Charmerondreis Denemarken

REISDETAIL

14-daagse rondreis met eigen wagen door de mooiste toeristische streken van Denemarken. Je verblijft in een combinatie van charmante krohotels, comfortabele stadshotels en een vakantiehuisje nabij Legoland. Doordat je meestal 2 dagen op dezelfde locatie verblijft en de dagafstanden redelijk kort zijn, is er voldoende tijd om op een rustig tempo de vele bezienswaardigheden te ontdekken.

Afreis: dagelijks van 01.05.18 tot 31.10.18
Duur: 14 dagen
Formule: ontbijt x 10
Verblijf: charmante krohotels op het platteland - comfortabele stadshotels in Kopenhagen en Århus - vakantiehuisje in Billund

Via de Duitse autosnelwegen naar Puttgarden. Inscheping en vertrek met de ferry (ter plaatse te regelen) naar Rødby op het eiland Lolland in Denemarken. Hier overnacht je 2 keer in een charmant Deens krohotel in het havendorpje Bandholm.
Vrij verblijf op Lolland dat over de mooiste zandstranden van Denemarken beschikt. Ook bijzonder leuk met kinderen is een bezoek aan het safaripark van Knuthenborg met zijn talrijke exotische dieren dat op wandelafstand van het hotel gelegen is. Op het naburige eiland Falster kan je de gezellige badplaats Marielyst bezoeken of naar het Bøtø vogelreservaat rijden.
Rijd verder naar Kopenhagen en maak desgewenst een korte omweg naar Møns Klint met zijn imposante witte kalkrotsen die uittorenen boven de Oostzee. Maak een wandeling op de kliffen of maak een 2u00 durend boottochtje om de mooie kustlijn vanaf het water te bewonderen. Daarna richting Zeeland voor een eventueel bezoek aan Køge met één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Denemarken of Roskilde waar vooral de kathedraal en het Vikingschipmuseum bijzonder de moeite waard zijn. Tenslotte naar Kopenhagen waar je 2 keer overnacht in het centraal gelegen Comfort Hotel Vesterbro.
Vrije dag in Kopenhagen. De stad is overzichtelijk en levendig met veel charme en cultuur. Bezoek zeker het unieke Tivoli, het oudste pretpark ter wereld gelegen in het hart van de stad. Andere hoogtepunten zijn het Koninklijk Paleis Amaliënborg, 's werelds langste winkelwandelstraat Strøget en de kleurrijke kade van Nyhavn. Een bezoek aan de wereldberoemde kleine zeemeermin mag natuurlijk niet ontbreken.
Ten noorden van Kopenhagen ligt de Deense Loirestreek. Er bevinden zich talrijke historische steden en machtige kastelen. Volg de kustlijn en breng een bezoek aan het Kronborg Slot in Helsingør aan het smalste deel van de Øresund die Denemarken van Zweden scheidt. Vervolgens langs de noordkust met zijn mooie stranden en pittoreske vissersdorpjes naar Hornbaek waar je 2 keer overnacht in een sprookjesachtig slothotel.
Hornbaek is een pittoresk kuststadje dat beschikt over een mooi strand en talrijke watersportmogelijkheden. Het is al jaren een geliefd vakantieoord voor de Denen waarvan velen hier een zomerhuisje hebben. Ten zuiden van Hornbaek bevindt zich een middeleeuws cisterciënzerklooster dat behoort tot de belangrijkste van Denemarken. Vooral de streek rond de meren Arresø en Esrum Sø leent zich ook perfect voor het maken van mooie fietstochtjes door oude beuken- en sparrenbossen.
Rijd verder langs de Noordkust naar Hundested, een kleurrijk vissersdorp en thuisbasis van het Knud Rasmussens Hus gebouwd op een hoge klif door de gelijknamige Deense ontdekkingsreiziger die verschillende tochten naar Groenland ondernam. Neem vervolgens de lokale overtocht (ter plaatse te regelen) over de Isefjord van Hundested naar Rørvig. Daarna over het schiereiland Odsherred naar Sjællands Odde voor een tweede iets langere overtocht (ter plaatse te regelen) naar Ebeltoft. Het is een typisch dorp met kasseistraten en vakwerkhuizen gelegen in Djursland, één van de landschappelijk mooiste regio's van Denemarken. Tenslotte naar Århus waar je 2 keer overnacht in het City Hotel Oasia, een leuk designhotel in het hart van de stad.
Århus is de tweede grootste stad van Denemarken die dateert van de Vikingtijd en tevens een belangrijke zeehaven. Bezoek er het Rådhus, de Domkirke en het bekende openluchtmuseum Den Gamle By waar zo'n 75 oude Deense gebouwen werden verzameld.
Geen stadsmens? Alternatief raden wij een uitstap naar het merengebied rond Silkeborg of het heuvelachtige eiland Samsø aan. Dit is het grootste eiland in het Kattegat en ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het eiland leent zich ook voor het maken van een fietstocht. Samsø is bereikbaar vanuit Hov op 30km ten zuiden van Århus en de overtocht (ter plaatse te regelen) duurt ongeveer een uurtje.
Vandaag staat een verkenning van landelijke Noord-Jutland op het programma. Rijd vanuit Århus naar de Limfjorden, het grootste binnenwater van Denemarken. Het is een schitterend recreatiegebied met verschillende pittoreske dorpjes. Maak eventueel een omweg langs het nog noordelijker gelegen Rubjerg Knude waar een vuurtoren langzaam verzwolgen wordt door enkele van de hoogste zandduinen van het land. Je verblijft gedurende 2 nachten in Fjerritslev op wandelafstand van het strand.
Fjerritslev is gelegen tussen de Limfjorden en de Noordzee en wordt omgeven door een prachtig landschap. Het is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de Limfjorden maat ook een dagje naar de ongerepte Noordzeestranden behoort perfect tot de mogelijkheden!
Volg bij voorkeur de mooie kustweg en maak gebruik van de korte lokale ferry (ter plaatse te regelen) van Agger naar Thyborøn over de Nissum Bredning. Het is er meestal heerlijk uitwaaien aan zee. Vanaf Ringkøbing gaat het landinwaarts richting Billund waar je de laatste 3 nachten doorbrengt in een comfortabel vakantiehuisje (voor max. 4 personen) van Lalandia Billund dat beschikt over een groot subtropisch zwemparadijs en gelegen is op wandelafstand van Legoland. Alternatief kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een hotelformule.