Blokhutvakantie in de Noorse fjells - Nieuw!

REISDETAIL

Geniet van de rust en ongerepte natuur in het Rondane en Dovrefjell Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Je kan er prachtig wandelen in de bergen die tot boven 2000m reiken maar ook kanoën, raften, vissen of elanden en muskusossen spotten. 's Avonds zet je de houtkachel aan en kook je je eigen potje of kan je genieten van de typisch Noorse keuken in het restaurant van de gastvrouw. Budgetvriendelijk en een aanrader voor zowel jong als oud!

Afreis: elke zondag van 23.05.21 t.e.m. 26.09.21
Duur: 8 dagen
Formule: selfcatering of halfpension mits supplement
Transport: eigen wagen of vluchten met huurwagen
Verblijf: blokhut in de Rondane River Lodge

Verwelkoming door de eigenaars van de Rondane River Lodge en inchecken in je eigen knusse blokhut. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.
Geniet van een stevig ontbijtbuffet en maak je eigen lunchpakket. Panoramische rit met je eigen wagen langs de Rondanevegen, één van de 18 nationale toeristische routes van Noorwegen, naar het vertrekpunt van de kanotocht. Vervolgens kan je, naar keuze, gedurende een halve of hele dag de rivier stroomafwaarts kanoën (400 NOK per kano per dag inclusief de transfer terug naar het vertrekpunt). Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op het Rondane Nationaal Park en passeer je verschillende zandstrandjes die zich uitstekend lenen voor een pick-nick of pootje baden. Aanmeren van de kano bij het afgesproken eindpunt en transfer terug naar het vertrekpunt. Op aanvraag kan ook een 2-daagse kanotocht worden ingepland met 1 nacht wildkamperen onderweg.
Vroege transfer naar Øverdalssætra waar zich een authentieke geitenboerderij bevindt. Help mee om de geiten te melken en proef de huisgemaakte geitenkaas tijdens een typisch Noors ontbijt op de boerderij (350 NOK per volwassene en 210 NOK per kind 2-11j.). Start daarna de beklimming naar de top van de berg Pika (1.157m) met een fantastisch 360° uitzicht over de andere toppen van het Rondane Nationaal Park en de eindeloze bossen die tot in Zweden reiken! Langs puimsteenvelden en dennenbossen daal je terug af naar de Rondane River Lodge. De totale duur van de wandeling bedraagt circa 3 tot 4 uur en is geschikt voor wandelaars met een normale fysieke conditie. Op aanvraag kan deze wandeling ook begeleid worden (500 NOK per volwassene en 300 NOK per kind 2-11j.).
Vandaag zet je koers richting Dovrefjell Nationaal Park voor een circa 5 tot 6u durende begeleide muskusossensafari (450 NOK per persoon - aangewezen voor kinderen vanaf 6 jaar). Voorzie stevige wandelschoenen en een wind/waterdichte jas tijdens deze stevige tocht van circa 7 tot 15km. Het Dovrefjell Nationaal Park is het laatste leefgebied van deze imposante dieren op het Europese vasteland. Er is ook 20% kans om eventueel rendieren en elanden te zien tijdens deze wandeling tot boven 1000m hoogte.
Leer de basistechnieken van zoetwatervissen tijdens een initiatie van circa 2u. Vismateriaal wordt voorzien en je kan ook gebruikmaken van een roeiboot of kano. Na afloop wordt een wildernislunch voorzien rondom een open vuur (1200 NOK voor de eerste deelnemer + 300 NOK per bijkomende deelnemer inclusief visvergunning). Bij zonsondergang kan je deelnemen aan een circa 3u durende elandensafari. Met een oude Noorse legerjeep rijd je naar de beste plekjes in de omgeving van de Rondane River Lodge waar regelmatig wilde elanden worden gesignaleerd (800 NOK + 200 NOK per volwassene en 120 NOK per kind 2-11j.).
De Sjoavallei staat bekend als hét raftingparadijs in Noorwegen en ligt op circa 1u rijden van de Rondane River Lodge. Je kan kiezen uit een korte tocht (circa 3u - 9km - € 105 per persoon - minimumleeftijd 15 jaar), een lange tocht (circa 5u - 15 tot 18km - € 120 per persoon - minimumleeftijd 15 jaar) of een familierafting (circa 4u - 12km - € 75 per persoon - minimumleeftijd 7 jaar). Alternatief kan je ook kiezen voor canyoning geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie (circa 5 tot 6u - € 105 per persoon - minimumleeftijd 15 jaar).
De Rondane River Lodge is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten in het Rondane en Dovrefjell Nationaal Park maar ook fietsen en paardrijden behoren tot de mogelijkheden. De eigenaars geven je graag suggesties. Maar ook voor wie het minder sportief wil, zijn er voldoende mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een panoramische rondrit langs onverharde wegen rondom het nationaal park of maak een uitstap naar het historische mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Dit laatste kan eventueel gecombineerd worden met een uitstap naar het Femunden-meer op de grens met Zweden. Ook een bezoek aan de staafkerk van Ringebu of Lillehammer, bekend voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 1994, lonen beslist de moeite.
Afscheid van Rondane Nationaal Park.

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo of deel uitmaken van een grotere rondreis door Noorwegen. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

NORTH and AWAY biedt een aantal facultatieve excursies aan die gelijktijdig met de blokhutvakantie gereserveerd kunnen worden. Ze laten je op een ontspannende manier kennis maken met de ongerepte wildernis in de Noorse berg- en fjellwereld. De duur van de activiteiten is steeds indicatief en varieert naargelang de wensen van de deelnemers en de weersomstandigheden. Er wordt steeds zoveel mogelijk op maat van de deelnemers gewerkt wat een unieke natuurbeleving ongetwijfeld verzekert!