Alta Adventure Week

REISDETAIL

Verblijf in een unieke aurora tipi van Holmen Husky Lodge, gecombineerd met een overnachting in het Alta Igloo Hotel. Ervaar alle facetten van winters Lapland tijdens een uitdagende sneeuwscootersafari, bezoek aan de Samen, noorderlichtexcursie en spannende 2-daagse hondensledetocht.

Afreis: 23.01.2019 - 30.01.2019 - 27.02.2019 - 03.04.2019
Duur: 6 dagen
Formule: 5 x ontbijt - 4 x lunch - 4 x diner
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Alta (ALF) op 11km
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Alta en transfer op eigen kracht per luchthavenbus of per taxi naar het centrum. Overnachting in het Scandic Hotel Alta.
Ontbijt en transfer naar het Alta Igloo Hotel waar een uitdagende sneeuwscootersafari op het programma staat. Onder begeleiding van een ervaren gids maak je een circa 2u30 durende tocht langs de vallei van Alta tot op het Finnmarkplateau (2 personen per scooter - totale afstand 30-35 km - single supplement € 25). Lunch bij terugkeer gevolgd door enkele uren vrije tijd om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen. Geniet 's avonds van een welverdiende outdoor-jacuzzi, een heerlijk driegangendiner in het gezellige kota-restaurant en een drankje in de ijsbar. Unieke overnachting op een bed met rendiervellen in één van de sneeuwkamers van het Alta Igloo Hotel.
Na een deugddoende sauna en een stevig ontbijt begint alweer een dag vol belevenissen. Vergezeld door authentieke Samen en hun rendieren wandel je naar een lavvu (Lapse tent). Hier woon je een traditionele ceremonie bij en worden eeuwenoude verhalen verteld over de levenswijze van dit bijzondere volk. Je krijgt ook de kans om een korte rendiersledetocht te maken. Na de lunch volgt de transfer naar de Holmen Husky Lodge. Inchecken en onmiddellijke kennismaking met de huskies tijdens een korte hondensledetocht. Hierbij leer je de techniek van het mushen en kom je alles te weten over de verzorging van de dieren (2 personen per slede - totale afstand 15km). 's Avonds staat er nog een noorderlichtexcursie per minibus op het programma op zoek naar de beste locaties om het noorderlicht te spotten. Onderweg wordt een maaltijdsoep voorzien en krijg je uitgebreide info over dit magische natuurfenomeen. Overnachting in een aurora tipi van de Holmen Husky Lodge met glazen wand en houtkachel.
Na het ontbijt en het inspannen van de sledes begint het 2-daagse avontuur met je eigen hondenteam. Vanuit de lodge vertrek je zuidwaarts richting het Finnmarkplateau. Hier verlaat je de bewoonde wereld en geniet je van eindeloze arctische landschappen om je heen. Onderweg wordt geluncht in de vrije natuur en 's avonds geniet je van een heerlijke maaltijd in de gezellige berghut met gemeenschappelijk sanitair. Tijdens de tocht leg je ongeveer 30km per dag af (2 personen per slede) en steekt iedereen een handje toe bij het verzorgen van de honden. Na 2 onvergetelijke dagen op de hondenslede keer je terug naar de lodge voor