Alta Adventure Week

REISDETAIL

Verblijf in een unieke aurora tipi van Holmen Husky Lodge, gecombineerd met een overnachting in het Alta Igloo Hotel. Ervaar alle facetten van winters Lapland tijdens een uitdagende sneeuwscootersafari, bezoek aan de Samen, noorderlichtexcursie en spannende 2-daagse hondensledetocht.

Afreis: 27.01.2021 - 10.02.2021 - 17.02.2021 - 24.02.2021 - 17.03.2021
Duur: 6 dagen
Formule: 5 x ontbijt - 4 x lunch - 4 x diner
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Alta (ALF) op 11km
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Alta en transfer op eigen kracht per luchthavenbus of per taxi naar het centrum. Overnachting in het Scandic Hotel Alta.
Ontbijt en transfer naar het Alta Igloo Hotel waar een uitdagende sneeuwscootersafari op het programma staat. Onder begeleiding van een ervaren gids maak je een circa 2u30 durende tocht langs de vallei van Alta tot op het Finnmarkplateau (2 personen per scooter - totale afstand 30-35 km - single supplement € 25). Lunch bij terugkeer gevolgd door enkele uren vrije tijd om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen. Geniet 's avonds van een welverdiende outdoor-jacuzzi, een heerlijk driegangendiner in het gezellige kota-restaurant. 's Avonds staat er nog een noorderlichtexcursie per minibus op het programma op zoek naar de beste locaties om het noorderlicht te spotten. Onderweg krijg je uitgebreide info over dit magische natuurfenomeen.Unieke overnachting op een bed met rendiervellen in één van de sneeuwkamers van het Alta Igloo Hotel.
Na een deugddoende sauna en een stevig ontbijt begint alweer een dag vol belevenissen. Vergezeld door authentieke Samen en hun rendieren wandel je naar een lavvu (Lapse tent). Hier woon je een traditionele ceremonie bij en worden eeuwenoude verhalen verteld over de levenswijze van dit bijzondere volk. Je krijgt ook de kans om een korte rendiersledetocht te maken. Na de lunch volgt de transfer naar de Holmen Husky Lodge. Inchecken en onmiddellijke kennismaking met de huskies tijdens een korte hondensledetocht. Hierbij leer je de techniek van het mushen en kom je alles te weten over de verzorging van de dieren (2 personen per slede - totale afstand 15km). Overnachting in een aurora tipi van de Holmen Husky Lodge met glazen wand en houtkachel.
Na het ontbijt en het inspannen van de sledes begint het 2-daagse avontuur met je eigen hondenteam. Vanuit de lodge vertrek je zuidwaarts richting het Finnmarkplateau. Hier verlaat je de bewoonde wereld en geniet je van eindeloze arctische landschappen om je heen. Onderweg wordt geluncht in de vrije natuur en 's avonds geniet je van een heerlijke maaltijd in de gezellige berghut met gemeenschappelijk sanitair. Tijdens de tocht leg je ongeveer 30km per dag af (2 personen per slede) en steekt iedereen een handje toe bij het verzorgen van de honden. Na 2 onvergetelijke dagen op de hondenslede keer je terug naar de lodge voor een heerlijk afscheidsmaal. Je overnacht opnieuw in een aurora tipi van waaruit je het noorderlicht kan observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Laatste ontbijt transfer naar de luchthaven van Alta. Afscheid van Noors Lapland.
reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Scandic Hotel Alta

Ligging: gelegen in het centrum van Alta naast de moderne Nordlys kathedraal en een winkelcentrum. De luchthaven ligt op slechts 4km afstand.
Faciliteiten: 241 kamers, lobby, ontbijtruimte, bar, restaurant, draadloos internet, parkeergarage, zwembad en sauna.
Kamers

 • De standaard kamers (10-12m²) beschikken over een televisie, draadloos internet, broekpers, haardroger, badkamer met douche, wc en toiletartikelen. Sommige kamers hebben een verbindingsdeur.
 • De familiekamers (18m²) beschikken over een televisie, draadloos internet, sofabed, kleerkast, haardroger, badkamer met douche, wc en toiletartikelen.
 • De superior kamers (18m²) beschikken over een televisie, draadloos internet, koffie- en theefaciliteiten, haardroger, badkamer met douche, bad, wc en toiletartikelen. Sommige kamers hebben een verbindingsdeur.

Beoordeling: comfortabel hotel met een uitstekende locatie naast de Nordlys kathedraal.

Alta Igloo Hotel

De tweede nacht wordt doorgebracht in het bijzondere Alta Igloo Hotel dat gelegen is in Sorrisniva op 20km van Alta. Het is het grootste ijshotel in Noorwegen en het meest noordelijke ter wereld! Er zijn meer dan 50 bedden verdeeld over verschillende kamertypes waaronder familiekamers en designsuites. Daarnaast zijn ook een ijskapel, ijsbar en ijsgalerij aanwezig. De temperatuur binnen in het ijshotel schommelt altijd tussen de -4 en -7 graden.

Holmen Husky Lodge

Ligging: de kleinschalige Holmen Husky Lodge is gelegen op 8km van Alta nabij de Alvaelva-rivier. Het geheel bestaat uit een huskykennel, een hoofdgebouw en 12 unieke aurora tipi's waaronder 2 familietipi's.

Faciliteiten: alle gasten verblijven in comfortabele bungalow tipi's voorzien van een dubbel bed, een houtkachel, elektrische dekens en een raam vanaf de vloer tot het dak om je nog dichter bij de natuur te brengen en waardoor je het noorderlicht kan observeren bij gunstige omstandigheden! Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant met lokale specialiteiten, verzorgde sanitaire voorzieningen met aparte douches en wc's, een gezellige leefruimte, een sauna en een jacuzzi (vooraf te reserveren). Ondanks de specialisatie in hondensledetochten worden er ook andere excursies georganiseerd.  
Beoordeling: kleinschalige lodge voor een comfortabele wildernisbelevenis.

Wildernishut

Tijdens de 2-daagse hondensledetocht overnacht je in de eenvoudige maar gezellige berghut van Suolovuopmi Fjellstue gelegen op het Finnmarkplateau. De hut beschikt zowel over dubbel kamers als familie- of groepskamers. Er zijn gedeelde sanitaire voorzieningen en de gemeenschappelijke ruimte doet dienst als receptie en restaurant. De hut is toegankelijk voor alle reizigers die zich op het plateau bevinden en is een unieke plek om het noorderlicht te bewonderen zonder last te hebben van enige lichtpollutie.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2255

Inbegrepen:

 • Alle transfers (behalve tussen de luchthaven en het Scandic Hotel Alta)
 • 1 overnachting in het Scandic Hotel Alta
 • 1 overnachting in een sneeuwkamer van het Alta Igloo Hotel met gemeenschappelijk sanitair
 • 2 overnachtingen in een aurora tipi van de Holmen Husky Lodge met gemeenschappelijk sanitair
 • 1 overnachting in een berghut met gemeenschappelijk sanitair
 • 5 x ontbijtbuffet
 • 4 x lunch
 • 4 x diner
 • Gebruik van sneeuwschoenen in het Alta Igloo Hotel
 • Volledige thermische uitrusting tijdens de excursies
 • Alle vermelde activiteiten
 • Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Gebruik van de sauna en jacuzzi in de Holmen Husky Lodge

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Individuele reis met Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk. Een enigzins avontuurlijke instelling is wel aangewezen voor de 2-daagse hondensledetocht.
 • Kinderen vanaf 10 jaar kunnen als passagier plaatsnemen op een hondenslede of sneeuwscooter, waardoor dit de minimumleeftijd is.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt maximaal 12.000 NOK (ongeveer € 1280) per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Omwille van organisatorische of weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting met dit programma.
 • Contacteer ons voor reservatie of een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons

Kiki