Blokhutvakantie in winters Noorwegen

REISDETAIL

Geniet van rust en pure natuur tijdens deze winterweek bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut en kan prachtige tochten maken met langlaufski's, sneeuwschoenen, kickslede of hondenslede. 's Avonds zet je de houtkachel aan en kook je je eigen potje of kan je genieten van de typisch Noorse keuken in het restaurant van de gastvrouw. Een aanrader voor zowel jong als oud!

Afreis: 22.12.18 - 29.12.18 - 09.02.19 - 16.02.19 - 23.02.19 - 02.03.19 - 09.03.19 - 16.03.19 - 23.03.19 - 30.03.19
Duur: 7 dagen
Formule: selfcatering of halfpension mits supplement
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oslo (OSL) op 240km
Transfers: inbegrepen

Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer per jeep (circa 30 minuten) naar Rondane Gjestegård. Verwelkoming door de sympathieke eigenaars Cecilie en Christoph en inchecken in je eigen knusse blokhut. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de huisjes. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.

Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de hieronder vermelde transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

Een welkomstmaaltijd wordt standaard voorzien en tijdens de rest van de week kan je logeren op basis van selfcatering of halfpension mits supplement. Wie voor selfcatering kiest kan 1 tot 2 keer per week gebruikmaken van de shuttleservice naar het plaatselijke supermarktje in Sollia om inkopen te doen (400 NOK ter plaatse te betalen tot max. 8 personen). Het is ook mogelijk om dagelijks vers brood te bestellen voor het ontbijt.
Na het ontbijt kan je deelnemen aan een optionele 2u durende sneeuwschoenwandeling met Christoph in de omgeving van Rondane Gjestegård (250 NOK per persoon ter plaatse te betalen inclusief materiaal). Hij leert je de basistechniek aan, toont enkele van de mooiste plekjes en geeft de nodige tips om de tocht vervolgens op eigen houtje verder te zetten. Heb je al ervaring? Dan kan je ook enkel materiaal huren (150 NOK per persoon voor een volledige dag). Cecilie bereidt desgewenst een lunchpakket (ter plaatse te betalen) voor wie er een heuse daguitstap van wilt maken. Tijdens de eindejaarsperiode staat er 's namiddags elke dag koffie/thee en huisgemaakt gebak of warme soep voor je klaar om terug op te warmen.
Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Vooral in het nabijgelegen Venabu is er een zeer uitgebreid netwerk langlaufloipes. Er kan een transfer voorzien worden (400 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen) en materiaal worden gehuurd (650 NOK per set per week ter plaatse te betalen en minimaal 2 weken op voorhand te bestellen). Desgewenst kan je ook lessen bestellen (600 NOK per uur ter plaatse te betalen ongeacht het aantal deelnemers). Vervolgens kan je er zelf op uittrekken langs de goed onderhouden langlaufloipes die deel uitmaken van het uitgebreid netwerk tussen Venabu en Ringebu. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge.
Wie het programma reserveert met afreis op 22.12.18 of 29.12.18 wordt getrakteerd op een heerlijk Noors specialiteitenbuffet (kerstavond) of elandenfondue (oudejaarsavond) vers bereid door de vrouw des huizes. Met oudjaar wordt buiten ook een vuur ontstoken en geklonken op het nieuwe jaar met een glas schuimwijn. Als alternatief voor traditioneel vuurwerk worden kleurrijke lampionnen de lucht ingelaten.
Na het ontbijt trek je naar het plaatselijke meer voor alweer een geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gratis gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten. Mits supplement kan je ook door Christoph vergezeld worden die je de kneepjes van het vak zal leren (250 NOK per persoon ter plaatse te betalen). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds bereiden in je blokhut voor een heerlijk avondmaal! De omgeving van Rondane Gjestegård leent zich nog voor andere vormen van sneeuwpret. Ga winterwandelen, maak een echte sneeuwman of bouw een heuse sneeuwiglo. Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen). Plezier verzekerd voor jong en oud!
Vandaag heb je een vrije dag en kan je optioneel deelnemen aan een hondensledetocht. Let op: indien je wenst deel te nemen aan de hondensledetocht ben je genoodzaakt de reis met de optie huurwagen ipv transfers te boeken aangezien er geen transfers voorzien kunnen worden.
In de hondenkennel zal je luidruchtig worden verwelkomd door een bende uitgelaten huskies en maak je kennis met de sympathieke musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslede. Daarna worden de sledes ingespanen en is het tijd voor het avontuur. Duur en prijzen op aanvraag.
Geniet nog een laatste dag met volle teugen van het ongerepte winterlandschap en ga op eigen houtje sneeuwschoenwandelen, langlaufen of kicksleeën. Misschien kom je wel een wilde eland of rendieren tegen die hier veelvuldig voorkomen. Voor de liefhebbers kan ook een prachtige optionele tocht met de paardenkoets worden georganiseerd (800 NOK per persoon ter plaatse te regelen en betalen + 1600 NOK ter plaatse te betalen voor de transfers tot max. 8 personen). Je vertrekt dan bij een authentieke bergboerderij en trekt de eindeloze bossen in. Hier wordt halt gehouden om op de traditionele manier hout te hakken dat vervolgens door de paarden zal worden getransporteerd. Bij terugkeer in de boerderij wachten koffie, thee, warme chocolade en cake of wafels. Laatste overnachting in je blokhut.
Ontbijt waarna Christoph je vervoert naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de terugvlucht van Oslo naar Brussel 17u55-19u55 met Brussels Airlines.

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Rondane Gjestegård

Ligging: de blokhutten van Rondane Gjestegård hebben een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met een receptie, enkele hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de open haard na een dag vol actie.
- Rondane Gjestegård staat bekend om zijn uitstekende keuken. Cecilie maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
- De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 5 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed en een éénpersoonsbed. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
- Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hout bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen.
Beoordeling: kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. Rondane Gjestegård is zowel 's zomers als 's winters exclusief te reserveren bij NORTH & AWAY.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
4 volwassenen in grote blokhut € 795
2 volwassenen in kleine blokhut € 985
1 volwassene in kleine blokhut € 1440
Volwassene als 3de of 5de persoon € 685
Kind 2-11j. in extra bed € 550
Prijs
4 volwassenen in grote blokhut € 680
2 volwassenen in kleine blokhut € 835
1 volwassene in kleine blokhut € 1210
Volwassene als 3de of 5de persoon € 605
Kind 2-11j. in extra bed € 505
Prijs
4 volwassenen in grote blokhut € 720
2 volwassenen in kleine blokhut € 910
1 volwassene in kleine blokhut € 1360
Volwassene als 3de of 5de persoon € 605
Kind 2-11j. in extra bed € 505

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Oslo met Brussels Airlines in L-klasse
 • Treintickets van de luchthaven naar Atna en terug
 • Transfers tussen het station van Atna en Rondane Gjestegård
 • 6 overnachtingen in een kleine of grote blokhut naargelang het aantal personen
 • 1 x welkomstdiner
 • 1 x kerst- of oudejaarsdiner (enkel bij vertrek op 22.12.18 of 29.12.18)*
 • Bed/badlinnen (1 set per persoon voor volledige verblijf - geen hotelservice)
 • Water- en elektriciteitsverbruik
 • Draadloze internettoegang
 • Hout voor de kachel
 • Luchthaventaksen (€ 84)
 • Ticket fee (€ 20)
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Facultatieve excursies, eventuele aansluitende transfers en materiaal: ter plaatse te betalen
 • Supplement voor 6 nachten halfpension = € 395 per volwassene en € 220 per kind 2-12j. op voorhand te bestellen
 • Broodjesservice = 55 NOK voor een groot brood en 8 NOK voor een broodje ter plaatse te betalen
 • Eindschoonmaak van de blokhut = 650 NOK ter plaatse te betalen of zelf te doen

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in L-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in L-klasse op de gevraagde data.
 • Individuele reis met Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten.
 • Alle vermelde activiteiten zijn optioneel en ter plaatse te betalen in NOK. We raden aan om voldoende cash geld mee te nemen als je wilt deelnemen aan de hondensledetocht of rit met de paardenslee.
 • De eventuele transfers naar het vertrekpunt van de verschillende activiteiten zijn ook ter plaatse bij te betalen (zie beschrijving voor meer informatie). Deze kunnen, tezamen met eventuele andere extra uitgaven, met een kredietkaart betaald worden in Rondane Gjestegård.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk.
 • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier plaatsnemen op een hondenslede. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de vermelde treinritten en transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
 • Enden is eveneens goed bereikbaar met de eigen wagen door gebruik te maken van de comfortabele overtochten van Kiel naar Göteborg met Stena Line of van Kiel naar Oslo met Colorline. Je wagen dient wel goed uitgerust te zijn voor winterse omstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een absolute must.
 • Deze reis kan optioneel verlengd worden met een citytrip naar Oslo.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Kiki