Avonturenweek in Fins Lapland

REISDETAIL

Zuig je longen vol verse lucht tijdens deze multi-avonturenweek in Fins Lapland met verblijf in de charmante Saija Lodge. Talrijke activiteiten staan op het programma waaronder tochten per fiets en kano, een berensafari, prachtige wandelingen in de ongerepte taïgawouden en een typisch Finse rooksauna. Wedden dat je herboren terugkeert?

 

Afreis: dagelijks van 30.05.20 t.e.m. 15.08.20
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 2 personen
Transport: tarieven voor vluchten/huurwagen of overtochten met Finnlines op aanvraag
Luchthaven: Kuusamo (KAO) of Oulu (OUL)
Verblijf: 7 overnachtingen in de gezellige Saija Lodge op basis van kamer met privé-sauna - Finse blokhut mogelijk mits supplement

Rit naar Saija met eigen wagen of huurwagen (transport niet inbegrepen) nabij het dorpje Taivalkoski waar een welkomstmaaltijd op je wacht. Geniet van een heerlijke sauna op de kamer ter afsluiting van de dag.
Na het ontbijt volgt een informatiebijeenkomst over het weekprogramma en krijg je meer informatie over de lodge. De wandeling over het Simosenpolku pad start in de tuin van Saija en voert dwars door het gevarieerde taïgagebied. De gids vertelt onderweg meer over de bijzondere fauna en flora. Ongeveer halverwege wordt een typische wildernislunch bereid rond een kampvuur. Ondertussen is er de mogelijkheid om te vissen in de rivier.
Tijdens deze nachtelijke kanotocht ervaar je het unieke spektakel van de middernachtzon in al zijn glorie. Laat je betoveren door moeder natuur en peddel over de zacht stromende rivier. Wanneer de vogels beginnen de fluiten bij het ochtendgloren, leg je aan voor een heerlijk wildernisontbijt nabij het kampvuur. Benut de rest van de dag om verder op eigen houtje te kanoën, fietsen, wandelen of uit te rusten.
Om je vrije dag te vullen kunnen ter plaatse optionele activiteiten geboekt worden.
Tijdens een korte wandeling in de late namiddag vertelt de gids over de heilzame werking van verschillende noordelijke plant- en boomsoorten. Er worden planten en kruiden verzameld en een voetbad wordt klaargemaakt. Daarna is het tijd voor de verkwikkende ervaring van een traditionele Finse rooksauna.
Een transfer (1u) brengt je naar het Nationaal Park Hossa waar je de pracht van de uitgestrekte Finse bossen en meren ten volle kan ervaren vanop de fiets. Gedurende een 4 à 5u worden verlaten gravelwegen gevolgd. De gids bereidt een traditioneel Finse outdoorlunch bij het kampvuur.
In de namiddag rijdt u met uw eigen wagen (1u) naar de Fins-Russische grens waar de gids staat te wachten. Onder begeleiding wandel je naar de shelter (500m) van waaruit je wilde beren kan observeren in hun natuurlijke habitat. Een lichte snack wordt geserveerd en rond middernacht ben je terug in Saija.
Geniet van een vrije dag om de prachtige omgeving nog verder op eigen houtje te verkennen. Tijdens je verblijf in Saija kan je onbeperkt gebruik maken van kano's, fietsen en SUP-boards. Hiermee kan je naar hartelust peddelen op het Jokijärvi-meer. Ter plaatse kunnen optionele activiteiten geboekt worden.
Neem afscheid van deze mooie streek en vergeet zeker niet om wat bessen of paddenstoelen mee te nemen als aandenken aan deze fantastische reis. Terugreis met eigen wagen of huurwagen naar de luchthaven (transport niet inbegrepen).
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Aansluitend op de berensafari (dag 6) kan je overnachten in de shelter waar je 's nachts de beren en misschien zelfs de wolven verder kan bewonderen.

Verblijf

Saija Lodge

Ligging: gelegen aan het Jokijärvi-meer in noordoost-Finland ten midden van de overweldigende natuur.
Faciliteiten: in het hoofdgebouw bevindt zich het gezellige restaurant Pirtti met een plafondhoge houtoven. In de keuken worden typisch Finse gerechten bereid. Ze smaken het best na een sessie in de aan het meer gelegen rooksauna. In de ernaast gelegen grote blokhutten bevinden zich de slaapkamers.
Kamers: de sfeervolle slaapkamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen en bestaan uit 2 verdiepingen met een apart slaapgedeelte voor 2 personen. Ze beschikken allemaal over een badkamer met douche/wc en privé-sauna. Voor kleine groepen of families staan ook nog 2 aparte vakantiehuizen ter beschikking (prijzen op aanvraag).

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1079

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in de Saija Lodge op basis van kamer met privé-sauna
 • Volpension van diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • Engelssprekende gids tijdens de ganse week
 • Gratis gebruik van kano's, sup-boards, fietsen en nordic walking sticks
 • Alle vermelde activiteiten met Engelstalige begeleiding (optioneel kan je overnachten in de berenshelter: €65pp)
 • 1 traditionele Finse rooksauna
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is Engelstalig.
 • Maximaal 2 extra bedden mogelijk per kamer. Prijzen voor volwassenen of kinderen in extra bed zijn op aanvraag verkrijgbaar.
 • Je kan ook verblijven in één van de twee mooie en volledig uitgeruste blokhutten aan de oever van het meer: prijzen op aanvraag verkrijgbaar.
 • Geen eerdere ervaring vereist met de vermelde activiteiten. Een normale fysieke conditie en sportieve instelling volstaan.
 • Naargelang de dag van aankomst of de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor een offerte voor het aansluitende transport per eigen wagen + overtochten met Finnlines of vluchten naar Oulu/Kuusamo + huurwagen.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Kiki