Ne
Benjamin Taeymans
Mertensstraat 77
BE-2950 Kapellen
+32 485 79 36 67
info@northandaway.be
Licentie 7093
HME Nieuwsbrief | Infosessies | Landeninfo | Fotogalerij | Over ons | Contact
Zoek & Boek
In de kijker
Zomervakanties
Wintervakanties
Hurtigruten
Business
Algemeen
 • Verzekeringen
 • Reisvoorwaarden
 • Goed om weten
 • Partners
 • Moose in the City
 • Contactformulier
 • Gastenboek
 • Agenda • ALGEMENE INFORMATIE VAN A TOT Z:

  Alcohol:
  Volledige drankvergunning.

  Arts/apotheek:
  Niet aanwezig gezien de korte afstand tussen de Noorse havens. Eerstehulpvoorziening en ziekenboeg aan boord.

  Bagage:

  Soms beperkte bagageruimte. 2 kleine koffers zijn beter dan 1 grote.

  Betaalkaarten/valuta:

  De meest courante internationale kredietkaarten evenals internationale valuta's zoals dollar en euro. De gangbare munt aan boord is de Noorse Kroon (NOK). Bij het begin van de reis open je een rekening aan boord en krijg je een cruisekaart die kan gebruikt worden als betaalkaart.

  Bibliotheek:
  Goed uitgeruste bibliotheek met informatie over de vaarroute alsook zeekaarten.

  Cafetaria:
  Dranken, broodjes en snacks (zie ook maaltijden).

  Excursies:

  Ervaren Engels- en Duitssprekende gidsen en comfortabel vervoer. Best reserveren gelijktijdig met de zeereis. Excursies kunnen omwille van onvoldoende deelnemers of weersomstandigheden geannuleerd worden.

  Fitness en sauna:

  Aan boord van de meeste nieuwe schepen.

  Fooi:
  Vrijwillig.

  Getrouwheidskorting:

  Indien je in het verleden minstens 3 opeenvolgende nachten aan boord van een Hurtigrutenschip hebt verbleven en het reservatienummer van de oorspronkelijke reservatie kan voorleggen, heb je recht op 5% getrouwheidskorting. Enkel geldig voor nieuwe reservaties van een volledige of halve Hurtigruten rondreis.

  Huisdieren:

  Niet aangeraden op lange trajecten. Op korte trajecten in een kooi.

  Hutten:

  Alle schepen beschikken over verschillende types van hutten. Klik hier voor meer informatie.

  Identiteitspapieren:

  Voor Belgen volstaat een gewone identiteitskaart. Niet-Belgen dienen informatie in te winnen bij hun respectievelijke ambassade.

  Inchecken/uitchecken:

  De afvaart in Bergen verschilt tussen het zomer- (20u00) en winterseizoen (22u30). Inchecken is mogelijk vanaf 15u00. Er is bagageservice in de luchthaven, in geselecteerde hotels en in de terminal. Inschepen gebeurt vanaf 16u00 en de hut is beschikbaar vanaf 18u00. In de andere havens is er geen terminal (inchecken aan boord bij de receptie). Wie het schip in Kirkenes verlaat en 's middags terugvliegt naar Oslo dient bij de receptie een bagagelabel op te halen. Het uitchecken gebeurt in groep naargelang het vertrekuur van de vlucht. Indien je per wagen reist, dien je eerst de bagage aan boord te brengen en in te checken. Nadien kan de chauffeur de wagen aan boord rijden.

  Internet:

  In de suites van de MS Midnatsol en MS Trollfjord is een internetaansluiting voorzien. Internetbalie aan boord van de meeste schepen. Kosteloze draadloze internettoegang mogelijk in de meeste gemeenschappelijke ruimtes wanneer je een eigen laptop met netwerkkaart meeneemt.

  Jacuzzi:

  Aan boord van de MS Midnatsol, MS Trollfjord en MS Fram.

  Kinderkorting:
  Kinderen van 4 tot 16 jaar genieten 25% korting indien ze de hut delen met de ouders (er is een beperkt aantal drie- en vierpersoonshutten aan boord beschikbaar).

  Kleding:
  Nette vrijetijdskleding. Warme, winddichte, praktische kleding en goed schoeisel met antislipzool zijn aan te raden tijdens de excursies.

  Laden/lossen:

  Hurtigruten doet ook dienst als lijnvrachtdienst, die zowel overdag als 's nachts havens aandoet. Enige korte geluidsoverlast is soms onvermijdelijk.

  Maaltijden aan boord:

  Uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet (7u00-10u00), middagbuffet (12u00-14u30) en avondmaal: 3-gangenmenu (18u30-21u00). Dranken zijn niet inbegrepen behalve water en koffie/thee bij de maaltijden. Bijzondere wensen m.b.t. diëten (zoals vegetarisch) bij boeking vermelden aub.

  Middernachtzon:

  Ten noorden van de poolcirkel blijft de zon tijdens de zomerperiode volledig boven de horizon. Hoe meer noordwaarts, hoe langer de zon boven de horizon blijft. Noordkaap: van 14.05 tot 30.07 - Tromsø: van 23.05 tot 23.07 - Svolvaer: van 28.05 tot 14.07.

  Mindervalide passagiers:

  Passagiers die niet voor zichzelf kunnen zorgen, dienen te reizen met een begeleider. Alle schepen (behalve MS Lofoten) beschikken over liften en speciale hutten voor mindervalide passagiers.

  Passagierslijsten:

  Bij inschrijving moet de volledige naam, geboortedatum en nationaliteit doorgegeven worden.

  Poolnachten:

  Tijdens de korte wintermaanden heerst er boven de poolcirkel duisternis. Noordkaap: van 18.11 tot 23.01 - Tromsø: van 25.11 tot 16.01 - Svolvaer: van 04.12 tot 07.01.

  Reisbegeleider aan boord:

  Engels-, Duits- en Noorssprekende reisbegeleiders. Aan boord van MS Kong Harald eveneens een Franssprekende begeleider.

  Roken:
  Enkel toegestaan op de aangeduide plaatsen op het buitendek wanneer het schip op zee is. Volledig rookverbod wanneer het schip aangemeerd ligt.

  Suite concept = extra service in suites:
  Fles schuimwijn bij aankomst, waterkoker met koffie en thee, badjas en gratis bezoek aan de brug.

  Telefoon/fax:

  Openbare telefoon en faxtoestel aan boord beschikbaar. Bereik voor mobiele telefoons is meestal goed.

  Temperatuur:

  Tijdens de zomer in het noorden van Noorwegen tussen 15 en 25 graden, in het zuiden tussen 15 en 30 graden. Tijdens de winter variëren de temperaturen meestal tussen -10 en +5 graden. De zee blijft dankzij de warme Golfstroom heel het jaar ijsvrij.

  Veiligheidsvoorschriften:

  Om veiligheidstechnische redenen is het soms noodzakelijk ventilatiegaten en patrijspoorten te sluiten. Soms ook de toegang tot het zonnedek.

  Voltage:
  220 volt AC.

  Waardevolle objecten
  :

  Bij de receptiebalie bevindt zich een gratis kluis. De rederij aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor waardevolle objecten en geld in de hutten.

  Wasmachines:
  Alle schepen, uitgezonderd de MS Lofoten, beschikken over wasmachines en droogkasten.

  Wekdienst:

  Wanneer een schip 's nachts een haven binnenloopt, worden de passagiers die aan wal gaan 30 minuten tot een uur voor aankomst gewekt.

  Winkel:

  Souvenirs, kledij, postkaarten en -zegels en ook wat toiletartikelen verkrijgbaar.
  Facebook Twitter Linkedin Google More
  Designed by Kristof Briers