een prachtige minicruise over de uiterst smalle Aurlands- en Nærøyfjorden om uit te komen in Gudvangen. Een comfortabele autocar brengt je van hieruit naar Voss maar onderweg staat nog een omweg op het programma langs het uitzichtspunt van de Stalheimskleiva. Vanuit Voss neem je tenslotte de trein naar Bergen. Overnachting in het Scandic Hotel Byparken dat zich op slechts 500m van het station bevindt.