Charmerondreis Zweden & Denemarken

REISDETAIL

Zeer gevarieerde 16-daagse charmerondreis met ontdekking van de bijzondere eilanden Öland en Gotland alvorens het schitterende Stockholm te bereiken. Daarna via het pittoreske platteland van Dalarna naar de lieflijke westkust. Afronden met een bezoek aan Kopenhagen en de zuidelijke eilanden van Denemarken.

Afreis: dagelijks van 01.05.18 tot 31.10.18
Duur: 16 dagen
Formule: 11 x ontbijt
Verblijf: charmehotels op het platteland - comfortabele blokhut in Dalarna - hotel met centrale ligging in Kopenhagen

Via de Duitse autosnelwegen naar Travemünde. Inscheping en vertrek om 22u00 met TT-Line naar Trelleborg. Overnachting in een comfortabele binnen- of buitenkajuit.
Rijd vanuit Trelleborg naar Ystad langs een mooie panoramische route met uitzicht over zee. De vele zandstranden onderweg nodigen uit voor een eerste zwempartij in de azuurblauwe zee. Ystad is een pittoresk havenstadje bekend om de politieavonturen van inspecteur Wallander. Stop ook even in het kleurrijke Simrishamn met zijn pittoreske jachthaven. Rustige plattelandswegen leiden naar Tommarp voor de eerste overnachting in een comfortabel hotel met zwembed op Zweedse bodem.
Rijd via de provincie Blekinge – de tuin van Zweden – naar Kalmar dat bekend staat om zijn imposante slot. Kalmar is doormiddel van een brug verbonden met het eiland Öland waar de volgende 2 overnachtingen voorzien zijn. Enkele van de mooiste duinenlandschappen van Zweden bevinden zich op dit langgerekte eiland.
Geniet van een dagje strand of verken het bruisend centrum van Borgholm met zijn talrijke winkeltjes en gezellige jachthaven. Natuurlijk kan je ook een rondrit maken om Öland, dat bekend staat om zijn vele landschappelijk schoon, van noord naar zuid te verkennen.
Via Kalmar terug naar het Zweedse vasteland en langs de kust naar Oskarshamn voor inscheping aan boord van de ferry naar Gotland. 2 overnachtingen in de schitterende hanzestad Visby met haar perfect bewaarde middeleeuwse omwallingen. Bezoek de smalle klinkerstraten en het marktplein met de imposante domkerk.
Vrije dag. Ervaar het eilandgevoel van Gotland tijdens een rondrit op dit 175km lange en 50km brede vakantieparadijs. Het is er ook heerlijk om een dagje de wandelen of fietsen langs goudgele duinen en bermen vol kleurige bloemen. Zeer typisch zijn ook de grillige witte rotsformaties die als sculpturen langs de stranden staan.
Neem de ferry vanuit Visby naar Nynäshamn. Van hieruit is het slechts een steenworp rijden naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel dat vlot verbinding geeft met het openbaar vervoer.
Vrije dag voor een bezoek aan Stockholm. Het vele groen en de unieke ligging verspreid over 14 eilanden creëren een bijzondere cocktail van natuur en cultuur die zelfs de meest fervente citytripper zal weten te bekoren. Niet te missen wijken zijn het oude stadsdeel Gamla Stan, trendy Södermalm en Östermalm met zijn modieuze winkels. Eilandenfanaten kunnen ook een uitstap maken naar de Stockholmse archipel.
Rijd naar het levendige Uppsala met haar domkerk en vele universiteitsgebouwen. Via rustige plattelandswegen bereik je Avesta dat bekendheid geniet om het grootste Dalapaard te wereld en van waaruit mooie kanotochten kunnen worden gemaakt (kan eventueel ook tijdens één van de vrije dagen in Sifferbo). Stop ook even in Hedemora, het oudste stadje van de provincie Dalarna, alvorens koers te zetten naar Sifferbo voor 3 overnachtingen in een typisch Zweedse blokhut die prachtig gelegen is temidden van de uitgestrekte bossen.
2 vrije dagen om heerlijk te genieten van je comfortabele blokhut of uitstappen te maken in het prachtige Dalarna. Bezoek het historische centrum van Falun en de kopermijn die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ook een rondrit rondom het Siljan-meer loont zeker de moeite. Er is genoeg tijd onderweg om te stoppen bij de talrijke kerkjes en het typische Dalarnadorp Tällberg dat je zeker niet mag overslaan.
Bezoek het grootste berenpark van Europa in Orsa Grönklitt of één van de vele authentieke fäbodar (zomerboerderijen) in deze prachtige streek. Dan naar Mora waar talrijke werken van de Zweedse kunstenaar Anders Zorn te bezichtigen zijn. Vervolgens naar Malung door een streek waar veel aan bosbouw en houtwinning wordt gedaan. Je komt er alles over te weten in het Skogstadmuseum. Langs een mooi traject bereik je de provincie Värmland. Overnachting in Sunne langs de oever van het Øvre Fryken.
Rijd naar Mårbacka waar de bekende schrijfster Selma Lagerlöf woonde en vervolgens naar Karlstad, de trotse hoofdstad van Värmland gelegen aan de oevers van het gigantische Vänern. Daarna via het mooie Dalsland naar Tanumshede dat bekendheid geniet voor zijn prehistorische rotstekeningen. Neem de tijd om de mooie scherenkust van West-Zweden te verkennen en waai er lekker uit op de eilandjes die door talrijke bruggen met elkaar werden verbonden. Overnachting in een zeer charmant hotel nabij Uddevalla met zicht op het water.
Breng nog een eventueel bezoek aan het mondaine zeilstadje Marstrand of Göteborg met zijn Hollandse grachten en modieuze winkels. Daarna via Varberg en Halmstad naar Malmö om langs het indrukwekkende brug- en tunnelcomplex over de Öresund naar Kopenhagen in Denemarken te rijden. Overnachting in een centraal gelegen hotel in Kopenhagen.
Bezoek in Kopenhagen zeker het Tivoli, het oudste pretpark ter wereld gelegen in het hart van de stad. Andere hoogtepunten zijn 's werelds langste winkelwandelstraat Strøget en de kleurrijke kade van Nyhavn. Een bezoek aan de wereldberoemde kleine zeemeermin mag natuurlijk niet ontbreken. In de namiddag rijd je zuidwaarts je via het eiland Falster naar het dropje Bandholm op Lolland voor de laatste overnachting. Maak desgewenst een kleine omweg en bezoek de beroemde krijtrotsen van Møns Klint.
Neem de ferry van Rødby naar Puttgarden (ticket ter plaatse aan te kopen) en rijd via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail