Lancering Noorderhuis

Noorderhuis

North & Away en Zuiderhuis present: Noorderhuis

 

Op 3 september 2020 lanceren de Belgische reisorganisaties North & Away en Zuiderhuis samen een nieuwe reisorganisatie. Noorderhuis zal zich toespitsen op avontuurlijke natuurreizen naar het Hoge Noorden, zowel in groep als op individuele basis. Centraal in de reisfilosofie staan kleinschaligheid, maatwerk en een doorgedreven specialisatie.

Reeds in 2018 vonden de eerste gesprekken omtrent een samenwerking plaats tussen Filip Jennen, algemeen directeur van Zuiderhuis en Benjamin Taeymans, oprichter van de Scandinavische touroperator North & Away. Het voornaamste doel van de samenwerking was het uitbreiden van het aanbod, de ervaring en de terreinkennis. De samenwerking tussen North & Away en de afdelingen Laplandreizen en IJslandreizen van Zuiderhuis werd op 1 juli 2019 geofficialiseerd en op 3 september 2020 zetten we volgende en finale stap.

 

Wild van het Hoge Noorden

 

Noorderhuis wordt een reisorganisatie waar de voorliefde voor het Hoge Noorden de boventoon voert. Onze specialisten zijn stuk voor stuk wild van het Hoge Noorden en gaan voorbij de kennis die online of in reisgidsen te vinden is. De reizen, zowel in groep als op individuele basis, zijn opgebouwd vanuit eigen ervaring en kennis, en elke reiziger wordt in een persoonlijk traject naar de juiste reis begeleid. We werken uitsluitend samen met kleinschalige lodges, hotels en partners en respect voor natuur en mens staan voorop. In het aanbod vind je avontuurlijke reizen met focus op natuur terug, naar Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, de Faeröer, IJsland, Groenland en Spitsbergen. Dit aanbod wordt in de toekomst uitgebreid met andere boeiende bestemmingen boven 55° noorderbreedte.

Een nieuwe reisorganisatie wil echter niet zeggen dat we van nul beginnen. Benjamin Taeymans en Karin De Rooy, bezielers van North & Away, bieden vanuit hun Rondane River Lodge, een oergezellig hotel met blokhutten in het Noorse Rondane Nationaal Park, ondersteuning aan een jong en gedreven team in Gent en Antwerpen. Ook andere ervaren krachten zoals Willy Wouters, reisleider van de eerste Vlaamse groepsreis in IJsland en man met een haast encyclopedische kennis over IJsland,  blijven aan boord. Samen laten we geen hoekje van het Hoge Noorden onontgonnen.

Op 3 september 2020 gaat www.noorderhuis.travel live. We hopen op deze manier ook wat positief reisnieuws te brengen in tijden waarin dat helemaal niet vanzelfsprekend is.

Vooraleer het zover is kan je al heel wat reisinspiratie opdoen op Facebook en Instagram.