Avonturenweek in Fins Lapland

REISDETAIL

Zuig je longen vol verse lucht tijdens deze multi-avonturenweek in Fins Lapland met verblijf in de charmante Saija Lodge. Talrijke activiteiten staan op het programma waaronder tochten per fiets en kano, een berensafari, prachtige wandelingen in de ongerepte taïgawouden en een typisch Finse rooksauna. Wedden dat je herboren terugkeert?

Afreis: dagelijks van 03.06.18 t.e.m. 30.09.18
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 2 personen
Transport: tarieven voor vluchten/huurwagen of overtochten met Finnlines op aanvraag
Luchthaven: Kuusamo (KAO) of Oulu (OUL)
Verblijf: 7 overnachtingen in de gezellige Saija Lodge op basis van kamer met privé-sauna - Finse blokhut mogelijk mits supplement

Rit met je eigen wagen of huurwagen (transport niet inbegrepen) naar Saija nabij het dorpje Taivalkoski. Een eerste kennismaking met de Finse gastronomie staat klaar bij aankomst. Daarna verdere informatie over het actieve weekprogramma. Geniet als afsluiter op deze eerste dag van de heerlijke sauna waarover iedere slaapkamer beschikt.
Na het ontbijt ontmoet je de gids die je mee op sleeptouw neemt tijdens een fietstocht door de Finse natuur (circa 35km in totaal). Ontdek de gevarieerde bossen, moerassen, heuvelruggen en uitgestrekte meren. Het grootste deel van het traject voert over gravelwegen en paden. De gids bereidt een traditionele Finse lunch rondom een kampvuur. 's Namiddags is er vrije tijd om de prachtige omgeving nog verder te verkennen per fiets, kano of met nordic walking sticks die je onbeperkt mag gebruiken tijdens de hele week. 's Avonds avondmaal en een heerlijk ontspannende sauna om te bekomen van een eerste dagje in de Finse natuur.
Rit op eigen kracht naar de de Fins-Russische grens waar de gids staat te wachten. Onder begeleiding wandel je naar de shelter van waaruit je wilde beren kan observeren.
Mits een supplement kan je ook overnachten in de shelter waar je 's nachts de beren of zelfs wolven verder kan bewonderen.
Van midden augustus tot eind september wordt de berensafari vervangen door een bezoek aan het roofdierencentrum in Kuusamo waar je vossen, beren en lynxen in gevangenschap kan observeren.