Ne
Benjamin Taeymans
Mertensstraat 77
BE-2950 Kapellen
+32 485 79 36 67
info@northandaway.be
Licentie 7093
HME Nieuwsbrief | Infosessies | Landeninfo | Fotogalerij | Over ons | Contact
Zoek & Boek
In de kijker
Zomervakanties
Wintervakanties
Hurtigruten
Business
Algemeen
 • Verzekeringen
 • Reisvoorwaarden
 • Goed om weten
 • Partners
 • Moose in the City
 • Contactformulier
 • Gastenboek
 • Agenda


 • VLOOT:

  Een unieke kustlijn vraagt om een uniek vervoermiddel. Elf schepen varen langs de kust van Bergen naar Kirkenes. Elke dag van het jaar verlaat er een schip van de Hurtigruten de haven van Bergen om zijn steven naar het noorden te wenden. Elke dag legt één van onze schepen aan in een van de 35 havens. Of je nu elf dagen lang helemaal van Bergen naar Kirkenes en weer terug aan boord meereist of de Hurtigruten neemt omdat dat gewoon praktisch is, je bent deelgenoot van een Noorse traditie. Want de schepen van de Hurtigruten mogen voor toeristen dan wel een comfortabel drijvend hotel zijn, voor de kustbewoners vormen ze een levensbelangrijke verbinding met de rest van het land.


  51
  Alle vloot
  Middengeneratie
  Nieuwe generatie
  Nieuwste generatie
  Traditionele generatie


  MS FINNMARKEN
  De MS Finnmarken vaart sinds 2002 in de vloot en behoort daarmee tot de nieuwste en grootste Hurtigruten-schepen, die naast veel hutten ook het grootste aanbod aan suites hebben. De MS Finnmarken is ook het enige schip in de vloot dat beschikt over een zwembad!
  Hedendaags schip - 280 hutten - 1000 passagiers

  MS FRAM
  Het expeditieschip van Hurtigruten is de in 2007 gebouwde MS Fram. Deze ijsbreker vaart 's zomers langs de kust van Groenland en 's winters verzorgt het ontdekkingsreizen naar Antarctica.


  Expeditieschip - 127 hutten - 500 passagiers

  MS KONG HARALD
  Naamgever voor het Hurtigruten schip MS Kong Harald is niemand minder dan de Noorse koning. Maar ook andere Noren worden geëerd: zo is bijvoorbeeld de bar naar 'Fridtjof Nansen' en het café op dek 4 is naar 'Roald Amundsen' vernoemd.

  Gerenoveerd schip - 222 hutten - 691 passagiers

  MS LOFOTEN
  De MS Lofoten liep in 1964 in Oslo van stapel en behoort daarmee tot de oudste en daarbij ook de kleinste Hurtigruten-schepen. Ondanks de modernisering is de traditionele stijl en de heel bijzondere sfeer aan boord goed bewaard gebleven.

  Traditioneel schip - 87 hutten - 400 passagiers

  MS MIDNATSOL
  De MS Midnatsol vaart sinds mei 2003 in de vloot en behoort daarmee tot de nieuwste en grootste Hurtigruten-schepen, die naast veel hutten ook het grootste aanbod aan suites hebben. De MS Midnatsol is qua bouw nagenoeg gelijk aan het zusterschip MS Trollfjord.
  Hedendaags schip - 298 hutten - 1000 passagiers

  MS NORDKAPP
  De MS Nordkapp is genoemd naar de majestueuze rotsformatie die de laatste voorpost aan de Noordelijke IJszee vormt. Ze behoort tot de schepen van de Hurtigruten-vloot die in de jaren 90 gebouwd werden en werd recentelijk gerenoveerd.

  Gerenoveerd schip - 214 hutten - 691 passagiers

  MS NORDLYS
  Net als de schepen Polarlys en Midnatsol is ook de Nordlys - het noorderlicht - genoemd naar een hemels fenomeen in het hoge noorden.


  Expeditieschip - 220 hutten - 691 passagiers

  MS NORDNORGE
  De MS Nordnorge werd in 1997 gebouwd en reeds gerenoveerd en is een modern lid van de Hurtigruten vloot. Het interieur bevat elementen van art-nouveau en art-deco en geeft het schip een bijzondere uitstraling.

  Gerenoveerd schip - 211 hutten - 691 passagiers

  MS NORDSTJERNEN
  De MS Nordstjernen werd in 1956 in Hamburg gebouwd en voor het laatst in 2000 gemoderniseerd. Het is het oudste Hurtigruten schip van de vloot dat nog in passagiersdienst vaart.


  Traditioneel schip - 65 hutten - 400 passagiers

  MS POLARLYS
  De naam MS Polarlys is een hommage aan de Aurora Borealis, het voor Noorwegen zo typerende noorderlicht dat 's winters aan de hemel te bewonderen is. Hiervan bevindt zich zelfs een indrukwekkend kunstwerk op één van de salondekken.

  Gerenoveerd schip - 222 hutten - 737 passagiers

  MS RICHARD WITH
  Naamgever is Richard With, de grondlegger van de beroemde Hurtigruten. Aan zijn historische daad, de ontwikkeling van een navigatiesysteem geschikt voor 's nachts, is een indrukwekkend glazen portret op het salondek gewijd.

  Expeditieschip - 222 hutten - Capaciteit: 691 passagiers

  MS SPITSBERGEN
  De MS Spitsbergen is het nieuwste schip in de vloot en heeft de grootste verscheidenheid qua hutten. Het werd gebouwd in 2009 en gerenoveerd in 2016.


  Expeditieschip - 100 hutten - 320 passagiers

  MS TROLLFJORD
  De MS Trollfjord vaart sinds mei 2002 in de vloot en behoort daarmee tot de drie nieuwste en grootste Hurtigruten-schepen, die naast veel hutten ook het grootste aanbod aan suites hebben. Het MS Trollfjord is qua bouw nagenoeg gelijk aan het zusterschip MS Midnatsol.
  Hedendaags schip - 297 hutten - 822 passagiers

  MS VESTERÅLEN
  De MS Vesterålen stamt uit de jaren 80 en behoort tot de middengeneratie. Het MS Vesterålen werd in 1988 en in 1995 gemoderniseerd en met lichte, vriendelijke inrichting nog aantrekkelijker vormgegeven.

  Transportschip - 141 hutten - 510 passagiers  Facebook Twitter Linkedin Google More
  Designed by Kristof Briers