Charmerondreis Denemarken

REISDETAIL

14-daagse rondreis met eigen wagen door de mooiste toeristische streken van Denemarken inclusief het eiland Samsø. Je verblijft in een combinatie van charmante en landelijke krohotels en comfortabele stadshotels. Doordat je meestal 2 dagen op dezelfde locatie verblijft en de dagafstanden redelijk kort zijn, is er voldoende tijd om op een rustig tempo de vele bezienswaardigheden te ontdekken.

Afreis: dagelijks van 01.05.20 tot 31.10.20
Duur: 14 dagen
Formule: ontbijt x 13
Verblijf: charmante krohotels op het platteland - comfortabele stadshotels in Kopenhagen en Århus

Via de Duitse autosnelwegen naar Puttgarden. Inscheping en vertrek met de ferry (ter plaatse te regelen) naar Rødby op het eiland Lolland in Denemarken. Hier overnacht je 2 keer in een charmant Deens krohotel in het havendorpje Bandholm.
Vrij verblijf op Lolland dat over de mooiste zandstranden van Denemarken beschikt. Ook bijzonder leuk met kinderen is een bezoek aan het safaripark van Knuthenborg met zijn talrijke exotische dieren dat op wandelafstand van het hotel gelegen is. Op het naburige eiland Falster kan je de gezellige badplaats Marielyst bezoeken of naar het Bøtø vogelreservaat rijden.
Rijd verder naar Kopenhagen en maak desgewenst een korte omweg naar Møns Klint met zijn imposante witte kalkrotsen die uittorenen boven de Oostzee. Maak een wandeling op de kliffen of maak een 2u00 durend boottochtje om de mooie kustlijn vanaf het water te bewonderen. Daarna richting Zeeland voor een eventueel bezoek aan Køge met één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Denemarken of Roskilde waar vooral de kathedraal en het Vikingschipmuseum bijzonder de moeite waard zijn. Voor de liefhebbers van actie en avontuur ligt ook het nieuwe Camp Adventure op de reisroute.
Tenslotte naar Kopenhagen waar je 2 keer overnacht in het centraal gelegen Scandic Hotel Front.
Vrije dag in Kopenhagen. De stad is overzichtelijk en levendig met veel charme en cultuur. Bezoek zeker het unieke Tivoli, het oudste pretpark ter wereld gelegen in het hart van de stad. Andere hoogtepunten zijn het Koninklijk Paleis Amaliënborg, 's werelds langste winkelwandelstraat Strøget en de kleurrijke kade van Nyhavn. Een bezoek aan de wereldberoemde kleine zeemeermin mag natuurlijk niet ontbreken.
Ten noorden van Kopenhagen ligt de Deense Loirestreek. Er bevinden zich talrijke historische steden en machtige kastelen. Volg de kustlijn en breng een bezoek aan het Kronborg Slot in Helsingør dat zich bevindt aan het smalste deel van de Øresund die Denemarken van Zweden scheidt. Vervolgens langs de noordkust met zijn mooie stranden en pittoreske vissersdorpjes naar Gilleleje waar je 2 keer overnacht in een gezellig strandhotel.
Gilleleje is een typisch Deens kuststadje dat beschikt over een mooi strand, een compact centrum met lekkere lunchadresjes bij de haven en talrijke watersportmogelijkheden. Het is al jaren een geliefd vakantieoord voor de Denen waarvan velen hier in de buurt een zomerhuisje hebben. Ten zuiden van Gilleleje bevindt zich een middeleeuws cisterciënzerklooster dat behoort tot de belangrijkste van Denemarken. Daarnaast leent vooral de streek rond de meren Arresø en Esrum Sø zich perfect voor het maken van mooie fietstochtjes door oude beuken- en sparrenbossen.
Rijd verder langs de Noordkust naar Hundested, een kleurrijk vissersdorp en thuisbasis van het Knud Rasmussens Hus gebouwd op een hoge klif door de gelijknamige Deense ontdekkingsreiziger die verschillende tochten naar Groenland ondernam. Neem vervolgens de lokale overtocht (ter plaatse te regelen) over de Isefjord van Hundested naar Rørvig. Daarna richting Kallundborg waar je 's nammiddags de ferry neemt naar het heuvelachtige eiland Samsø. Dit is het grootste eiland in het Kattegat en ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je verblijft hier 2 nachten in een mooi en kleinschalig hotel met een heerlijk verfijnde keuken.
Samsø is een eiland én een gemeente met slechts 3750 inwoners. Men leeft er vooral van lokaal toerisme, landbouw en het leveren van groene stroom. Beleef al fietsend of al wandelend de authenticiteit van dit leuke eiland en bezoek er de typische Deense dorpjes en kleine vissershaventjes waaronder Langør en Nordby. Of trek er gezellig op uit naar één van de vele rustige strandjes.
Na het ontbijt kan je nog wat langer vertoeven op Samsø of verlaat je het eiland met de ferry vanuit Sælvig. Je bereikt opnieuw het vasteland nabij Hou. Vervolgens zet je koers richting Århus. Je overnacht 2 keer in het City Hotel Oasia, een leuk designhotel in het hart van de stad.
Århus is de tweede grootste stad van Denemarken die dateert van de Vikingtijd en tevens een belangrijke zeehaven. Bezoek er het Rådhus, de Domkirke en het bekende openluchtmuseum Den Gamle By waar zo'n 75 oude Deense gebouwen werden verzameld.
Geen stadsmens? Alternatief raden we een uitstap aan naar Ebeltoft. Het is een typisch dorp met kasseistraten en vakwerkhuizen gelegen in Djursland, één van de landschappelijk mooiste regio's van Denemarken.
Je rijdt vandaag naar de westzijde van Jutland tot in Esbjerg. Hierdoor verlaat je even de kust en doorkruis het landelijke binnenland van het Deense vasteland. Via het merengebied van Silkeborg vervolg je de route tot in Billund. Legopret voor Jong en oud is hier verzekerd met Legoland en het nieuwe Legomuseum! De dag eindigt opnieuw bij de kust waar je verblijf in een rustig gelegen hotel langs het water.
2 vrije dagen waarin je tijd zal tekort komen: kuier over de uitgestrekte stranden bij het hotel of vaar vanuit Esbjerg naar het laatste eiland in de lange rij Waddeneilanden Fano. hier kan je de dag al wandelend of fietsend doorbrengen. Voor de cultuurliefhebbers mag Ribe ook niet ontbreken. Deze oudste nederzetting in Scandinavië is uitstekend bewaard gebleven met een doolhof van kasseistraatjes en scheefgezakte vakwerkhuizen.
Via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel kamer € 1775

Inbegrepen:

 • 13 overnachtingen op de vermelde locaties
 • 13 x ontbijt
 • 48u Copenhagen Card
 • Ferry van en naar Samsø
 • Gepersonaliseerd roadbook met aanbevolen routebeschrijving
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • De lokale overtochten Puttgarden-Rødby en Hundested-Rørvig zijn ter plaatse te regelen en te betalen. Dit geldt ook voor andere facultatieve overtochten die niet bij inbegrepen staan.
 • Voor deze reis werden standaard kamers voorzien. Mits supplement kan er steeds geopteerd worden voor een upgrade.
 • Het valt zeker aan te raden om fietsen mee te nemen als je hierover beschikt. Denemarken is een uitstekend fietsland en op de vrije dagen ter plaatse kan perfect gefietst worden. Regelmatig is er ook wel gelegenheid om ter plaatse fietsen te huren.
 • In de meeste hotels is maximaal 1 extra bed voor kinderen tot en met 12 jaar mogelijk. Soms zijn (duurdere) familiekamers noodzakelijk waarvan de toeslag zal worden meegedeeld bij reservatie.
 • De prijs voor een extra bed volwassene is op aanvraag. Op verschillende locaties zal het verplicht zijn om een dubbel + single kamer te boeken aangezien het niet mogelijk is om een volwassene in een extra bed te boeken.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag op maat aangepast ziet.