Avonturenweek in Värmland - Zweden

REISDETAIL

Deze multi-avonturenweek in Värmland combineert alle hoogtepunten van het Zweedse buitenleven. Beleef een onvergetelijke 4-daagse houtvlottentocht op de Klarälven en verblijf aansluitend 3 nachten op één van de hoogste bergtoppen in Värmland. Ook hier staan talrijke activiteiten op het programma waaronder kanoën, wandelen, eventueel mountainbiken en een avondlijke elandensafari!

Afreis: elke woensdag en zondag van 12.06.19 t.e.m. 25.08.19
Duur: 8 dagen
Formule: 3 nachten op basis van halfpension in het hotel - keuken/proviandpakket optioneel verkrijgbaar tijdens de 4-daagse houtvlottentocht
Verblijf: 1 overnachting in het tentenkamp van Gunnerud - 3 overnachtingen op het houtvlot of in een tent aan de oever van de rivier - 3 overnachtingen in een eenvoudig maar gezellig berghotel

Verzamelen om 17u00 in Gunnerud waar je auto eventueel geparkeerd kan worden. Al het nodige materiaal voor de komende dagen wordt verdeeld en deskundigen leggen uit hoe het vlot op te bouwen. Ook de besturingstechnieken worden aangeleerd en de vaarroute wordt verder in detail besproken. Overnachting in een tent nabij de ontmoetingsplaats met eenvoudige sanitaire voorzieningen.
Vertrek voorzien om 8u00 richting Björkebo, het eindpunt de vlottentocht. Hier kan je de wagen achterlaten om vervolgens de voorziene bus te nemen naar het vertrekpunt in Branäsäng op zo'n 100 km van Gunnerud. Hier liggen de boomstammen te wachten. Onder deskundig toezicht worden ze met touw aan elkaar geknoopt in het water tot een stevig vlot van ongeveer 18m². Het is je nieuwe drijvende thuis voor de komende dagen. 's Namiddags wordt de bagage aan boord geladen en kan het avontuur beginnen.
Tijdens deze tocht op de Klarälven-rivier word je één met de natuur. De rivier stroomt met een gemiddelde snelheid van circa 2 km/u en achter elke bocht schuilt een uniek stukje Zweden of een ideale stopplaats om even te ontspannen. De zandige ondergrond maakt deze rivier ook ideaal voor een verfrissende zwempartij. Anderzijds zorgen stroomversnellingen en onder het wateroppervlak gelegen zandbanken voor de nodige actie. Allicht kom je ook talrijke wilde dieren tegen waaronder de in deze streek veelvoorkomende bever en misschien zelfs een eland.
Echter ook uitstapjes naar verschillende culturele bezienswaardigheden zijn mogelijk. Een bezoek aan de grootste houten kerk van Zweden in Dalby en het centrum voor oude ambachten in Ambjörby lonen beslist de moeite. Daarnaast vormt de waterval in Brattfället een absoluut hoogtepunt van de tocht.
Vis kan je gewoon uit de rivier halen en bereiden rondom een gezellig kampvuur. Er zijn echter ook genoeg gelegenheden om proviand aan te kopen in kleine landhandels onderweg. 's Avonds overnacht je op het houtvlot of kan je kamperen op de rivieroever in de vrije natuur. Langs de Klarälven liggen ook 5 goed uitgeruste campings voor zij die meer comfort of sanitaire voorzieningen wensen.
Aankomst en afbraak van het vlot in Björkebo voor 17u00. Hier heb je 4 dagen geleden ook je eigen wagen achtergelaten. Na een korte autorit inchecken in het Långberget Sporthotel. Hier wacht een heerlijke douche en een stevig 2-gangendiner. Bewonder vanuit het restaurant de prachtige zonsondergang die je er gratis bij krijgt! Je overnacht in een eenvoudige kamer met privé-faciliteiten in de sportvleugel van het hotel. Het hotel beschikt verder over een bar, sauna, fitness, solarium en biljarttafel.
Na het ontbijt liggen de kano's klaar voor een dagje ontspannen varen op het Storforssjön-meer. Deze plaats wordt zelden bezocht door mensen hetgeen de natuurlijke ongereptheid van de omgeving alleen maar ten goede komt. Vergeet zeker geen vismateriaal daar het meer uitermate geschikt is om een hengeltje uit te slaan. Na een heerlijk 2-gangendiner is het tijd voor het laatste avontuur van de dag: een elandensafari met eigen wagen die wordt afgerond met een gezellig kampvuur!
Ontbijtbuffet gevolgd door een beklimming op eigen houtje van de hoogste berg in Värmland: de Granberget. Optioneel kan ook een mountainbike gehuurd worden om tot aan de voet van de berg te fietsen en daarna de laatste 2.5 km al wandelend af te leggen. Durf het aan om helemaal naar de top te klimmen en wordt beloond met een schitterend uitzicht over de uitgestrekte bossen, blauwe bergen en sprankelende meren. Na deze uitputtende dag zal het afscheidsiner in het hotel des te beter smaken!
Geniet van het laatste ontbijt en neem in alle rust afscheid van deze prachtige streek.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

 

Keukenpakket (tijdens de houtvlottentocht):
Waterdichte kist inclusief triangakeuken en spiritus, borden, bestek, bekers, klopper, vleesmes, aardappelschiller, blikopener, kaasrasp, spatel, afwasbak, ecologisch afwasmiddel, spons, toiletpapier, keukenrol en lucifers.

 

Proviandpakket (tijdens de houtvlottentocht):
Aangepast voedselpakket voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Verse voedingsmiddelen dienen onderweg te worden aangekocht en de maaltijden zijn zelf te bereiden.

Prijs
Volwassene in dubbel € 660
Kind 3-15j. in extra bed € 330
Prijs
Volwassene € 30
Kind 3-15j. € 15
Prijs
Volwassene € 90
Kind 3-15j. € 85

Inbegrepen:

  • 1 overnachting in het tentenkamp van Gunnerud zonder maaltijden
  • 3 nachten op een houtvlot geschikt