Begeleide meerdaagse trekking in IJsland

REISDETAIL

Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied van Landmannalaugar via Thorsmörk naar Skógar voert. Kleurrijke heuvels, zwarte lavastranden en diepe kloven vormen de hoogtepunten van deze schitterende en toch wel uitdagende tocht.

Gegarandeerde afreizen: 17.06.18 - 24.06.18 - 01.07.18 - 08.07.18 - 22.07.18 - 29.07.18 - 05.08.18 - 12.08.18 - 19.08.18 - 26.08.18
Duur: 9 dagen
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16 personen per groep
Formule: 2 x ontbijt in Reykjavik en volpension vanaf de lunch op dag 2 tot en met de lunch op dag 8
Verblijf:
- 2 overnachtingen in een guesthouse in Reykjavik op basis van kamer met gedeelde faciliteiten en ontbijt.
- 6 overnachtingen in eenvoudige berghutten met verwarming en elektriciteit. Sommige hutten beschikken ook over warm water. De slaapplaatsen zijn gemeenschappelijk en beschikken doorgaans over meerdere éénpersoons of tweepersoonsbedden. Deelnemers moeten bereid om de hut en bedden eventueel met andere trekkers te delen.

 

Het is ook mogelijk om de trekking in te korten tot een 5-daagse trekking van Landmannalaugar naar Thórsmörk. In dat geval valt het laatste (en moeilijkste) gedeelte van Thórsmörk naar Skógar weg. Contacteer ons voor een offerte op maat!

 

 

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavik. Aankomst in IJsland en op eigen kracht met de luchthavenbus naar Reykjavik. Overnachting in een centraal gelegen guesthouse op basis van dubbel of single kamer met gedeelde faciliteiten.
Op aanvraag kunnen wij ook een accommodatie met privé-faciliteiten voorstellen.
12km – 4 tot 5u – 470m stijgen
Pick-up aan het guesthouse tussen 7u40 en 8u00 door de gids en transfer met de openbare bus naar Landmannalaugar. Geniet onderweg van de eerste spectaculaire landschappen en bewonder ondermeer de Hekla-vulkaan in het Dómadalur gebied. Aankomst rond het middaguur in Landmannalaugar en tijd voor de lunch. Klaarmaken van de dagrugzakken en verdeling van het voedsel waarna het te voet verder gaat. We trekken de bergen in richting zuiden langs smalle kloven, stomende warmwaterbronnen en gele bergkammen. Aankomst in de berghut van Hrafntinnusker in de late namiddag.
12km – 4 tot 5u – 490m dalen
Vanuit Hrafntinnusker afdaling naar de kloven van Jökultungur met zijn honderden stomende warmwaterbronnen en modderpoelen. Deze tocht geeft een schitterend uitzicht over het Álftavatn gebied en de gletsjers van Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökul. Aankomst in de berghut van Álftavatn voor de volgende overnachting.