Begeleide meerdaagse trekking in IJsland

REISDETAIL

Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied van Landmannalaugar via Thorsmörk naar Skógar voert. Kleurrijke heuvels, zwarte lavastranden en diepe kloven vormen de hoogtepunten van deze schitterende en toch wel uitdagende tocht.

Gegarandeerde afreizen: 14.06.20 - 21.06.20 - 28.06.20 - 05.07.208 - 12.07.20 - 19.07.20 - 26.07.20 - 02.08.20 - 09.08.20 - 16.08.20 - 23.08.20 - 30.08.20
Duur: 9 dagen
Deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16 personen per groep
Formule: 2 x ontbijt in Reykjavik en volpension vanaf de lunch op dag 2 tot en met de lunch op dag 8
Verblijf:
- 2 overnachtingen in een guesthouse in Reykjavik op basis van kamer met gedeelde faciliteiten en ontbijt.
- 6 overnachtingen in eenvoudige berghutten met verwarming en elektriciteit. Sommige hutten beschikken ook over warm water. De slaapplaatsen zijn gemeenschappelijk en beschikken doorgaans over meerdere éénpersoons of tweepersoonsbedden. Deelnemers moeten bereid om de hut en bedden eventueel met andere trekkers te delen.

 

Het is ook mogelijk om de trekking in te korten tot een 5-daagse trekking van Landmannalaugar naar Thórsmörk. In dat geval valt het laatste (en moeilijkste) gedeelte van Thórsmörk naar Skógar weg. Contacteer ons voor een offerte op maat!

 

 

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavik. Aankomst in IJsland en op eigen kracht met de luchthavenbus naar Reykjavik. Overnachting in een centraal gelegen guesthouse op basis van dubbel of single kamer met gedeelde faciliteiten.
Op aanvraag kunnen wij ook een accommodatie met privé-faciliteiten voorstellen.
12km – 4 tot 5u – 470m stijgen
Pick-up aan het guesthouse tussen 7u40 en 8u00 door de gids en transfer met de openbare bus naar Landmannalaugar. Geniet onderweg van de eerste spectaculaire landschappen en bewonder ondermeer de Hekla-vulkaan in het Dómadalur gebied. Aankomst rond het middaguur in Landmannalaugar en tijd voor de lunch. Klaarmaken van de dagrugzakken en verdeling van het voedsel waarna het te voet verder gaat. We trekken de bergen in richting zuiden langs smalle kloven, stomende warmwaterbronnen en gele bergkammen. Aankomst in de berghut van Hrafntinnusker in de late namiddag.
12km – 4 tot 5u – 490m dalen
Vanuit Hrafntinnusker afdaling naar de kloven van Jökultungur met zijn honderden stomende warmwaterbronnen en modderpoelen. Deze tocht geeft een schitterend uitzicht over het Álftavatn gebied en de gletsjers van Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökul. Aankomst in de berghut van Álftavatn voor de volgende overnachting.
15km – 6 tot 7u – 40m dalen
Langs de voet van de groene vulkaan Stórasúla naar de zwarte woestijn van Mælifellssandur. Tocht gaat via de streek van Emstrur gelegen bij de Hatfell vulkaan. Deze regio werd vroeger gebruikt door schapenherders in de zomer. Alvorens te eindigen in de berghut van Botnar, bezoek aan de wondermooie kloof van Markarfljót die bijna 200 meter door de rotsen loopt.
15km – 6 tot 7u – 300m dalen
Op en neer door de smalle valleien en spleten van het Emstrur gebied. Van hieruit rijst de Mýrdalsjökull gletsjer op slechts enkele kilometers boven het landschap uit. Meer naar het einde van de dag wordt de bebossing steeds dikker en hoger naarmate je afdaalt in de vallei van Thórsmörk met zijn Arctische bossen en kleurrijke bloementapijt. Overnachting in één van de berghutten in de omgeving van Thórsmörk.
Vandaag keuze uit verschillende mogelijkheden. Thórsmork is rijk aan talrijke wandelpaden. Enkele opties zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de Sönghellir-grot, de beklimming van de Valahnúkur-berg met prachtig uitzicht over de regio of een dagtrekking door de mooi uitgesneden Stakkholtsgjá canyon. Je kan hier ook gewoon uitrusten en van de wondermooie natuur genieten. Tweede overnachting in Thórsmörk.
12 tot 14km – 6 tot 7u – 900m stijgen
Vanuit Thórmork naar de magische landschappen van Godalönd via de Krossá-rivier die wordt overgestoken langs een wandelbrug. Dit gebied wordt gekenmerkt door de adembenemende kliffen bedekt met talrijke bloemen en grassen. Van hieruit stijgt het verder richting de Fimmvörduhálspas. Geniet onderweg van het uitzicht op de Kattarhryggir-kloof en de impressionante Útigönguhöfdi. Naarmate we stijgen wordt de kans op sneeuw steeds groter en de kans dat we door de sneeuw moeten ploeteren is zeer reëel. De tocht eindigt bij de berghut van Fimmvörduháls, gelegen tussen de gletsjers van Eyjafjakkajökull en Mýrdalsjökull.
Belangrijk: door de moeilijk doorgang tot de hut voor voertuigen , zullen de deelnemers hun materiaal zelf naar de hut moeten dragen over een afstand van ongeveer 5 km.
12 tot 13km – 6 tot 7u – 1000m stijgen
Na een nacht tussen de 2 gletsjers volgt de laatste afdaling naar Skógar. Het pad leidt via de Skógaá-rivier langs verschillende verborgen bronnen en watervallen tot aan de beroemde Skógafoss-waterval. De rivier en de omgeving bieden prachtige uitzichten en de kust lijkt van hieruit binnen handbereik . Aankomst in Skógar waar de openbare bus terugrijdt naar Reykjavik. Aankomst rond 19u00 en einde van de trektocht. Overnachting in een centraal gelegen guesthouse in Reykjavik op basis van dubbel of single kamer met gedeelde faciliteiten.
Op aanvraag kunnen wij ook een accommodatie met privé-faciliteiten voorstellen.
Op eigen kracht naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met Icelandair.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene € 2805
Single supplement 2 nachten in Reykjavik € 115

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik met Icelandair in S-klasse en terug
 • Transfers met de openbare bus tussen Reykjavik en Landmannalaugar en retour vanuit Skógar terug naar Reykjavik
 • 2 overnachtingen in een guesthouse in Reykjavik op basis van kamer zonder privé-faciliteiten en ontbijt
 • 6 overnachtingen in eenvoudige berghutten
 • Volpension vanaf de lunch dag 2 tot de lunch dag 8
 • Bagagetransport
 • Kookgerief
 • Luchthaventaksen (€ 125.21)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Groepen bestaan uit 6 tot 16 personen en worden Engelstalig begeleid door een professionele berggids.
 • De begeleide trektocht begint aan de guesthouse in Reykjavik op dag 2 en eindigt aan het centraal busstation terug in Reykjavik op dag 8.
 • Deelnemers moeten beschikken over een behoorlijke fysieke conditie en bij voorkeur wekelijks meermaals sport beoefenen. Ervaring met bergtochten is niet noodzakelijk maar wel aangewezen. Gemiddeld wordt er 4 tot 7u per dag gewandeld.
 • Al het kookmateriaal en bagagetransport wordt voorzien door de organisatie. Je wandelt dus enkele met een kleine dagrugzak wat de moeilijkheidsgraad van deze trekking beperkt. Omwille van de moeilijke bereikbaarheid voor wagens tot aan de Fimmvörðuháls berghut moet op de laatste 2 dagen beperkte bagage zelf gedragen worden.
 • Glutenvrije, vegetarische of veganistische maaltijden op aanvraag (supplement €50)
 • Deelnemers moeten bereid zijn om slaapplaatsen te delen met andere wandelaars in de berghutten.
 • Je neemt je eigen slaapzak mee of huurt er één (door te geven bij boeking, supplement €55)
 • In de hut van Fimmvörðuháls (laatste overnachting op de trekking) zijn slaapzakken aanwezig en je moet je enkel een slaapzakliner voorzien
 • Omwille van de weersomstandigheden kan de volgorde van de trekking afwijken van bovenstaande beschrijving of kunnen trajecten worden geannuleerd. De gids beslist altijd de definitieve route rekening houdend met de weersomstandigheden en capaciteiten van de deelnemers.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in S-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in S-klasse op de gevraagde data.
 • Deze reis kan perfect verlengd worden met een verblijf in Reykjavik of een rondreis per huurwagen. Wij geven ook graag advies omtrent andere optionele excursiemogelijkheden vanuit Reykjavik.
 • Het is ook mogelijk om de trekking in te korten tot een 5-daagse trekking van Landmannalaugar naar Thórsmörk. In dat geval valt het laatste (en moeilijkste) gedeelte van Thórsmörk naar Skógar weg.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Kiki