Berg en husky expeditie in Zweeds Lapland

REISDETAIL

Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 5-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt grotendeels de beroemde Kungsleden door het Abisko Nationaal Park en langs de voet van de Kebnekaise. Onderweg slaap je in wildernishutten en uiteraard is ook een bezoek aan het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi mogelijk.

Afreisdata: 14.03.21, 21.03.21 en 11.04.21 + andere afreisdata op aanvraag voor privé-groepjes
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Begeleiding: Engelstalige gids
Deelnemers: maximaal 6 personen per groep (internationaal gezelschap)
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 20km
Transfers: inbegrepen

Bij aankomst in Kiruna word je opgewacht door de gids en volgt een transfer naar het basiskamp. Hier ontmoet je de honden en wordt de thermische uitrusting verdeeld. Diner en overnachting in gemeenschappelijke kamers in het basiskamp (met elektriciteit en stromend water).
Na het ontbijt worden de benodigde bagage en honden geladen in speciale hondentrucks. Daarna is het, naargelang de startplaats, circa 60 tot 80km rijden tot aan de voet van het hooggebergte. Na aankomst krijg je een professionele instructie over het besturen van de hondenslede en het inspannen van de honden. Eens de basistechnieken onder de knie, wordt de bagage en gemeenschappelijk materiaal verdeeld over de verschillende sledes. Daarna krijgt iedere deelnemer krijgt zijn eigen slede met 4 tot 5 honden en wordt koers gezet naar de eerste berghut. Er wordt gestopt voor een wildernislunch onderweg. Na aankomst steekt iedereen een handje toe bij de verzorging van de dieren, het houtkappen of het halen van water uit het meer. De dag eindigt met een lekker diner en een overheerlijke sauna (indien aanwezig).
Naar dagelijkse gewoonte worden de honden verzorgd alvorens te ontbijten. Daarna maakt iedereen zich klaar om de meerdaagse expeditie verder te zetten waarbij dagelijks tussen de 20 en 50km per hondenslede zal worden afgelegd. Er zijn talrijke routes mogelijk maar de landschappen in het hooggebergte zijn hoe dan ook adembenemend. Het precieze traject is afhankelijk van de weersomstandigheden en sneeuwcondities maar voert steeds door de laatste echte wildernis van Europa nabij de beroemde Kungsleden en Kebnekaise (hoogste berg van Zweden). Alleszins zorgen de eindeloze stilte en de pure gezonde buitenlucht voor onvergetelijke ervaringen. Onderweg wordt steeds gepicknickt en 's avonds overnacht je in eenvoudige maar oergezellige berghutten. Hoewel er geen elektriciteit of stromend water aanwezig is, zijn deze hutten bijzonder comfortabel. Er is bijna altijd een sauna aanwezig en verwarming gebeurt met hout. Kaarsen en gaslampen zorgen voor een gezellige verlichting en water wordt rechtstreeks uit de rivier gehaald.
In de vroege namiddag komt de expeditie tot een einde en bereik je hondentrucks opnieuw. Rit terug naar het basiskamp en soms nog wat vrije tijd om een museum over de Samen te bezoeken of het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi (toegang ter plaatse te betalen). 's Avonds geniet je van een afscheidsdiner en een laatste sauna in het basiskamp.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene € 1595
Prijs
Volwassene € 1595

Inbegrepen:

 • Transfers van de luchthaven naar het basiskamp en terug
 • Transfers van het basiskamp naar het hooggebergte en terug
 • 2 overnachtingen in het basiskamp op basis van gedeelde kamers (met stromend water en elektriciteit)
 • 4 overnachtingen in openbare berghutten (zonder stromend water en elektriciteit)
 • Volpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 7
 • Gebruik van de sauna in het basiskamp (apart betalend in de berghutten)
 • Het vermelde programma met een eigen hondenspan o.l.v. ervaren gids
 • Thermische uitrusting en slaapzak gedurende het ganse verblijf
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Extra nacht in het basiskamp = op aanvraag
 • Bezoek aan het ijshotel in Jukkasjärvi op dag 6 = ter plaatse te betalen
 • Bezoek aan het museum van de Samen op dag 6 = ter plaatse te betalen

Bijzondere annuleringsvoorwaarden: 100% annuleringskosten vanaf 30 dagen voor vertrek

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • Dit programma is geschikt voor beginners en je hebt geen eerdere ervaring met hondensledetochten nodig. Het is wel een echte expeditie en deelnemers dienen dus te beschikken over een goede fysieke conditie gezien de gemiddelde lengte van een dagtocht tussen 20 en 50km bedraagt. Het parcours gaat geregeld op en neer en de weersomstandigheden in het hooggebergte zijn onvoorspelbaar.
 • Er wordt ook verwacht dat de deelnemers een handje toesteken bij de verzorging van de dieren en het bereiden van de maaltijden.
 • Naargelang de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Het is ook mogelijk om voor of na deze reis te overnachten in het ijshotel van Jukkasjärvi.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Kiki