Avonturenweek in Fins Lapland

REISDETAIL

Zuig je longen vol verse lucht tijdens deze multi-avonturenweek in Fins Lapland met verblijf in de charmante Saija Lodge. Talrijke activiteiten staan op het programma waaronder tochten per fiets en kano, een berensafari, prachtige wandelingen in de ongerepte taïgawouden en een typisch Finse rooksauna. Wedden dat je herboren terugkeert?

Afreis: dagelijks van 02.06.19 t.e.m. 22.09.19
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 2 personen
Transport: tarieven voor vluchten/huurwagen of overtochten met Finnlines op aanvraag
Luchthaven: Kuusamo (KAO) of Oulu (OUL)
Verblijf: 7 overnachtingen in de gezellige Saija Lodge op basis van kamer met privé-sauna - Finse blokhut mogelijk mits supplement

Rit met je eigen wagen of huurwagen (transport niet inbegrepen) naar Saija nabij het dorpje Taivalkoski. Een eerste kennismaking met de Finse gastronomie staat klaar bij aankomst. Daarna verdere informatie over het actieve weekprogramma. Geniet als afsluiter op deze eerste dag van de heerlijke sauna waarover iedere slaapkamer beschikt.
Na het ontbijt ontmoet je de gids die je mee op sleeptouw neemt tijdens een fietstocht door de Finse natuur (circa 35km in totaal). Ontdek de gevarieerde bossen, moerassen, heuvelruggen en uitgestrekte meren. Het grootste deel van het traject voert over gravelwegen en paden. De gids bereidt een traditionele Finse lunch rondom een kampvuur. 's Namiddags is er vrije tijd om de prachtige omgeving nog verder te verkennen per fiets, kano of met nordic walking sticks die je onbeperkt mag gebruiken tijdens de hele week. 's Avonds avondmaal en een heerlijk ontspannende sauna om te bekomen van een eerste dagje in de Finse natuur.
Rit op eigen kracht naar de de Fins-Russische grens waar de gids staat te wachten. Onder begeleiding wandel je naar de shelter van waaruit je wilde beren kan observeren.
Mits een supplement kan je ook overnachten in de shelter waar je 's nachts de beren of zelfs wolven verder kan bewonderen.
Van midden augustus tot eind september wordt de berensafari vervangen door een bezoek aan het roofdierencentrum in Kuusamo waar je vossen, beren en lynxen in gevangenschap kan observeren.
Deze wandeling start in de tuin van Saija en voert dwars door het gevarieerde taïgagebied. Je passeert verschillende observatietorens van waaruit je het rijke vogelleven kan observeren. Ongeveer halverwege wordt een typische wildernislunch bereid rondom een open vuur en kan je zelf vis proberen te vangen op de ouderwetse manier. De gids vertelt onderweg natuurlijk ook meer over de bijzondere fauna en flora langsheen het wandelpad. Terugkeer naar Saija voor sauna, diner en overnachting.
Tijdens deze nachtelijke kanotocht ervaar je het unieke spektakel van de middernachtzon in al zijn glorie. Laat je betoveren door moeder natuur en peddel over de zacht stromende rivier. Wanneer de vogels beginnen de fluiten bij het ochtendgloren, leg je aan voor een heerlijk wildernisontbijt nabij het kampvuur. Benut de rest van de dag om verder op eigen houtje te kanoën, fietsen, wandelen of uit te rusten. Sauna, diner en overnachting in de lodge.
Van 03.06 t.e.m. 15.07 start de kanotocht om 22u00 's avonds en vanaf 16.07 's ochtends voor zonsopgang.
Vandaag maak je eerst een rustige wandeling op zoek naar planten en kruiden die gebruikt worden voor een verkwikkend voetbad. Daarna wordt de rooksauna warmgestookt zodat deze volledig op temperatuur is in de late namiddag. Kom tot rust tijdens deze unieke saunaervaring en ga vervolgens afkoelen in het nabijgelegen meer.
Geniet van een vrije dag om de prachtige omgeving nog verder op eigen houtje te verkennen. Tijdens je verblijf in Saija kan je onbeperkt gebruik maken van kano's, fietsen en SUP-boards. Hiermee kan je naar hartelust peddelen op het Jokijärvi-meer. Sauna, afscheidsdiner en overnachting.
Neem afscheid van deze mooie streek en vergeet zeker niet om wat bessen of paddenstoelen mee te nemen als aandenken aan deze fantastische reis. Terugreis met eigen wagen of huurwagen terug naar huis (transport niet inbegrepen).
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op dag 3 kan je aansluitend op de berensafari optioneel overnachten in de shelter:

Verblijf

Saija Lodge

Ligging: gelegen aan het Jokijärvi-meer in noordoost-Finland ten midden van de overweldigende natuur.
Faciliteiten: in het hoofdgebouw bevindt zich het gezellige restaurant Pirtti met een plafondhoge houtoven. In de keuken worden typisch Finse gerechten bereid. Ze smaken het best na een sessie in de aan het meer gelegen rooksauna. In de ernaast gelegen grote blokhutten bevinden zich de slaapkamers.
Kamers: de sfeervolle slaapkamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen en bestaan uit 2 verdiepingen met een apart slaapgedeelte voor 2 personen. Ze beschikken allemaal over een badkamer met douche/wc en privé-sauna. Voor kleine groepen of families staan ook nog 2 aparte vakantiehuizen ter beschikking (prijzen op aanvraag).

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 960
Single € 1220
Kind 4-11j. als 3de of 4de persoon in extra bed € 480

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in de Saija Lodge op basis van kamer met privé-sauna
 • Volpension van diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • Engelssprekende gids tijdens de ganse week
 • Gratis gebruik van kano's, sup-boards, fietsen en nordic walking sticks
 • Alle vermelde activiteiten met Engelstalige begeleiding (uitgezonderd facultatieve berensafari met overnachting)
 • 1 traditionele Finse rooksauna
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is Engelstalig.
 • Maximaal 2 extra bedden mogelijk per kamer. Prijzen voor volwassenen of kinderen in extra bed zijn op aanvraag verkrijgbaar.
 • Je kan ook verblijven in één van de twee mooie en volledig uitgeruste blokhutten aan de oever van het meer: prijzen op aanvraag verkrijgbaar.
 • Geen eerdere ervaring vereist met de vermelde activiteiten. Een normale fysieke conditie en sportieve instelling volstaan.
 • Naargelang de dag van aankomst of de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor een offerte voor het aansluitende transport per eigen wagen + overtochten met Finnlines of vluchten naar Oulu/Kuusamo + huurwagen.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Karin